婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

加油,祝早日康復,戰勝病魔!!!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

回覆樓主:

咁多位頭經驗嘅 JM, 請問有冇人發現病徵係乳頭漏分泌? 是奶/水分泌,不定時漏出来。

祝大家身體健康

珍珠宮

回覆樓主:

馬醫生診所將於12月搬上樓上!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

badlina 發表於 18-9-4 22:38
加油!
好快搞掂。

請問點解要飲花生衣?自己買花生整出來?

大宅

shing_pat725 發表於 19-3-10 16:48
我奶奶都係第二期不過擴散左去淋巴,喺私家做手術切左先,跟住再返政府化療加電療,期間keep住飲蛋白粉同 ...

請問癌症專飲奶粉哪裡買?蛋白粉邊個牌子?謝謝

複式洋房

tianchan 發表於 19-10-30 00:16

請問癌症專飲奶粉哪裡買?蛋白粉邊個牌子?謝謝

屈臣x, 同萬0都有呀~"保速康"同"速癒素",奶奶話保速康易入口dd..無咁嗱胃..不過都係難飲。。。蛋白粉就"Beneprotien "無味既,加落野飲或水都得。

別墅

回覆 kkday 的帖子

別輕易開刀 癌症不可能被消滅!研究癌症50年 院士說出心裡話

https://tw.aboluowang.com/2019/1014/1355349.html
有朋友年多前乳癌割了一邊胸,做埋化療,一年多後第2邊又發, 其實癌症就係生活上出咗問題的一個結果,如果唔改變原因,結果會再係第二度發生,而家的環保污染嚴重了,所以要學識點樣養生才能改變因果, 另外我朋友今次無再做手術,佢而家飲緊日本有隻核酸,呢隻核酸有日本國家專利廳認證的癌細胞抑制保健品有效證明,包括乳癌,佢而家飲了半年,癌指數一路下降,佢本人身體各方面都有改善。

大宅

YY24680 發表於 19-10-30 09:58
回覆 kkday 的帖子

別輕易開刀 癌症不可能被消滅!研究癌症50年 院士說出心裡話

香港哪裡有賣?

男爵府

wai001 發表於 19-10-25 07:28
馬醫生診所將於12月搬上樓上!

馬醫生全名是?

珍珠宮

tsangnetnet 發表於 19-11-6 18:32
馬醫生全名是?

https://cancerinformation.com.hk/web/doctor/%E9%A6%AC%E5%9C%8B%E6%AC%8A%E9%86%AB%E7%94%9F/

珍珠宮

tsangnetnet 發表於 19-11-6 18:32
馬醫生全名是?

https://www.seedoctor.com.hk/dr_detail-1.asp?dr_doctor=18536

侯爵府

Upupup

複式洋房

請問我是剛確診乳癌 請問你們有wts group 嘛?好多野想了解 因我個醫生唔夠專業

大宅

badlina 發表於 18-8-20 13:09
Thank you ! 我今個星期打第五針(emoji)

妳都係懷孕時發現? 我現在睇張醫生她也説多了這種case...

你好,我懷孕中,剛發現有粒野,可介紹醫生嗎?

男爵府

mikibo 發表於 20-9-10 12:06
你好,我懷孕中,剛發現有粒野,可介紹醫生嗎?

馬國權醫生

洋房

回覆 JJying 的帖子

你好,我都係剛確診左乳癌,星期一做手術,想搵多個人傾計,你而家咩情況?

洋房

回覆 loverlymama 的帖子

請問點先可以轉去瑪嘉列?你等左幾耐先轉到?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

千覓 發表於 20-11-27 01:19
回覆 loverlymama 的帖子

請問點先可以轉去瑪嘉列?你等左幾耐先轉到?

當你做完手術出埋病理報告,可以請醫生寫轉介信(私家/政府),當然政府一定比私家排得耐,所以最好收到轉介信即時用HA Go排定隊,不過醫生話快極都起碼4-6星期喎,之前疫情積下唔少症都要清,可能轉侯時間更長。

大宅

好媽媽勳章

回覆 千覓 的帖子

吾好意思!因我少上bk,现在先看到你問題,我在私家医生手術後,医生會有医生信給我去瑪加烈医完排期,大概一個月左右就去見第一次瑪加烈医生傾化療方案,再排2個多月就開始化療。祝你早日康復,加油支持你呀!如有問題你可PM我同我傾呀!希望幫到你。
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

首頁

尾頁

跳至