跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b又係一踏入五個月就識轉啦,而家一放低佢就想轉,睇少眼都唔得呀....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我個b足左5個月喇但都未識轉身呀, 可能佢身重掛
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

熱血勳章

我個囡囡都識轉身, 食飽奶就唔好俾佢轉, 因為好易嘔奶.

複式洋房

我個仔, 係3個月個時先已經識轉身喇... 佢今個月26號就5個月喇....
呢排佢鍾意, 我地捉住佢隻手仔, 拎佢起身坐....

大宅

我個仔終於係上星期六轉到身喇,5個月&4天,呢幾日佢愈轉愈多,愈轉愈快呀

複式洋房

我個女識轉身趴係度, 但係唔識轉返轉頭... 同埋淨係識轉一邊..

大宅

我個B 尋日轉到身PA左O係度啦..哈哈

男爵府

我阿囡今日5個月1星期大, 今日識轉身啦

大宅

我個B剛剛5個月都識轉身, 但係一反轉, 一邊手自己壓住咗唔識"蚊"番出來, 於是就尖叫求救...

王國長老

畀面勳章 王國長老

波波的轉身技巧漸趨成熟了: 一翻轉, 便把左手or右手的手指公放進小嘴裡品嘗, 津津有味的, 還流得一床口水呢!

醫生話五個月頸仔已經夠力, 叫我地可以輕輕握住躺著的bb的雙手, 說聲"一二三", 便把他提起身坐.

波波一被人提起來坐, 便 ke ke 笑了!

大家一起試試呀!

洋房

your baby is smart my girl will be five month next week, still not yet turn by herself
原帖由 romiko20 於 09-4-17 13:42 發表
我個仔, 係3個月個時先已經識轉身喇... 佢今個月26號就5個月喇....
呢排佢鍾意, 我地捉住佢隻手仔, 拎佢起身坐....
Love the world, be joyful... Miracle will happen

洋房

你地好呀!

我個b依家5個月1星期,唔識反轉身又唔鍾意趴,趴係度個頭仔都只係肯抬起兩,三次..跟住就開始

完全無反身和趴的意圖....點算好

男爵府

我個女已教左佢一次反反轉頭, 當日已經識得自己反反反喇, 依傢仲好叻咁反黎反去, 不過只係反右邊, 左邊就差D.....
我地又教佢向前爬(郁佢隻腳), 之後佢竟然識呀, 當然好辛苦個隻啦, 我地近排開始放D野係佢面前, 佢想拎, 咁佢就會左右兩邊好辛苦咁伸晒手, 郁完左再郁右跟住就拎到喇....佢學野快過大仔好多....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我個仔下個禮拜6個月喇, 都未識反轉身, 佢係有小小想側側地試但又唔得囉, 可能個身重喇, 趴係度個頭仔都抬得起一陣好似都幾夠力
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

你要幫佢教佢轉呀

原帖由 monkey妹 於 09-4-30 11:19 發表
我個仔下個禮拜6個月喇, 都未識反轉身, 佢係有小小想側側地試但又唔得囉, 可能個身重喇, 趴係度個頭仔都抬得起一陣好似都幾夠力

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

我個b都係5個月識轉身, 重可以係張床度360度轉, 我諗佢好快識爬

原帖由 lelemama 於 09-4-23 02:21 發表
我個B剛剛5個月都識轉身, 但係一反轉, 一邊手自己壓住咗唔識"蚊"番出來, 於是就尖叫求救...

大宅

我個細佬都轉左啦

大宅

叻叻勳章

b女5個月3週學識轉身啦

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我B妹都識自己轉側身,但就唔會轉到趴係到,我每日都有同B妹練習,不過我覺得B妹係因為懶而唔趴係到

首頁

尾頁

跳至