自由講場

跳至

首頁
12345...76

尾頁

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

睇完都暈咗

大宅

回覆 anyuser18 的帖子

咁樣翻到大陸就會用唔倒微信支付同埋支付寶,而且每個月貴左差唔多5蚊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sunnywty 發表於 18-4-4 17:50
你可以用手機營業廳 App 查一查實時話費,裡面有寫。

dl左! 都係show 39蚊! 搵唔到果5蚊去左邊!
想問下如果轉米粉咭, 咁收sms都係free?打電話/收電話收費係咪原先一樣??

放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-4-4 17:41
哦哦!咁我試下轉先! 多謝你
因為我都好迷惘! 我1號開咭, 收sms扣我1個月$6, 淨返44 ...

可能係來電顯示費,我老公早幾日開,見佢扣左12蚊,6蚊月費,6蚊來電顯示

大宅

cattz288 發表於 18-4-4 18:56
dl左! 都係show 39蚊! 搵唔到果5蚊去左邊!
想問下如果轉米粉咭, 咁收sms都係free?打電話/收電話收費係咪 ...

呢條link 可以解答你 ge 問題:
https://m.10010.com/queen/xiaomi/new-mifans.html

大宅

Karena1015 發表於 18-4-4 19:01
可能係來電顯示費,我老公早幾日開,見佢扣左12蚊,6蚊月費,6蚊來電顯示
...
理論上係免月費,但計埋我總共有8個人開戶,有一個人無 la la 比人扣多左6蚊,而唔知點解!

翡翠宮

cattz288 發表於 18-4-4 17:41
哦哦!咁我試下轉先! 多謝你
因為我都好迷惘! 我1號開咭, 收sms扣我1個月$6, 淨返44 ...

喺香港定内地接電話?香港接要收費。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好清楚,不過我要慢慢睇同消化

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Karena1015 發表於 18-4-4 19:01
...

又唔啱數喎!扣左5蚊咋!
放下自在

象牙宮

lyh80115 發表於 18-4-4 19:08
喺香港定内地接電話?香港接要收費。

在國內! 我喺app度見到! 收左3個電話, 全部free的
放下自在

伯爵府

開心吸收勳章

好詳細,先收藏

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

我果位朋友翻香港無用過,題外話,香港接客服電話唔洗收錢。

象牙宮

sunnywty 發表於 18-4-4 19:01
呢條link 可以解答你 ge 問題:
https://m.10010.com/queen/xiaomi/new-mifans.html

係咪即係0.1/個sms? 我頭先用佢網check野, 收左好多sms 不過用app check好似簡單d!
放下自在

子爵府

sunnywty 發表於 18-4-4 16:29
根據2018-3-10及2018-3-28個人開戶經驗於2018-4-4更新重要提示:由於電話改資費須於每月27日前處理,建議每 ...

請問一出羅湖口岸有聯通,可以買一卡兩號認證電話卡。跟一日卡再做認證有分別嗎?

翡翠宮

cattz288 發表於 18-4-4 19:13
在國內! 我喺app度見到! 收左3個電話, 全部free的

可以打上客服問下,我朋友都係聯通收多咗,打上去問,先知無故被開通咗收費服務,即時取消番兼可以退回多收嘅錢。

象牙宮

lyh80115 發表於 18-4-4 19:40
可以打上客服問下,我朋友都係聯通收多咗,打上去問,先知無故被開通咗收費服務,即時取消番兼可以退回多 ...

好的! 謝謝
啱啱打左, 嘩! 佢地普通話快到呢 , 都唔係好肯定佢up乜!轉埋米粉咭添

子爵府

sunnywty 發表於 18-4-4 18:55

咁樣翻到大陸就會用唔倒微信支付同埋支付寶,而且每個月貴左差唔多5蚊 ...

點解用唔到?用到!我唔用支付寶,但wechat pay
一定得

中聯通大陸號係實名認證電話。我自己揀在香港出有信心啲。不過上網費會貴啲,各人選擇啦

大宅

我以為你淨係得香港數據,用倒就ok!

象牙宮

回覆樓主:

客服覆左我, 話我有香港漫遊, 收5蚊??! 點解既??
放下自在

首頁
12345...76

尾頁

跳至