親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

附近都有食店。
The top 果座向china steet的門口,有間Old town(咁上下名)嘅cafe, 我幾鍾意個feel.

別墅

smiletigger 發表於 18-7-19 22:49
附近都有食店。
The top 果座向china steet的門口,有間Old town(咁上下名)嘅cafe, 我幾鍾意個feel.
...

Thanks!

另外想問下機場去 Golden Sands 的士大約幾錢?
機場唱錢方便嗎?
Golden Sands 我會住4日3晚, 2個小朋友8及5歲, 酒店多唔多嘢玩? 如果只留喺酒店會唔會悶呢?

唔好意思, 好多問題!

侯爵府

回覆樓主:

機場出去是定價的,但幾多錢就唔記得啦。
golden sand 4日3夜, 如果會出去海灘區果邊d景点玩都ok, 但如果唔出只在resort,就可能會悶。
我在香港唱d錢,之後再在光大附近唱,未試過機場,所以唔知。

別墅

smiletigger 發表於 18-7-19 23:10
機場出去是定價的,但幾多錢就唔記得啦。
golden sand 4日3夜, 如果會出去海灘區果邊d景点玩都ok, 但如果 ...

Thanks!
一直諗住去 relax 下, 俾小朋友玩下水, 所以冇研究過海邊有咩景點, 或者去到如果悶先再問下酒店職員有咩景點推介.

侯爵府

回覆樓主:

enjoy yr trip,食多d hea 多d

大宅

回覆 smiletigger 的帖子

我8月中會去5日4夜檳城,4晚也住Golden Sand,請問Hotel Shuttle Bus會到The Top同埋Escape嗎?如果唔經,有什麼交通工具可以去?

侯爵府

day_bo 發表於 18-7-24 16:47
回覆 smiletigger 的帖子

我8月中會去5日4夜檳城,4晚也住Golden Sand,請問Hotel Shuttle Bus會到The Top ...

golden sand可搭shuttle到jen,行過去The top,10分鐘路程之內。
escape 自己有shuttle行beach area. 但時間同車站係点我唔知。都有巴士到。我上次的士去,shuttle返。golden sand shuttle唔去escape.

大宅

smiletigger 發表於 18-7-24 22:10
golden sand可搭shuttle到jen,行過去The top,10分鐘路程之內。
escape 自己有shuttle行beach area. 但時間 ...

Escape walk in先買飛,會無位嗎?
Escape 和the top分別可以玩一整天?

侯爵府

回覆樓主:

escape網上買平好多,如果唔係week end walk in 應該ok.不過我去果時都見有學校去。
escape有水陸兩邊玩,記得帶泳衣太陽油去,可玩一日。
The top 如買套票,玩齊咁多樣,都可以大半日,有d景點無限時間同入場次數,上次我同小朋友去,碰碰車同科學館留咗好耐,可玩大半日。

大宅

sleeppig1 發表於 18-7-19 23:02
Thanks!

另外想問下機場去 Golden Sands 的士大約幾錢?

剛剛星期日响機場坐的士去Golden Sand,用了74馬幣,fixed price, 先在機場內的Taxi counter買票,然後出門口排隊,大約坐5O分鐘。

但其實你可以用Grab call 車,会平好多。

PS :在檳城第4天

別墅

wunwunmum 發表於 18-7-25 23:30

剛剛星期日响機場坐的士去Golden Sand,用了74馬幣,fixe ...

Thanks so much!!
咁我有個預算喇, 我本身有少少馬幣, 諗住去到再唱, 請問你係邊度唱錢呀?
有冇好食/ 好玩推介呀?

大宅

sleeppig1 發表於 18-7-26 22:14
Thanks so much!!
咁我有個預算喇, 我本身有少少馬幣, 諗住去到再唱, 請問你係邊度唱錢呀?
有冇好食/ 好玩 ...

Beach 嗰边唔知,Georgtown Hotel Jen 後面Prangin Mall 外圍有找換店,昨晚見到HK $100 ,換到RM52.0

我本身在香港換定(旺角中港),夠用,所以冇換到

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

請問有無人知去到馬拉當地才ATM卡提款可以嗎?我用銀聯,謝謝!

珍珠宮

甄太太 發表於 18-8-17 23:23
請問有無人知去到馬拉當地才ATM卡提款可以嗎?我用銀聯,謝謝!
可以,我去沙巴&吉隆坡都係ATM,個rate非常好!

子爵府

畀面勳章

MissMaMa 發表於 18-8-18 00:11
可以,我去沙巴&吉隆坡都係ATM,個rate非常好!

檳城也可以嗎?謝謝

珍珠宮

甄太太 發表於 18-8-18 00:49
檳城也可以嗎?謝謝
雖然我上兩次去檳城冇㩒$,但有銀行有提款機,唔會㩒唔到。

子爵府

畀面勳章

MissMaMa 發表於 18-8-18 08:14
雖然我上兩次去檳城冇㩒$,但有銀行有提款機,唔會㩒唔到。

唔該曬你

首頁

尾頁

跳至