自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因為特殊原因,所以想係屋企門口外面裝cam,以防不時之需,其實係屋門外裝cam係咪要用乾電呢?請問有無介紹,唔該晒!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蝸牛媽媽 發表於 18-4-3 21:08
因為特殊原因,所以想係屋企門口外面裝cam,以防不時之需,其實係屋門外裝cam係咪要用乾電呢?請問有無介紹 ...

公眾地方應該唔可以裝cam

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我見過有公屋住戶,佢喺鐵閘同木門之間裝咗閉路電視,當然唔知係咪犯法
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-4-3 21:44
我見過有公屋住戶,佢喺鐵閘同木門之間裝咗閉路電視,當然唔知係咪犯法
...

我都係想咁裝,但點駁電呢

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-4-3 21:44
...

即影自己門口及對面主戶?
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

蝸牛媽媽 發表於 18-4-3 21:46

可以充電,有人行過會detect人郁就影相,喺屋裡面開嚟睇出面都得。

【我剁手都要买的宝贝(移康智能R05可视猫眼门铃 电子监控家用高清夜视摄像头防盗门镜),快来和我一起瓜分红I包】http://m.tb.cn/h.WwX3aFf 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥mCwv0Jn7sic¥后打开(emoji)手淘(emoji)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

蝸牛媽媽 發表於 18-4-3 21:46

我係經過佢門口,我驚我个上太耐佢哋睇到,以為我有不軌企圖

有條電線喺門邊
影住自己門口,咁啱係走廊。
我係去佢旁邊嗰個單位

寶石宮

PCCW2319 發表於 18-4-3 21:47
即影自己門口及對面主戶?

影自己門口同埋條走廊
對面應該影唔到咁遠

子爵府

+5熱血勳章

goo_littlebb 發表於 18-4-3 21:50
可以充電,有人行過會detect人郁就影相,喺屋裡面開嚟睇出面都得。

【我剁手都要买的宝贝(移康智能R05可 ...

你有装嗎?易裝嗎?
会不會有易被人有工具弄開(在門外)?

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-4-3 21:54
影自己門口同埋條走廊
對面應該影唔到咁遠

但對面住戶唔知你部機影唔影到佢。佢會有壓力及覺得私隱威脅。
天空之城, 快樂之地

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多數要拉電, 有D用USB 電, 可以用尿袋供電, 以前試過一個, 10000mah 大慨可以連續用24小時.

我而家用電子防盜眼, 設定有人行過自動啟動錄影30秒, 用手機電, 1100mah 大慨可以用一個星期, 我買定兩舊電, 可以用一舊差一舊. 但自動啟動錄影會有delay 幾秒, 如果只係行過, 有機會影唔到人.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

ry 發表於 18-4-3 22:00
你有装嗎?易裝嗎?
会不會有易被人有工具弄開(在門外)?

易裝,拆左原有防盜眼,前後吸埋就得,買果陣都有說明書。
至於俾唔俾人拆,知自己俾人影住都拆(因外觀都同普通門眼有啲唔同),可能你屋企有金礦 如果有鐵閘更加無咁得閒攝手入去拆啦。
不過有度不足係要返屋企先睇得返影到乜。
不過因為外觀會同普通防盜眼唔同,有啲屋苑可能唔俾裝架!

男爵府

goo_littlebb 發表於 18-4-3 22:11
易裝,拆左原有防盜眼,前後吸埋就得,買果陣都有說明書。
至於俾唔俾人拆,知自己俾人影住都拆(因外觀都 ...

但係我屋企無防盜眼,裝唔裝到呢

翡翠宮

蝸牛媽媽 發表於 18-4-3 22:17
但係我屋企無防盜眼,裝唔裝到呢

咁度門要有個窿先裝到喎,可否搵人鑽? 因前後2舊嘢靠個窿先固定到喺門上面,你睇返我介紹個淘寶link有片教安裝。

wcpcelia    發表於 18-4-4 10:59

子爵府

+5熱血勳章

goo_littlebb 發表於 18-4-3 22:11

易裝,拆左原有防盜眼,前後吸埋就得,買果陣都有說明 ...

金礦

有閘咪好難仲手去撳鐘囉

子爵府

回覆樓主

我花園個電閘出入口裝二部,淘寶買回香港自己裝

翡翠宮

ry 發表於 18-4-3 23:49
金礦

有閘咪好難仲手去撳鐘囉

我唔用佢個按鈴,用返門口原有果個,呢個cam只係要嚟睇出面

民房

千其唔好買Vstarcam IP CAM. 佢地無啦啦刪左我個factory DDNS, 令到個cam係出面睇唔到個cam, 個cam等如廢左, 問佢地CS, 搞左成個月, 最後同我講無辦法, 嬲到我爆.

珍珠宮

15週年勳章

我拖條usb延長線去部機,
近門既電制就買個定時器,
每六小時就幫部機充電兩至三小時,
基本上不用理

珍珠宮

good_pig 發表於 18-4-3 21:31
公眾地方應該唔可以裝cam

其實話就話安裝自己門口,但始終都會錄到鄰居的出入狀況。
是否犯法我唔清楚⋯⋯不過如果我鄰居有安裝這個,我每天出入都有機會被錄影紀錄,我內心都會頗介意。

首頁

尾頁

跳至