在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

希望捱到細仔上小學,先再出黎做番野
都40歲喇,唔知仲有冇巿場,自己仲適唔適應呢…

伯爵府

sumpo 發表於 18-3-22 22:44
...

最緊要咩工都唔太介意就得

伯爵府

回覆 sumpo 的帖子

加油!!!

大宅

畀面勳章

...

加油呀!

大宅

...

加油呀~~~

男爵府

回覆樓主

我都就40勒,無做全職好耐,十幾廿年都係湊小朋友又返下兼職,宜家細仔上咗中學其實可以搵全職做,但一d信心都無,自己又咩都唔識,文員又唔識電腦,好擔心入唔返個社會,真係好徬徨

別墅

BBG520 發表於 18-4-6 11:17
我都就40勒,無做全職好耐,十幾廿年都係湊小朋友又返下兼職,宜家細仔上咗中學其實可以搵全職做,但一d信 ...

同妳好相似,我都係等緊個仔下年升中學嘅時候可以出番嚟做野,以前同事都時時問我幾時肯返工,話介紹工比我,但係其實我都好擔心自己唔知仲應唔應付到...

男爵府

kyliecc 發表於 18-4-6 21:31
同妳好相似,我都係等緊個仔下年升中學嘅時候可以出番嚟做野,以前同事都時時問我幾時肯返工,話介紹工比 ...

係喎,舊公司都叫我返去,但好多年無做全職又要學過曬d野,好擔心學唔黎,最慘同人講,個果都話好易姐唔難旣,佢地跟本唔明我有幾咁擔心

大宅

BBG520 發表於 18-4-6 21:55
係喎,舊公司都叫我返去,但好多年無做全職又要學過曬d野,好擔心學唔黎,最慘同人講,個果都話好易姐唔難 ...

自已學返office Microsoft, outlook, word, excel增強自信心, 出返來做一定得

男爵府

SSWONGSS 發表於 18-4-6 22:16
自已學返office Microsoft, outlook, word, excel增強自信心, 出返來做一定得
...

多謝你,我都諗住報返幾堂搵返d記憶

別墅

BBG520 發表於 18-4-6 21:55
係喎,舊公司都叫我返去,但好多年無做全職又要學過曬d野,好擔心學唔黎,最慘同人講,個果都話好易姐唔難 ...

試過前年諗住幫朋友個客做兼職,點知第一日返工可能太緊張,一朝早不停想去廁所,雖然到正式做野時間無事,但全日都緊張到不得了,後來因為屋企發生某啲原因,攪到唔可以再返,係覺得好對唔住介紹果位朋友,但個心暗暗覺得鬆一口氣....,所以真係好矛盾,好想出番嚟做嘢幫補家計,但自己根本唔知再承唔承受到呢個壓力

男爵府

kyliecc 發表於 18-4-6 23:44
試過前年諗住幫朋友個客做兼職,點知第一日返工可能太緊張,一朝早不停想去廁所,雖然到正式做野時間無事 ...

無錯,宜家個種壓力同以前唔同,可能自己無乜信心,所以覺得咩都做唔黎,淨係見工都好緊張呀

首頁

尾頁

跳至