夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

當初有左老公有叫過落,但最後佢好中意小朋友所以結婚。佢一直都好想生個仔先,但近日照左係女女,佢心情好差,搞到我自己都好似做錯事,我又話其實都仲可以唔要,但佢又話無理由依家先落,但睇得出佢真係好想呢胎係仔。。依家我個人都好矛盾,好亂。。

別墅

ks1122 發表於 18-4-9 03:28
當初有左老公有叫過落,但最後佢好中意小朋友所以結婚。佢一直都好想生個仔先,但近日照左係女女,佢心情好 ...

期望落空,失落乃正常反應,直至接受事實。
到bb出世後,自然會回復平常,我自己都係咁,出世後發現女都好得意。你沒有錯,不要矛盾。

別墅

牛利酥 發表於 18-4-9 03:45
期望落空,失落乃正常反應,直至接受事實。
到bb出世後,自然會回復平常,我自己都係咁,出世後發現女都好 ...

真係有想過不如今胎落左先,下次再試可能仔呢,但之後又覺得自己好白癡

禁止訪問

別墅

kellyly69 發表於 18-4-9 04:04
千祈唔好因為咁唔要囡囡,最多下胎再黎過,分先後黎做咩

我都係甘講,因大家拍拖時都打算將來生2個,但佢又話大哥可以保護細妹,又怕到時2個都係女,因佢獨仔。但99一早同我講佢勁中意女,好想我生女。
但佢依家甘既反應搞到我都質疑自己究竟要落去有無錯。。

別墅

ks1122 發表於 18-4-9 04:14
我都係甘講,因大家拍拖時都打算將來生2個,但佢又話大哥可以保護細妹,又怕到時2個都係女,因佢獨仔。但9 ...

順期自然,子女上天安排
我有朋友望生仔,依家共生左5個女
不要諗落左佢,安慰下老公

別墅

牛利酥 發表於 18-4-9 04:19

順期自然,子女上天安排

咪係,我同佢講幾多人想生得無,點解唔知足?
不過你朋友好勁。。第四個後都甘堅持。。
其實我同身邊朋友都同佢講左好耐女都好好,不過佢好似聽唔入耳甘,好煩

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

咁下胎又係女咁點?又落? lee d野不是自己控制到,比時間大家接受吧,佢過一排接受了就冇事。

男爵府

當初有左老公有叫過落,但最後佢好中意小朋友所以結婚。佢一直都好想生個仔先,但近日照左係女女,佢心情好 ...

依家乜野年代呀?仲重男輕女?你老公係鄉下佬原居民?有豬肉分有丁屋起?

千祈唔好墮胎,作孽,將來會後悔,好好撫養女女成人,好好教導佢,生仔生女生乜都好,都係天意,最緊要健康正常,好似我朋友咁,係呀!生個仔,但個仔有自閉加過度活躍症,重痛苦呀!而且要痛苦一世。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

同你老公講,無哥哥,亞女結婚前就由佢去保護,婚後由老公接手,可以唔需要有哥哥

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

我有無理解錯,你老公本身叫你落左個bb,又因為好鍾意小朋友,所以決定唔落仔結婚?正常鍾意小朋友,一開始就唔會考慮落左個bb呢個option 啦,係唔係?

到照到係女啦,你老公又唔開心,你就又話要落都仲得?er....無意冒犯,亦唔係blame你,都照到仔定女,我估有10weeks掛(之前有jm話佢7-8week照到仔定女,我7week個時好似只照到心跳,咁我當你10week啦),個bb無咩問題,仲有無係香港嘅醫生肯同你落呢?

希望你好好保重自己,保護bb啦,落仔好傷身,而且我諗一個生命值唔值得存在應該唔係淨係關乎佢嘅性別。不過生得個bb出來就要一生一世對佢負責,希望你兩位要一直記得呢樣野。

子爵府

BK Milk勳章

比d時間佢接受吧!
你都要加油,唔好覺得問題響自己度,個bb兩人都有份。

女女係爸爸前世情人,係有道理既,第二時嗲到爸爸暈陀陀

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

照到係女,至少5個月,仲想落?
為揀性別而落仔,冇陰功,點做得出?
你和你老公好唔成熟,
養大個女好多挑戰,
佢唔合你地心意你地會點對佢?
為你個女將來擔心。

lololala    發表於 18-4-25 13:02

水晶宮

回覆樓主:

叫你老公自己生啦, 笨 !

你估有得㨂架! 老公老婆就有得㨂, 仔囡就係天意

係女好失禮咩? 你自己都係女人來架

瑪瑙宮

我識得人生八个都係囡.

侯爵府

回覆 ks1122 的帖子

你先生只不過需要一些時間去消化這個消息
不必將他的反應放大,他只是未懂得顧及你的感受,但他會學習你的包容和適應能力,漸漸便會跟你同步歡歡喜喜地迎接你們的第一個寶寶.

欣賞你先生的勇敢負責,姊妹你要好好安胎,享受兩夫婦甜蜜相處的時間.你先生在這個家和這段婚姻里會找到實實在在的愛,迎上他獨有作一家之主的角色,必然能勝過他在孩子性別上泛空的期望.

大宅

回覆樓主:

生女無限好!!
相信我, 我未見過爸爸係唔冧個女嘅!

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

緣份嘅嘢⋯

做哥哥一定會保護個妹?

兄弟姊妹感情唔好,乜都假

感情好,排行有咩所謂。細佬都可以保護家姐

大宅

ks1122 發表於 18-4-9 04:00
真係有想過不如今胎落左先,下次再試可能仔呢,但之後又覺得自己好白癡
...

如果因為第一胎唔係仔就要去墮胎,咁你可以墮幾多次?有幾多條無辜嘅生命要犧牲?如果你每胎都係女咁點算?
生男生女唔係個肚問題,係XY精子邊個活躍啲。其實仔女都冇所謂,最重要係健康健全,好多人想有都難,都唔敢奢求是男是女

大宅

回覆樓主

我老公好中意囡,當初照到係仔時都好唔開心,曾經試過醉咗叫我俾返個囡佢。

結果到依家大仔都三歲、細仔都出世幾個月,佢日日痴住兩個仔、冧到好似溶咗咁。佢話從來都冇諗過原來仔都可以咁可愛,唔再追囡都冇所謂。

我諗你老公遲下都唔會咁執意係男係女,尤其係中意小朋友嘅人,對住自己骨肉一定冧到暈

首頁
12345...7

尾頁

跳至