興趣嗜好

跳至

首頁
23456...29

尾頁

大宅

回覆樓主:

我有陰陽眼,但無樓主咁精彩
嗰啲鬼只會响度無意識咁停留,而且我見個啲係煙黎,係男定女只會响我腦裡面有意識知道,無話著紅衫白衫咁架喎 佢哋從來唔會黎搞人,諗唔到點樣會上身

伯爵府

saupig 發表於 18-3-23 14:54

嘩,呢個好笑喎明明個仔係房

男爵府

saupig 發表於 18-3-23 14:03

唉......通常無見過,無接觸過既人都會過人地有精神問題,正 ...
嗰位jm講嘢有時係mean d,我咁少上嚟都見識過佢d威力,唔知係以為自己講嘢好有point同見地定係真心膠。

我覺得地球一定唔係只有人類、動物、植物等人所熟悉及眼見既嘢,
而因為未見過而拒絕接受呢個世界仲有其他領域既鬼/外星人存在, 我只會覺得呢d人太封閉,
發完up風, btw我係嚟留毛的

大宅

momonicnic1107 發表於 18-3-23 15:33
嗰啲鬼只會响度無意識咁停留,而且我見個啲係煙黎,係男定女只會响我 ...

我都想尋求專業意見,不過上身都只係試過一次咁多,到而家為止都無再發生過

大宅

pinky-peach 發表於 18-3-23 15:33
嘩,呢個好笑喎明明個仔係房

我暫時得出既結論係:可能先人個時只係接觸到我,所以就算想搵佢地,都未必會見到,即係有D人一生都唔會接觸到靈界既野咁!

Ps:後未老爺去拜佢爸爸,同佢講會睇住佢既孫(即我老公)一家,叫佢放心,而我暫時目前亦只見過阿爺爺(老爺爸爸)一次!

男爵府

saupig 發表於 18-3-23 01:28
註:請留意,有驚嚇成份!有心臟問題者/情緒問題者慎入!

因為有樓主要求,為方便大家追睇,所以特別將我 ...

樓主,我信你,唔洗理d無聊人發up瘋。
今晚11點半viu個節目類似靈異清談都係講呢d架,記住睇!

大宅

tasa 發表於 18-3-23 15:52
樓主,我信你,唔洗理d無聊人發up瘋。
今晚11點半viu個節目類似靈異清談都係講呢d架,記住睇!
...

大宅

saupig 發表於 18-3-23 15:35
我都想尋求專業意見,不過上身都只係試過一次咁多,到而家為止都無再發生過
...

我雖然睇到,但我唔識呢啲野,我唔拜神燒衣呢啲野,我亦唔相信,我只係睇到,但我唔會理同接觸佢,上身呢個我自己無遇過,所以都答你唔到會唔會上身

別墅

回覆樓主

LM

大宅

回覆樓主:

上一個講我老公既細嫲,好啦,今次講返訓著既02野,同老公既大嫲(即係我老爺有兩個阿媽,佢係細媽生既),咁我老公出世前,佢大嫲已經過左身,除左神台張好濛既大頭相之外,基本係無其他相,即係除左我老爺奶奶之外,我絕對唔會知佢咩樣!

8)有一晚(當時已買樓),訓著左之後,見到有一位阿婆,拍我屋企個門,我開門俾佢入黎,佢話係我老公既大嫲,佢攞左袋衫俾我,話想送俾我個細女(當時細女剛出世無耐),之後咩都無講就走左,後來同老爺講返,佢問我個阿婆咩樣,著咩衫,頭髮點樣等等,我話:佢唔多講野,著唐裝,扎計既,同埋幾高,我老爺聽完話:係呀,係大嫲,無錯!
我老公成日串我,話佢想見親人都無得見,好羨慕我咁話!

Ps:暫時都只係見過佢一次,所以02野,唔係你想見就可以見到!
所以點解我話我既係02野,而唔係夢咁簡單,咁當然平時都會發D無聊夢啦,所以我打得係呢度既唔係平時既夢,而係比較特別既經歷,當然仲有其他啦⋯⋯遲下再續!

大宅

回覆樓主

我打既內容可以會有D錯字,請體諒!

洋房

回覆樓主

精彩、唔好停

珍珠宮

momonicnic1107 發表於 18-3-23 15:33
嗰啲鬼只會响度無意識咁停留,而且我見個啲係煙黎,係男定女只會响我 ...
我唔覺得自己有陰陽眼, 但都僧偶然見到白影飄過, 佢地係飄得好快一閃是折逝那種, 一年見一兩次左右, 小時見過有綠色, 無見過紅黑兩隻, 大多數是白色, 在家見過, 駕車中在路上見過

反而醫院大酒店無, 可能去那裡時多數人多既時間

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

別墅

回覆樓主:

樓主我相你呀, 我細個同年青時都經常感應到的, touch wood自從拕了個牌之後呢十幾廿年嚟都冇野攪我了, 但那種恐怖感覺是永世難忘的。

大宅

小詠 發表於 18-3-23 17:27
我唔覺得自己有陰陽眼, 但都僧偶然見到白影飄過, 佢地係飄得好快一閃是折逝那種, 一年見一兩次左右, 小時見 ...

我都只係見過紅、白兩隻色,同埋正常樣子,其他色都未見過!

大宅

回覆樓主

我信 細個見到冇感覺,有係附近手就會有感應,唔信既同佢地講會以為我吹水
世界咁大真係乜都有
我拜佛都信有耶穌
試過係廁所吹頭見到個同自己一樣樣,化左大戲
妝既女人慢慢係我膊頭升上來望住我笑,揾師父話沖到隻貓妖
放工見到個高大黑黑實實既男人望住我,古古怪怪咁冇理佢,返到屋企我係房,我妹有陰陽眼入房話我知房門外有個男人挨住門企,第二日個男報夢話要帶我投胎結婚
自己同隻狗住村屋,租既時間正常冇水漬,入住後每日同一個位置都有撻水漬,揾來揾去都冇原因,有日放工返到屋企係窗望下隻狗做緊乜,見到個長髮紅衫紅褲既女人坐係廳到
去朋友a屋企多手攞起個4面佛望下個底,轉頭去完廁所就見長髮白衫女人係我後面行過,當日得我同朋友a係短髮

大宅

mitima 發表於 18-3-23 18:11
樓主我相你呀, 我細個同年青時都經常感應到的, touch wood自從拕了個牌之後呢十幾廿年嚟都冇野攪我了, 但那 ...

我都有個牌(係一位泰國高僧送既,仲開埋光),但我唔係陀住個牌,只係去旅行住酒店先會帶埋去,平時就放係屋企,不過因為有次去旅行發生左D事,而家個牌 面頭塊膠已碎左,但個泰國高僧已仙游,所以我無再用個D牌,而家仲放在家中收藏緊,至於發生咩事,遲下再分享!

大宅

muimui1013 發表於 18-3-23 18:22
我信 細個見到冇感覺,有係附近手就會有感應,唔信既同佢地講會以為我吹水
世界 ...

大宅

回覆樓主

我又要驚又要聽~留毛先

大宅

回覆樓主:

留毛

首頁
23456...29

尾頁

跳至