自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

樓主好有愛心. 貓貓好靚.祝你地一家幸福

大宅

哈哈笑咯 發表於 18-10-31 09:11
請問係唔係睇李祖祺好番?要睇幾多次才好返哂

看左4 次,但每次都係同一隻藥, 所以其實係唔需要再去覆診的~ 個醫生係有經驗,但問多兩句都叫你外面等, 話交俾他醫就得. 其實殺晒d 箘,都係時間等d 頭髮慢慢生長. 所以時間先會耐D

民房

eggplantyanyan 發表於 18-11-2 23:59
看左4 次,但每次都係同一隻藥, 所以其實係唔需要再去覆診的~ 個醫生係有經驗,但問多兩句都叫你外面等 ...

我囡囡一樣,半年已經睇左好多醫生都醫唔好,想問下係咪一定要食藥嫁?

洋房

回覆 eggplantyanyan 的帖子

請問你女女好番未我仔都俾貓惹到有 求介紹醫生生😭

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

要做好消毒用品

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

茶住金盞花油或膏舒緩下先
還你千世笑來世未必能遇到

洋房

請問你女女好番未 我仔都俾貓惹到有 求介紹好醫生

大宅

eggplantyanyan 發表於 18-3-25 15:06
1 月起阿女(4歲)俾貓惹到金錢癬,後來惹到頭,看左好多次醫生, 身上已經全部退,但頭就好嚴重, 在將軍 ...

天水圍新北江黃國威中醫師,醫皮膚專家,人又細心又好,良心醫生,收費亦好平

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

S.Sqionghei 發表於 19-3-25 03:56
天水圍新北江黃國威中醫師,醫皮膚專家,人又細心又好,良心醫生,收費亦好平
...

幾$?

大宅

Potato_K 發表於 19-3-25 07:39
幾$?

50蚊診金,50蚊一日藥,
我點解話黃醫師好細心呢?
事由兩年前,生完阿仔三個幾月時,可能因為帶2個小朋友的關係,壓力大,令到我生風賴,第一時間去看家庭醫生,開藥食,食完藥沒事,停藥就又出風診,家庭醫生話去驗致敏原,結果對任何野過敏(咁就無左4000元),唯有繼續食藥,又看埋其他中醫,錢就好像倒水咁用,但無好過(emoji),有次全身起風診,全面腫到眼到開唔到,要看急診,入埋院,住左3日都查唔到原因,再轉埋皮膚科都查唔到,醫生們都安慰我話:叫我適應他,一出就食藥啦!就咁不斷換醫生醫左一年幾到無用(emoji),

333s    發表於 19-4-22 09:15

大宅

S.Sqionghei 發表於 19-3-25 08:14
50蚊診金,50蚊一日藥,
我點解話黃醫師好細心呢?
事由兩年前,生完阿仔三個幾月時,可能因為帶2個小朋友 ...

有一次,同朋友頃頃下,他介紹黃醫生給我,其實我已經放棄左,但因為價錢平,于是就抱著試試的心態電話約左時間去看,配藥姑娘好好人,好笑容,到我看醫師時,他問診問左20分鐘左右,把脉,問日常,之後他診斷我係因為甲狀腺素高而引起風診,叫我去化驗所驗下血,開左7日中藥食(400蚊),
化驗結果顯示真是甲狀腺問題,唉!點解醫院都檢查唔到呢(emoji)?第二次复診醫師問我:醫甲亢可以看醫院西醫,西醫要食藥時間大約要2年,或者繼續看他,我選擇看中醫,就咁看左半年,14天复診一次,用左4個月左右,我甲亢完全好返(emoji)(emoji)(emoji)(emoji),我大囡濕診都係黃醫師醫好,我叫他黃神醫

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

S.Sqionghei 發表於 19-3-25 08:22
有一次,同朋友頃頃下,他介紹黃醫生給我,其實我已經放棄左,但因為價錢平,于是就抱著試試的心態電話約 ...

Thx

洋房

求醫生 我仔都俾貓野到底頭癬

象牙宮

eggplantyanyan 發表於 18-3-25 15:06
1 月起阿女(4歲)俾貓惹到金錢癬,後來惹到頭,看左好多次醫生, 身上已經全部退,但頭就好嚴重, 在將軍 ...

1。看普通科一>皮肤料
2。看中醫。
3。卫生及小朋友健康, 別養動物。
 (健康第一,有了它,才能有愛心)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至