自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

atim 發表於 18-11-18 11:20
回覆 cattz288 的帖子

我而家想重新實名認證可以邊個位做?

入左國內錢包, 右上角4粒, 支付中心>支付管理

放下自在

洋房

我而家去返呢度,但去到SET密碼又唔得,好灰

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

atim 發表於 18-11-18 12:00

我而家去返呢度,但去到SET密碼又唔得,好灰
你入國內銀行戶口咭唔成功?
放下自在

洋房

我可能之前綁過香港信用卡, 頭先可以俾我註銷再註冊, 但之後我又綁返香港信用卡, 而家要等15日先可以再註銷
我估計綁過香港信用卡先出問題

象牙宮

atim 發表於 18-11-18 12:30

我可能之前綁過香港信用卡, 頭先可以俾我註銷再註冊, 但之後我又綁返香港信用卡, 而 ...

wechat係比較複雜! 因為香港錢包係用hk 信用咭+id 認證, 但又可以用hk信用咭開國內錢包! 同時又要上傳國內戶口咭同回鄉咭match返個名! 結果兩個錢包用唔同文件認證!
放下自在

別墅

KBmama 發表於 18-11-18 09:23
昨天我也成功開左電話卡, 中國聯通,月費6元, 上網1元1日!
國貿站工商銀行一定要頭一個月存三千元, 超 ...

請問妳在那裏出聯通咭和幾錢?陽光工商是否一定要税單?謝謝!

洋房

cattz288 發表於 18-11-18 13:28
wechat係比較複雜! 因為香港錢包係用hk 信用咭+id 認證, 但又可以用hk信用咭開國內錢包! 同時又要上傳國內 ...

所以我估計要等15日後註銷返香港信用卡個認證先可以綁返....

支付寶就一早綁到, 如果大陸用支付寶同微信一樣多用我都唔使咁急綁微信

伯爵府

bennywah 發表於 18-11-18 13:28

電話咭羅湖過關時回鄉証200人仔出咭,每月扣六蚊,好似100蚊儲值額,香港可以收短訊,開左半年返左幾次用左幾十蚊,但要裝van 才可收wsapp facebook

福田工商不用稅單,只要証件,大陸電話,香港地址証明,上月成功開左

別墅

AC117 發表於 18-11-18 16:01
電話咭羅湖過關時回鄉証200人仔出咭,每月扣六蚊,好似100蚊儲值額,香港可以收短訊,開左半年返左幾次用 ...

謝謝!

複式洋房

畀面勳章

你地有無試過, 實名左電話卡.
一開通之後就收到很多前用家既銀行短信 (多達20間細行).
早幾日仲恭賀佢生日快樂! 有存款優惠.
而間中又有銀行卡, 尾數 xxxx 既消費.
但試過用支付寶/微信, 就找不到個電話號碼 (未用用戶).

都唔知繼唔繼續用個號碼好~

大宅

bennywah 發表於 18-11-18 13:28

我都係羅湖過關果間聯通!
陽光工商一定要稅單, 入資料時要入稅單編號

別墅

KBmama 發表於 18-11-18 20:17
我都係羅湖過關果間聯通!
陽光工商一定要稅單, 入資料時要入稅單編號
...

謝謝!

複式洋房

皇崗馬德里 發表於 18-11-12 19:04
看私訊

我也想知

大宅

HiPP勳章(2)

atim 發表於 18-11-18 13:50
所以我估計要等15日後註銷返香港信用卡個認證先可以綁返....

支付寶就一早綁到, 如果大陸用支付寶同微信 ...

我之前打電訪問過微信支付,開大陸錢包,佢話最好係大陸開個銀行戶口綁定,其他咭可能未必得。

男爵府

happykk 發表於 18-9-7 00:46
我都想要link,thx

I want too

民房

多謝樓主及會員無私分享,昨天不用2個鐘,已經成功開卡、開戶及啟用微信內地錢包!

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

AC117 發表於 18-11-18 16:01
電話咭羅湖過關時回鄉証200人仔出咭,每月扣六蚊,好似100蚊儲值額,香港可以收短訊,開左半年返左幾次用 ...

是什么咭?联营廳已沒有6元咭,只得99元上台5个月,後可轉米粉咭

複式洋房

我都想出卡同開戶, 聽有JM講已經联营廳已沒有咭, 請問現在可出咩卡

另, 有JM出左香港聯通$11一卡兩號可開銀行戶口嗎?

想下星期上去一日做哂兩樣, 有冇UPDATE資料?

唔該哂各位

民房

回覆 日本妹 的帖子

新鮮, 作天到羅湖地鐵A2入口前的中聯通, 出最平既99蚊人仔月費plan電話咭, 五個月後可downgrade做1蚊人仔日費米粉咭, 之後坐兩個站地鐵到老街站東門KFC對面中國工商銀行開戶口(因為星期日開門), 唔駛兩個鐘完成回港!

民房

ah_chi_1030c 發表於 18-11-18 21:38
我也想知

已發訊息,請查看

首頁

尾頁

跳至