單親天地

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

我比較負面,慢熱,有無人願意帶我同我小朋友一齊去玩?新界區為主,我好想去d農場,郊區,但唔敢自己同小朋友去

伯爵府

tzelam2014 發表於 18-3-23 04:03
我比較負面,慢熱,有無人願意帶我同我小朋友一齊去玩?新界區為主,我好想去d農場,郊區,但唔敢自己同小 ...

去離島行下都好架

別墅

回覆樓主:

有負面情緒係正常,但最重要自己懂得去面對負面事情,好似仔女咁好努力溫習但成績差,要用另一面去看!不要發洩落仔女身上,就算我們大人也是一樣!試諗吓自己工作認真勤奮,也未必一定受到上司欣賞!所有事但求問心無愧吧

別墅

我比較負面,慢熱,有無人願意帶我同我小朋友一齊去玩?新界區為主,我好想去d農場,郊區,但唔敢自己同小 ...
小朋友係咪仲係好細?或者可以多帶小朋友去附近公園玩下先, 習慣下自己帶小朋友玩, 對於比較細嘅小朋友來講, 媽咪帶佢哋去邊度都一樣咁開心, 最緊要反而係你自己嘅情緒。
我同樣都係比較負面嘅人, 要帶住兩個小朋友去玩有啲唔慣, 但係都要準備好做單身爸爸。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

SJ6 發表於 18-3-23 07:33
去離島行下都好架
你自己的野,OK喇?

別墅

回覆樓主

一係試下參加附近社區中心搞嘅活動?

伯爵府

20150618bb 發表於 18-3-23 14:04
你自己的野,OK喇?

未啦,你又唔幫手

別墅

sammy76 發表於 18-3-23 11:14
小朋友係咪仲係好細?或者可以多帶小朋友去附近公園玩下先, 習慣下自己帶小朋友玩, 對於比較細嘅小朋友來講 ...

講得好好呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

你呢?咩事做單爸?

大宅

試下去附近的教會,可能幫到你

大宅

你留意吓居所附近有冇一啲社區組織,可以經常安排活動俾你同小朋友參加,例如小童群益會之類......

佢哋好多時都會有情緒輔導、教小朋友嘅班俾你去聽,咁會對你融入返一個群體,有朋友幫助會好啲。
Don't worry, be happy to yourself and your family!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

SJ6 發表於 18-3-23 17:29
未啦,你又唔幫手 点幫手先?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

參加旅行團本地一天遊得唔得呀?
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

用戶要求終止服務

catfitfit 發表於 18-4-1 09:54
參加旅行團本地一天遊得唔得呀?

有ar,我成日都有留意,不過一般都偏貴,最後都無報。我都有參加d中心果d旅遊,不過好小有

禁止訪問

大宅

找我吧

用戶要求終止服務

Afasces 發表於 18-4-2 01:09
回覆 tzelam2014 的帖子

天水圍公園,元朗公園,屯門公園這些地方都幾好行,環境又好,夠小朋友玩一日。

元朗公園,屯門公園都成日去,天水圍公園反而未去過。屯門元朗天水圍仲有咩介紹?thx

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果住元朗其實帶小朋友周圍去好方便,搭車點對點有得玩或行記得,再唔係去遊戲室都幾好,起碼安全先

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

可以約埋一齊去玩..我小朋友7歲...我都係負面我都想約人帶小朋友一齊去玩..

首頁

尾頁

跳至