家庭理財

跳至

首頁
23456...15

尾頁

大宅

oliloo 發表於 18-4-22 09:25
回覆 smilejackie 的帖子

金葵花戶口, 上網或者一點通做, 一直都是4.15%, 很多天了.

我係一點通,上周經網上只有4.1%,無4.15%

男爵府

smilejackie 發表於 18-4-22 09:46

剛上一點通查看,10萬12個月有4.15%,不夠10萬4.1%。

男爵府

smilejackie 發表於 18-4-22 09:46

本週已有4.15%,上週我就不肯定。因為我是不定時更新息率的。

大宅

oliloo 發表於 18-4-22 09:54
本週已有4.15%,上週我就不肯定。因為我是不定時更新息率的。

諗唔起10萬以上會唔同,見4.1% 撲入去,蠢了

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 oliloo 的帖子

請問邊間分行我星期五,今日問都系得2%?

子爵府

回覆 bonnieluk2011 的帖子

用它手機隻鴨屎 (一點通) 就會有呢個息率,去分行無的

男爵府

bonnieluk2011 發表於 18-4-23 10:56

請問邊間分行我星期五,今日問都系得2%?

一點通或網上都有較高的利率。

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我是問集友銀行的2.12%謝謝

男爵府

bonnieluk2011 發表於 18-4-23 15:31

我是問集友銀行的2.12%謝謝

集友理財新資金灣仔分行

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

回覆 Monkeylily 的帖子

我一樓的總表已有最新定期息率。

男爵府

今日打35569734灣仔分行問話只有2%??

男爵府

回覆 smilejackie 的帖子

我剛在一點通做了, 4.1厘1萬以上,. 4.15厘比10萬以上

男爵府

bonnieluk2011 發表於 18-4-24 09:32

今日打35569734灣仔分行問話只有2%??

去分行找了我的經理問,是2.12%。你是什麼戶口,是否新資金,做多少及多久?

大宅

現有客戶新資金, 今日問集友TELLER二十萬1.7%/年, 一百萬2%/年

男爵府

aiyuk 發表於 18-4-24 14:34
現有客戶新資金, 今日問集友TELLER二十萬1.7%/年, 一百萬2%/年

現有「集友理財」客戶,「新資金」「港幣10萬」「12個月」有2.12%!

大宅

oliloo 發表於 18-4-24 15:28
現有「集友理財」客戶,「新資金」「港幣10萬」「12個月」有2.12%!
我有問佢升做集友理財,佢話都係1.7%, but anyway, 可能間間唔同, 今日冇呢~

男爵府

aiyuk 發表於 18-4-24 17:50
我有問佢升做集友理財,佢話都係1.7%, but anyway, 可能間間唔同, 今日冇呢~

「現有集友理財」比「新成為集友理財」高息,我都覺得奇怪,但他們說真是這樣。

男爵府

oliloo 發表於 18-4-22 09:40
我認為要計數。
方案一: 假如你認為1個月或3個月內加息, 現時本金只做1個月或3個月定期, 然後本金加利息再 ...

thanks

男爵府

有位郭小姐覆得2%
講左新理財客戶 新資金 1m
唔知點解喎

首頁
23456...15

尾頁

跳至