婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話唔俾見就唔俾,我識有個fd一知道個99上黎就即刻抱走個b出去,有d系絕不交d仔女俾99,或者有人會覺得洗唔洗咁呀爺爺嫲嫲黎姐,但我覺得能夠有咁既勇氣而個老公又唔會怪佢真系好好,俾著我一黎唔敢二黎我老公實鬧死我。

公爵府

Nikkichau 發表於 18-3-21 21:59
話唔俾見就唔俾,我識有個fd一知道個99上黎就即刻抱走個b出去,有d系絕不交d仔女俾99,或者有人會覺得洗唔 ...

一定是之前6299做左很傷害的事情。

子爵府

回覆樓主

除非本身個老公都好憎62 99
唔係的話長遠一定有問題

侯爵府

回覆樓主:

冰封三日非一日之寒
未知前因
我唔會做道德判官批評俾唔俾見係件正確嘅事

前日見公海有個post話有個10日天嬰兒被99餵香蕉粥後七孔流血。

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

象牙宮

Nikkichau 發表於 18-3-21 21:59
話唔俾見就唔俾,我識有個fd一知道個99上黎就即刻抱走個b出去,有d系絕不交d仔女俾99,或者有人會覺得洗唔 ...

有d系絕不交d仔女俾99....
有原因的, 或怕什么?

你子女, 是99的孫。
99 討厭死你, 永不會討厭子, 和孫。
須明白... 99 心理。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

好惡哽親戚未有孫之前巳經同新抱住,新抱有咗講明唔比99湊要自己湊(樓係6299既),仲要喺廳裝cam唔比99掂個孫 ,只可以講一物治一物

大宅

回覆 美之選468 的帖子

不過我就未曾系佢地口中聽過一d 佢地6299真系好過份既事,不過竉孫,成日俾糖或者帶過去街唔小心整親就聽得多。。都系d 6299們既通病黎。

別墅

我唔會比99湊,有原因
但唔會唔比見唔比掂
不過老實講我見到99錫個女,我係好唔中意,但冇辦法,始終係阿嫲,已經唔係成日見,錫下面仔都唔比就真係好衰

子爵府

回覆樓主:

未生呀女前,試過有人想開屋企門,因為我係屋企係入面 lock咗佢開唔到,我又唔理佢,佢摸門釘。老公收返佢條 key。
跟住有次,我又係放假,老公打俾我話佢呀媽係樓下上緊嚟。好彩我準備出街,9秒9出門口經平台走,佢又摸門釘!聽看更講佢帶咗一隊人嚟!
到我生咗呀女,開頭佢話湊,但好怪呀女半年嘅體重由達標到 below level。我有日早放工返工屋,屋企竟然冇人!打晒電話都揾唔到佢兩個!老公嚇到早走幫手揾!原來99係我哋返工後抱埋我女去打牌!又唔帶奶又唔帶片!我女肚餓竟然俾維他奶佢飲!!好彩發現得早!我媽即刻接手湊,唔阻佢發達!!
我唔企硬,女都冇埋呀!

不過有因必有果,我大女不嬲都唔鍾意嫲嫲。

男爵府

馬爾太 發表於 18-3-22 09:00
未生呀女前,試過有人想開屋企門,因為我係屋企係入面 lock咗佢開唔到,我又唔理佢,佢摸門釘。老公收返佢 ...
你個女就咁樣比嫲嫲餵左半年維他奶?好陰公。乜營養都冇。
如果唔係個女6個月時捉到佢正,咪會搞到又乾又廋又細粒

子爵府

Solarflare 發表於 18-3-22 10:51
你個女就咁樣比嫲嫲餵左半年維他奶?好陰公。乜營養都冇。
如果唔係個女6個月時捉到佢正,咪會搞到又乾又廋 ...

冇半年我坐完月返工到我發現我諗大約2個月啦

男爵府

回覆樓主

我既無可能唔見/唔比佢抱下,但有d咩唔對路我必定會出聲,就算呀99抱緊我都會抱走,絕對有前因先會咁做,當然都係有道理先會咁做!

複式洋房

回覆樓主

我交過2次俾我99,次次都扮到好識湊,又俾說話我聽話我唔識湊。第一次亂幫我女搽嘢我都算,原諒,第二次亂餵奶,我女唔肯飲奶,扭左2日。我99仲要覺得自己無問題,不過我都無話佢,只係問佢d餵奶時間,但佢已經好悔氣咁答我,自此我決定唔會再俾佢湊,最搞笑係佢3個星期無問過我女點,就算打俾我老公都係請佢自己d嘢,所以我完全唔想俾個女佢見(因為本身大肚時已經發生過好多事)前2日我老公話想帶俾太嫲見下,屋企養嘅貓又病左想翻去睇下,所以就死死氣咁要翻去,我全程都俾個女太嫲抱,因為真係唔想我99掂到我女。好彩嘅係翻到去我老公有嘢做,我哋停留左15分鐘就走了

男爵府

我的育兒心得勳章

333s 發表於 18-3-21 23:28
有d系絕不交d仔女俾99....有原因的, 或怕什么?

我覺得咁啦,有啲人係特別自私嘅,無論佢嘅角色係為仔女,父母,定新抱女婿都好,佢都係嶨私嘅。所以真係有機會老爺奶奶憎新抱憎到連孫都憎埋,可能只係比較少咁唧個案,但唔係絕無可能。

翡翠宮

美之選468 發表於 18-3-21 22:08
一定是之前6299做左很傷害的事情。

agreed

象牙宮

hhz 發表於 18-3-23 11:17
我覺得咁啦,有啲人係特別自私嘅,無論佢嘅角色係為仔女,父母,定新抱女婿都好,佢都係嶨私嘅。所以真係 ...

父母極少讨厌自己子女、孫是佢地后代。
不爱新袍多于女婿也是大多数
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

2018復活節勳章

我媽朋友 個仔結左婚之後就無咩返去睇過2老
係要買車買樓先打電話俾2老 問佢地拎錢
同個孫出世~ 都係百日宴前一個星期先被通知出席

去到都係望無抱過~
個孫2歲啦~ 係2老有一次特登去搵個仔
個仔帶落樓下俾2老見十分鐘 重話老婆唔知

大宅

回覆樓主:

你鐘意咪日日見。人地點做,與你何干???

大宅

回覆 honeyjerry 的帖子

其實我都系唔鐘意日日見既新抱黎架,純粹系討論下架姐,我又冇針對邊個,咁都唔得?

子爵府

honeyjerry 發表於 18-3-23 17:35
你鐘意咪日日見。人地點做,與你何干???

點解你咁惡既?話親你?

首頁

尾頁

跳至