自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

已經有7人車補鐘 冇信心自己揸出街 同補鐘阿sir 一齊揸就唔驚 即係依賴啦同老公揸出街會驚驚地 都唔知驚咩 其實唔係揸唔到 係冇信心囉 如果揸自己行過既路就冇咁驚 有冇媽媽初初考到牌都係咁?點樣練膽?

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

畀面勳章

IloveJJ 發表於 18-4-6 23:06
我初初都驚,都係搵屋企人陪揸,跟著去啲靜啲既地方揸熟先。再跟著就慢慢揸囉!慢就唔驚啦!
...

夠膽自己出車未?

男爵府

回覆樓主:

出街我得,係泊位未得,成日覺得好難泊。。。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

驚架, 真係唔知驚咩, 但就真係會驚, 我考完牌第一次渣, 心跳得勁快, 腳都震埋, 渣完落車係腳軟架 真的無誇張.....

跟住第2, 第3 次, 好 d......再渣多幾次, 就越黎越唔驚, 而家已經好正常, 不過係衰唔識路, 因為我由細到大住港島, 嫁左先搬新界, 完全唔識新界九龍 d 路, 所以一開頭, 渣死一條路, 點對點咁, 渣到好熟, 又唔驚, 先去第度, 咁會好 d....
大事化小, 小事化毛.........

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

會,但勇敢d,在少人的街道揸下,練下泊車,漸漸就唔驚。我自己而言,我寧願自己揸都唔要老公坐在旁邊指指點點

男爵府

回覆樓主:

初頭成日特登揸車,盡量選啲非繁忙時間周圍去下,揸車經驗好緊要,初初有啲車一打燈就cut埋黎都會嚇一嚇,但慢慢遇到多啲唔同情況有經驗就會定啲

男爵府

1773 發表於 18-4-6 23:15
會,但勇敢d,在少人的街道揸下,練下泊車,漸漸就唔驚。我自己而言,我寧願自己揸都唔要老公坐在旁邊指指 ...

最後嗰句都係我心聲

男爵府

回覆樓主:

到依家都仲驚既係旺角,元朗啲街,人多車多,啲人突然就攝出黎,老人家又咁衝,大人帶住幼童又衝,推bb車,坐輪椅都衝,突然間就攝出黎,真係要好留神

公爵府

畀面勳章

Babetoto 發表於 18-4-6 23:09
出街我得,係泊位未得,成日覺得好難泊。。。

我而家淨係泊到自己個位 唔知出面泊唔泊到

公爵府

畀面勳章

careycarey 發表於 18-4-6 23:34
最後嗰句都係我心聲

未試過自己揸 唔知會點

公爵府

畀面勳章

IloveJJ 發表於 18-4-6 23:11
幾年前啦!而家邊度都去,好自由。嗰時7月尾考到牌,8月搬去村屋,仲帶兩個仔出街,一考到牌就練,响將軍 ...

公爵府

畀面勳章

kmbb519 發表於 18-4-6 23:15
驚架, 真係唔知驚咩, 但就真係會驚, 我考完牌第一次渣, 心跳得勁快, 腳都震埋, 渣完落車係腳軟架 ...

其實我都唔知自己驚咩 又唔係揸唔到 如果唔係補鐘架車 同老公一齊揸自己車會心跳加速 應該對自己冇信心

男爵府

快樂 發表於 18-4-6 23:36
我而家淨係泊到自己個位 唔知出面泊唔泊到

初初泊商場,我情願行離電梯口遠啲、少車啲嘅車位慢慢泊,泊多幾次,就會想試吓拍卡窿位。心理質素要比較高,唔好見到有車要過就慌,驚阻住人,驚人笑,冇乜人一揸就即上手,佢唔耐煩,係佢忘記了自己曾經都係新手,唔係你嘅問題。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

快樂 發表於 18-4-6 23:41
其實我都唔知自己驚咩 又唔係揸唔到 如果唔係補鐘架車 同老公一齊揸自己車會心跳加速 應該對自己冇信心:ig ...
我覺得係好自然會驚的, 控制唔到, 因為未渣過嘛, 唯一辨法就係渣多 d, 習慣左就無事..... 我都同你一樣, 學車時完全唔驚, 但渣老公架車時就勁驚 解釋唔到點解
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

快樂 發表於 18-4-6 23:37
未試過自己揸 唔知會點

試吓非繁忙時間同地點先

男爵府

回覆樓主:

初初係會驚,揸多d練多d過一排就唔驚,我初初揸車驚到胃痛添呀~揸左三四個月之後就好好多,加油

子爵府

快樂 發表於 18-4-6 23:41
其實我都唔知自己驚咩 又唔係揸唔到 如果唔係補鐘架車 同老公一齊揸自己車會心跳加速 應該對自己冇信心:ig ...

請問你可唔可以比7人車師傅電話我,我都想補鐘,因為我架都係7人車,我唔敢揸

公爵府

快樂 發表於 18-4-6 22:54
已經有7人車補鐘 冇信心自己揸出街 同補鐘阿sir 一齊揸就唔驚 即係依賴啦同老公揸出街會驚驚地 都 ...

一句熟能生巧。

- 揸多啲,泊多啲。
-早啲起身綀車,因為少道路使用者。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

首頁

尾頁

跳至