自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

呀女就18歲,唔該哂大家

男爵府

回覆樓主

係大陸唔見咗?
我試過係羅湖中旅社做證件
9點做證,下午5點先拎證返香港

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

包包b豬 發表於 18-3-30 17:53
我C6 話皇崗唔得喎!!
或者等其他人覆再CONFIRM!!!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

係香港唔見的,4號又要返大陸拜山,所以睇下可唔可以攞到囉
唔該各位

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

皇崗唔知而家仲有冇,住新界既不如去羅湖,肯定有。

中旅網頁話呢兩日旺角特別開俾人整,你睇下啱唔啱你個女。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哦, 原來係HK 唔見!! 不如上中旅個網睇定先!!

大宅

回覆樓主

直接去旺角中旅社排隊,搞一次性嘅先

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

皇岡唔清楚,深圳灣就肯定可以,500人仔,或560港幣,等兩個鐘。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2018年復活節臨近,請出行前檢查回鄉證是否仍然有效,注意及時換證,以免影響行程計劃。3月30日至4月2日復活節假期期間除旺角證件服務中心維持預約辦證服務外其他證件服務中心休息。另外在3月30日至3月31日旺角證件服務中心受理因回鄉證過期或遺失辦理臨時通行證特別加快服務。

From : http://ww1.ctshk.com/zh/ch-visa/

男爵府

畀面勳章

baby_happy 發表於 18-3-30 18:16
皇岡唔清楚,深圳灣就肯定可以,500人仔,或560港幣,等兩個鐘。

如果中旅可以整一次性咁我星期一去攞,最緊要係即日可以攞,深圳灣乜有得攞咩…我兩邊都可以去呀,唔該哂大家

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主

皇崗唔肯定,但羅湖境口岸肯定得,我上年試過,大約半個鐘-1個鐘就搞掂,無記錯5百幾蚊,係過左香港境未到大陸境問下人就知

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

深圳中旅社只辦理在深圳遺失的回鄉証。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

唔該哂大家

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

包包b豬 發表於 18-3-30 18:31
如果中旅可以整一次性咁我星期一去攞,最緊要係即日可以攞,深圳灣乜有得攞咩…我兩邊都可以去呀,唔該哂 ...

深圳灣有啊,我舊年返大陸去到深圳灣關員話我個證過咗期,先即時整咋。過咗香港嗰邊,又未到大陸關。

大宅

要羅湖整

複式洋房

皇我上個月去皇剛回岸過關,發現回鄉証過期,喺大陸關口旁有個男人坐係到,一張枱仔,好唔起眼,可以辦一次性証件
拒話預2個鐘,但講講下就話半個鐘就ok,因為當日無咩人申請,我等左20分鐘左右就得
今日幫我囡係旺角拎回鄉證(原來今日紅日係無得拎証件,只做申請表),個時係早上10點到,聽日格離個人傾電話話今日一次性過關籌額滿
樓主要好好研究下
依幾日超多人返大陸,如果係關口整我怕等等好來

水晶宮

回覆樓主:

唔好當日拎,好多人排,我上次羅湖等左兩个鐘,五百幾

首頁

尾頁

跳至