想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

chonglulu 發表於 18-7-6 14:03
非常同意,我都唔相信咩神醫/名人醫師,普通中醫夾到自己,自然可以調理好,中藥一定要堅持食先見效
...

明白,我睇左一個1月到,吾計生仔方面已經有明顯變化,我之前手臂有好多粒粒(由中學開始有),吃左中藥後明顯退左好多。所以我覺得中醫有效。大家繼續一起努力。

別墅

maryng1208 發表於 18-7-7 13:13
明白,我睇左一個1月到,吾計生仔方面已經有明顯變化,我之前手臂有好多粒粒(由中學開始有),吃左中藥後 ...

呢個真係bouns!我都係皮膚好咗!本身都keep住會起濕疹,係調理之後就冇!依家都有半年喇!都未起返

男爵府

maryng1208 發表於 18-7-7 13:13
明白,我睇左一個1月到,吾計生仔方面已經有明顯變化,我之前手臂有好多粒粒(由中學開始有),吃左中藥後 ...

我早幾日都去咗睇周醫師做放胎前調理,上forum 見你哋講,我本來都預備埋錢買冬蟲草粉同做針灸,但最後佢都係開咗一星期藥俾我咋

你上次買冬蟲草粉係第一次睇就叫你買定之後先叫架?

我手臂又係呢2年開始無啦啦生好多油脂粒,我都希望可以消到啲啦

別墅

super_cat 發表於 18-7-16 09:44

我早幾日都去咗睇周醫師做放胎前調理,上forum 見你哋講 ...

我第一次睇就叫我買冬蟲夏草粉啦,每天吃一匙,好come 吃,但就冇叫我針疚。

講真睇之前吾太信中醫,同埋見到周ce 間鋪好似冇乜人睇咁。但是我睇左大約個半月已經身體有明顯變化

例如:
1. 左身手臀粒粒少左8成,雖然右手手臂就不太明顯
2. 便便好左
3. 面皮膚好左,我老公同做facial 姐姐都咁講

生仔方面就未開始試,但是覺得周ce 應該ok

周ce 有沒有講你有乜問題?你幾時放胎?

男爵府

maryng1208 發表於 18-7-16 22:54
我第一次睇就叫我買冬蟲夏草粉啦,每天吃一匙,好come 吃,但就冇叫我針疚。

講真睇之前吾太信中醫,同埋 ...

我做ivf 前發現宮腔有個纖維瘤,會影響著床,要割咗先可以放胎,一個月前做咗手術,而家仲等傷口好返就放,我諗住順便調理返一兩個月先囉

佢話我肝虛腎虛脾虛,食咗兩日藥個人好似係無咁攰,精神咗

別墅

super_cat 發表於 18-7-17 00:57
我做ivf 前發現宮腔有個纖維瘤,會影響著床,要割咗先可以放胎,一個月前做咗手術,而家仲等傷口好返就放 ...

大家一起加油

大宅

maryng1208 發表於 18-7-16 22:54

講真睇之前吾太信中醫,同埋 ...

想問大家睇周醫師 醫師系咪都無mark record
因為我吾知系咪正常都無 我見佢接住上一個同下一個都吾見佢寫野
如果佢無mark 我每次都要講清楚啲前前後後系點有咩變化

男爵府

ms.sSmiLe 發表於 18-7-18 08:21
因為我吾知系咪正常都無 我見佢接住上一個同下一個都吾見佢寫 ...

我睇完都係有咁嘅疑問

開藥又係呢樽一羹嗰樽一羹咁,下一次會唔會唔知自己開咗乜

別墅

回覆樓主:

我見到呢個post,見到大家嘅分享,所以剛剛上去睇,真的好像大家所說,佢冇mark低D嘢,我把完脈之後針埋,最後先係本簿上寫低我個名。

男爵府

summerblossoms 發表於 18-7-18 16:43
我見到呢個post,見到大家嘅分享,所以剛剛上去睇,真的好像大家所說,佢冇mark低D嘢,我把完脈之後針埋, ...

你第一次睇? 第一次睇佢就幫你針喇?

佢有無話你咩事呀? 我上星期去睇佢無叫我針....淨係開藥

別墅

super_cat 發表於 18-7-18 17:04
你第一次睇? 第一次睇佢就幫你針喇?

佢有無話你咩事呀? 我上星期去睇佢無叫我針....淨係開藥

第一次睇,佢話我腎虛,子宮條血脈塞咗,所以叫我針,之後有比藥粉

男爵府

summerblossoms 發表於 18-7-18 17:07
第一次睇,佢話我腎虛,子宮條血脈塞咗,所以叫我針,之後有比藥粉

佢話我肝虛腎虛脾虛,so far 食咗幾日藥感覺都良好嘅,希望有效啦

別墅

super_cat 發表於 18-7-18 17:10
佢話我肝虛腎虛脾虛,so far 食咗幾日藥感覺都良好嘅,希望有效啦

我見大家的口碑咁好,一定得,加油

大宅

super_cat 發表於 18-7-18 14:12
我睇完都係有咁嘅疑問

開藥又係呢樽一羹嗰樽一羹咁,下一次會唔會唔知自己開咗乜

系 我就系諗好左差左應該吾會記得

大宅

回覆樓主:

我自己就有記低佢每次開咩藥 起碼我知咩藥食左系咩反應

男爵府

ms.sSmiLe 發表於 18-7-18 18:38
我自己就有記低佢每次開咩藥 起碼我知咩藥食左系咩反應

點解你知佢開咗咩嘅?

大宅

super_cat 發表於 18-7-18 18:40
點解你知佢開咗咩嘅?

佢筆我見到ma 佢又吾系開好多隻我會記得

別墅

ms.sSmiLe 發表於 18-7-18 08:21
因為我吾知系咪正常都無 我見佢接住上一個同下一個都吾見佢寫 ...

同你們一樣,冇mark record, 但是我冇睇開中醫,所以吾知其他中醫會不會mark

其實除了第一次看,周ce 問得較詳細外,每次覆診都冇乜野問,只是問幾時m,同叫我,keep 住吃

我又吾知問乜好,所以都吾知自己身體點

同埋好似每次開d藥都差不多

你們係咪咁?

大宅

maryng1208 發表於 18-7-18 22:00
同你們一樣,冇mark record, 但是我冇睇開中醫,所以吾知其他中醫會不會mark

其實除了第一次看,周ce 問 ...

佢如果有mark當然好啲 但因為無所以我成日都會講下之前點點點remind返佢 呢個禮拜又點 分泌物啊皮肤啊尿顏色啊總之諗到咩都會同佢講
暫時我只開始留意左一兩次啲藥 m前m後排卵既藥都有吾同但就吾知系咪m前系都系果款藥就果款藥

別墅

ms.sSmiLe 發表於 18-7-18 23:39
佢如果有mark當然好啲 但因為無所以我成日都會講下之前點點點remind返佢 呢個禮拜又點 分泌物啊皮肤啊尿顏 ...

你睇左幾耐?
覺得身體有什麼變化?

首頁
23456...8

尾頁

跳至