自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

森永牛乳 發表於 18-4-8 20:56
會唔會近大動脈,所以叫你去醫院整安全D

珍珠宮

回覆樓主

係咪粉瘤呀?

YouTube好多呢啲片,如果係細菌感染一定搵醫生攪。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

甘大穫

男爵府

回覆樓主

我以前(10多年前)係尖咀東企業廣場林啟昌醫生做過小型割粉瘤手術,不用入院。你可以look look!

男爵府

kolher 發表於 18-4-8 21:16
我以前(10多年前)係尖咀東企業廣場林啟昌醫生做過小型割粉瘤手術,不用入院。你可以look look!
...

記得幾錢嗎?thanks

男爵府

WongWong 發表於 18-4-8 18:52
回覆 singwin 的帖子

我個粒係大大粒,好似雞蛋咁大,去診所做e生話今日擠完叫我之後自己擠因為太硬了,重 ...

點解醫生唔同你割既?

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

我細個試過,好大粒好痛,生喺小腿,醫生話要割,我好驚唔敢覆診,拖到自己熟透,好似蛋咁大,流膿,流乾淨就好返。
未經許可,請勿轉載

男爵府

singwin 發表於 18-4-8 21:22
記得幾錢嗎?thanks

真係唔記得!

大宅

回覆樓主

我自己也有生過,擠完又有擠完又有斷斷續續幾年,每月差不多m到就會發,非常困擾,也非常痛。最後有一次痛得勁,看了醫生,最後決定做手術把它割了。做完手術後到現在已有差不多1年,暫時感覺良好,但醫生說過這是不會斷尾的,割了有可能也會再發。

Chirley    發表於 18-4-10 22:42

珍珠宮

森永牛乳 發表於 18-4-8 20:54
雖然好
但係好佩服你 痛唔在講
好想知你點出手?洗唔洗扭腰 ...

緊係找老公啦。 佢直接搣甩個膿頭,痛到我%@#*
簡直不是人, 我指我。 佢用對付死物的手法去對我,無當我是有感覺的生物
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

tester5 發表於 18-4-8 20:18
西醫一定建議你開刀,但開刀後仲要日日洗傷口清膿,真係有排你痛。唔好開刀啦,你等佢熟左慢慢擠,擠 ...

真係痛過生仔,我都試過,做完仲返發,而家搽D平安膏就冇事,所以真係後悔做了手術

子爵府

貓頭雀 發表於 18-4-8 21:55
緊係找老公啦。 佢直接搣甩個膿頭,痛到我%@#*
簡直不是人, 我指我。 佢用對付死物的手法去對我, ...

下次你幫返佢
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

伯爵府

singwin 發表於 18-4-8 14:09
大比內則生了2粒膿瘡,家庭醫生話要開刀排膿,叫我去醫院,有冇介紹門診醫生可做?幾多錢左右?
...

我在大腿「那」度生左幾粒瘡仔,系皮好下,唧吾到又吾熟又痛,後尾仲連埋一條。
飲了一個月中藥才差不多消細了,叫不用做手術。

大宅

回覆樓主

我早排生了在背後,醫生説是粉瘤,食了一個療程的抗生素,然後轉介去外科醫生到處理,由於當時發緊炎好痛,醫生不建議我在診所做,最後入了醫院手術室,佢用瞓覺針麻醉我,然後先同我割了一粒3cm大的粉瘤出來,做完是完全不痛的,但埋單好似要2萬8!

公爵府

牛年勳章

chrisjones 發表於 18-4-8 22:11
我早排生了在背後,醫生説是粉瘤,食了一個療程的抗生素,然後轉介去外科醫生到處理,由於當時發緊炎好痛, ...

家人也是差不多價

入私家医院做,book手術室,麻醉師全身麻醉,化驗等炒埋一碟,2x,xxxx,不過,內心安全囉

大宅

回覆樓主

我試過五蚊甘大粒,痛到著吾到底褲反工,之後行都有困難,痛到痴線,去左急症室,之後發現仲發埋燒,e生即刻安排上病房,打抗生素,止痛針,原本安排住一晚之後就做手術,點知一晚之後穿左,流到大脾都濕濕地,點知仲未close file , 因為個傷口穿左,所以要用針筒沖salt 水入去個傷口,又用痶酒濕沙布之後逐少逐少用鐵支(好幼的)塞入傷口個洞,係e院住左兩晚,每朝主診dr,帶住七至八個新e院巡房,尷尬到死,之後出左院要去賽馬會洗傷口(用上述方法)兩星期,去洗之前先沖得涼,個條沙布拉出來好似玩摺紙彈弓甘,洗傷口個時痛到痴根想踢人
Ps因為e生話吾洗傷口,表皮生埋左入面未好,好易翻發,所以幾痛都要堅持,這是四年前發生touch wood到而家都無翻發

Chirley    發表於 18-4-10 22:43

大宅

mariobie 發表於 18-4-8 21:58
真係痛過生仔,我都試過,做完仲返發,而家搽D平安膏就冇事,所以真係後悔做了手術
...

我個時隔離床c9都話痛過生仔,我仲成日同朋友講笑話我吾怕生仔啦
Ps.到而家仲未生

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我老公之前都生過,
佢話排急症,睇即刻放膿

男爵府

bkcherine 發表於 18-4-8 22:33
我試過五蚊甘大粒,痛到著吾到底褲反工,之後行都有困難,痛到痴線,去左急症室,之後發現仲發埋燒 ...

有無問點解會生?

男爵府

bkcherine 發表於 18-4-8 22:33
我試過五蚊甘大粒,痛到著吾到底褲反工,之後行都有困難,痛到痴線,去左急症室,之後發現仲發埋燒 ...

睇文字都痛到打冷震

首頁

尾頁

跳至