美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

綠茶新地 發表於 18-4-4 19:38
我都是日本買,由其棉花香港超貴,但我買完會拆左d 盒,用密封袋袋住,慳番d 位放其他野
...

棉花係Duty free買呢個包裝嘛,慳位呀,初出果陣冇限買,最近幾次就限每人5包

伯爵府

綠茶新地 發表於 18-4-4 19:44
la creme 真係好貴, 我用資生堂既night creme ,FS 和
benefitance 都好用,但而家想轉valmont
...

La Creme買set或飛機上有折買都抵,用量少,貴買平用!
Shiseido,我全部唔夾呀
Valmont,我有用過Hydra3 cream,幾好推,但保濕嚟講叫貴,另外試咗A cream sample,呢啲天氣啱用,等緊5月thankful有冇set

大宅

回覆 Jessieyin 的帖子

hi! 我想問treatment lotion 效果 ok 嗎? 同 le serum 比係差唔多功效&感覺? thank you!

大宅

Jessieyin 發表於 18-4-3 13:53
長用有renewing pack,white falls,water falls
輪住用有B-Cellular,Hydra 3 Serum
買咗未用有A mask

我想增加番d彈性同改善毛孔!應該買什麼用好?
之前有月shiseido vp, 現在用雪花秀,一般!轉天氣,想用Valmont 或是cpd,有介紹?

伯爵府

lovely_pooh 發表於 18-4-6 14:06

hi! 我想問treatment lotion 效果 ok 嗎? 同 le serum 比係差唔多功效&感覺? thank ...

兩者都係幫助之後護膚品吸收,保濕!
至於修護,我個人都係覺得兩者都有,但Le serum好個人,我敏感時用佢係好舒緩,但唔係人人都覺得係!
Le serum比Treatment lotion多一點就係會令皮膚柔軟啲滑啲!
不過Le serum貴好多,性價比就Treatment lotion抵用

男爵府

回覆樓主:

洗面奶

大宅

Jessieyin 發表於 18-4-6 23:51
兩者都係幫助之後護膚品吸收,保濕!
至於修護,我個人都係覺得兩者都有,但Le serum好個人,我敏感時用佢 ...

明白了!
咁你用 treatment lotion 都係洗完面第一步用?

伯爵府

lovely_pooh 發表於 18-4-8 17:32
明白了!
咁你用 treatment lotion 都係洗完面第一步用?

我係爽膚水後用treatment lotion

別墅

育兒性格勳章

如果洗面同埋 lotion 》Cdp / valmout better? 因為想試吓打唔知買邊個牌子好啊有冇少少意見提供我算混合性皮膚偏乾 (成日出油)

仲有支Valmout clarity serum 好用嗎? 值得一試嗎?

跟住上面是但一牌子 洗面膏加爽膚水再加呢一支野

男爵府

Jessieyin 發表於 18-4-3 13:53
長用有renewing pack,white falls,water falls
輪住用有B-Cellular,Hydra 3 Serum
買咗未用有A mask

Jessie 上次valmont 買左renew pack 開左來用.但又唔預期的效果,係咪我方法用錯左?

禁止訪問

伯爵府

綠茶新地 發表於 18-6-14 12:10

Jessie 上次valmont 買左renew pack 開左來用.但又唔預期 ...

你係點用?
連敷28日,薄搽

禁止訪問

開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至