自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PaPa 發表於 18-8-18 23:26
回覆 cattz288 的帖子

今天在香港買咗張聯通的日租卡,然後上去福田聯通大樓內的營業廳辦理實名。

你系香港邊到買?

男爵府

係咪填所有資料都要用簡體, 姓名, 地址, 仲要填什麼, 因為唔識簡體, 想係香港預備簡體資料才上去

琋琋媽媽 發表於 18-8-18 18:08
Yes, 香港地址,大6號碼, 回鄉卡, 同300蚊最少
大劇院果間就係... 其他唔知
...

男爵府

大劇院工商銀行, 無深圳地址, 星期日可以開戶嗎

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小羊羊迎迎媽咪 發表於 18-8-20 17:43

工商唔駛深圳地址

象牙宮

小羊羊迎迎媽咪 發表於 18-8-20 17:43

可以,我尋日開完,記得要盡早呀,因為如果佢地無卡就開唔到架,開戶係即場比提款卡你

珍珠宮

小羊羊迎迎媽咪 發表於 18-8-20 17:35
係咪填所有資料都要用簡體, 姓名, 地址, 仲要填什麼, 因為唔識簡體, 想係香港預備簡體資料才上去

地址我填英文, 姓名跟回鄉卡上個名填, 好似本身回鄉卡個名已係簡體字,金

珍珠宮

2024年龍年勳章

appleyuen 發表於 18-8-20 18:22
工商唔駛深圳地址

羅湖商業城的工商銀行,如果無深圳地址只可以在星期一至星期五辦理,在星期六及星期日辦理必須有深圳地址。

珍珠宮

2024年龍年勳章

katie0921 發表於 18-8-20 17:03
你系香港邊到買?

我在網上購買,聽講鴨寮街都有。

複式洋房

Alex123 發表於 18-8-20 14:03
我是一卡兩号的聯通卡,可以在香港收到國內銀行發出的SMS。

謝謝

琥珀宮

PaPa 發表於 18-8-20 23:20
羅湖商業城的工商銀行,如果無深圳地址只可以在星期一至星期五辦理,在星期六及星期日辦理必須有深圳地址 ...

咁得意嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-8-20 16:13
#1有寫
無條件!
不過香港人身份係買唔到米粉咭!所以要先買日租再轉!

如果我卡內沒有300人民幣,是否一定轉唔到米粉卡?

珍珠宮

2024年龍年勳章

appleyuen 發表於 18-8-20 23:32
咁得意嘅

這是你在#691內貼出來㗎。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PaPa 發表於 18-8-20 23:44
如果我卡內沒有300人民幣,是否一定轉唔到米粉卡?

我唔肯定啊!不過你可以問下cs! 我記得轉米粉係有廣東話客服的! 但之後開漫遊就要煲冬瓜! 佢地講得幾快下, 聽到一半咋
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-8-20 23:52
我唔肯定啊!不過你可以問下cs! 我記得轉米粉係有廣東話客服的! 但之後開漫遊就要煲冬瓜! 佢地講得幾快下, ...

咁你轉時係已經有300人民幣嗎?

即係一轉做米粉卡,就會自動停止漫遊,要call去普通話的客服才搞到嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PaPa 發表於 18-8-21 00:03
咁你轉時係已經有300人民幣嗎?

即係一轉做米粉卡,就會自動停止漫遊,要call去普通話的客服才搞到嗎?

係!果時有hk支付寶紅包優惠, 充值到300人仔
無錯!
放下自在

琥珀宮

PaPa 發表於 18-8-20 23:47
這是你在#691內貼出來㗎。

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-8-20 23:52
我唔肯定啊!不過你可以問下cs! 我記得轉米粉係有廣東話客服的! 但之後開漫遊就要煲冬瓜! 佢地講得幾快下, ...

剛剛在大陸致電10010想改米粉卡,客服話用回鄉証實名的日租卡是不能改做米粉卡,要用中國公民身份証實名才可以轉。

象牙宮

PaPa 發表於 18-8-21 17:14
剛剛在大陸致電10010想改米粉卡,客服話用回鄉証實名的日租卡是不能改做米粉卡,要用中國公民身份証實名 ...

竟然?! 你係咪用free call打返去? 如果係, 再試下! 我覺得佢地可能唔係個個識
放下自在

男爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-8-21 17:21
竟然?! 你係咪用free call打返去? 如果係, 再試下! 我覺得佢地可能唔係個個識
...

我身在大陸,致電10010問㗎。

首頁

尾頁

跳至