自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

同bb去公園玩泡泡,有對小姊妹走埋嚟,姊姊冇問過我搶走bb的吹泡泡玩,冇幾耐佢媽媽氣沖沖的走埋嚟,好勞氣地在我面前同姊姊講,你係咪想病! 咁污jo,玩埋d咁的野,你係咪想病呀! 又同妹妹講唔好理姊姊佢想病由得佢

呢位有病的媽媽,我eq高啱啱頂得住你,冇當場媽差你,同埋你要教吓嗰女要有家教,搶人野這行為唔啱的,我冇比佢玩,係佢搶我b的玩具玩呀~呢個世界真係~曲都要講直仲要係王道

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

crazy,呢啲人發神經。
如果人地呀媽喺度,我都費事幫人哋教女
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主

可能媽唔知姊姊們係搶返嚟,你無「掉」7佢已算好!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

水晶宮

肥桔 發表於 18-4-5 13:41
可能媽唔知姊姊們係搶返嚟,你無「掉」7佢已算好!

佢媽媽以為我主動比件玩具佢女玩,仲要企我面前講唔停

珍珠宮

仔好細時未識反抗,俾人搶玩具我一定會出聲

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

比著我我會好細聲好有禮貌地講:太太,係你位千金 一手搶了我小朋友的吹泡泡玩具。

你咁做只是講事實而已...無問題。
媽叉佢你就可能被人話番轉頭響d 細路面前咁咁咁...但有禮貌地點醒佢。等果個阿媽收儉下佢把咀

男爵府

回覆樓主

你好忍得,係我會直接話:係呀,下次唔好搶bb泡泡玩,好污糟!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有d人真係會咁架,唯有同自己小朋友解釋...

子爵府

spikenard 發表於 18-4-5 15:44
佢媽媽以為我主動比件玩具佢女玩,仲要企我面前講唔停

水晶宮

回覆樓主:

甸婆太多了

首頁

尾頁

跳至