自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-4-9 10:22
尋晚做完書僮+丫環之後,失眠了
今朝拿拿聲整理下個文昌陣

我今朝whatsApp亞女打氣,而家默默等緊消息.....學業上幫唔到手,唯有燉定靚湯俾佢考完補氣

伯爵府

探子回報卷一.......唔太多中伏位, 12篇範文出左5-6篇....報告完畢

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

回覆樓主

今早老公陪呀仔到試場!佢星期六開始考第一科ICT, 但我都唔敢問佢考成掂,費事增添佢壓力。現時只有煲多些湯水比佢,以作精神上支持

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

加油💪!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我今朝送咗亞女去巴士站,見佢上咗車就返工,我女連手機都冇開。尋晚我哋11點已瞓,我女成績一向不標青,所以都係平常心,盡咗力就算。

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

加油

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

chung_ma 發表於 18-4-9 11:14
你囡叻叻,我唔敢w我囡,等佢考完,自己投案,費事佢覺得我煩

我點敢搵佢,佢自己搵我咋!
聽到佢順利我都安心,仲有好多科要過

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Pulmma 發表於 18-4-9 11:24
我個女個班, 今年走咗10 個人

我地走左over 20(或近20,無人正式統計)

王國長老

pinkykitty 發表於 18-4-9 11:30
我今朝whatsApp亞女打氣,而家默默等緊消息.....學業上幫唔到手,唯有燉定靚湯俾佢考完補氣
...

我女成日串我無好好照顧佢,唔燉湯唔噓寒問暖
陣間落萬寧買返樽vit c先,費事有說話聽

王國長老

wyl 發表於 18-4-9 11:46
我今朝送咗亞女去巴士站,見佢上咗車就返工,我女連手機都冇開。尋晚我哋11點已瞓,我女成績一向不標青,所 ...

加油呀!我女都係中間中間,唔係叻
希望佢發揮到啦

王國長老

hugub 發表於 18-4-9 11:35
探子回報卷一.......唔太多中伏位, 12篇範文出左5-6篇....報告完畢

第一年有著數,正常都會揀孔子莊子等大師級文章
反而出年變數更多

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大家加油 希望考試順利。今早彼左2封利是佢袋住,同埋 尋日巳經同佢折桂枝。。
Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-4-9 11:49
...

我囡都話第一年出範文一定唔會太難。
vit c好行吓

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

加油呀!各位考生

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-4-9 11:51
第一年有著數,正常都會揀孔子莊子等大師級文章
反而出年變數更多
都係架

公爵府

虎到金來勳章

我屋企件都係考生, 就18啦, 點解你地仲要送佢地去SCHOOL.....仲細咩, 我真係無唸過要陪佢地去, 可能我件夠獨立啦

子爵府

十一哥 發表於 18-4-9 11:58
我屋企件都係考生, 就18啦, 點解你地仲要送佢地去SCHOOL.....仲細咩, 我真係無唸過要陪佢地去, 可能我件夠 ...

x2

珍珠宮

畀面勳章

我屋企件都係考生, 就18啦, 點解你地仲要送佢地去SCHOOL.....仲細咩, 我真係無唸過要陪佢地去, 可能我件夠 ...
比D精神上support佢囉! 我係揸車車佢去, 等佢安安心心入試場. 不過我唔會等佢考完試接佢.

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

其實我仔之前冇去過嗰間學校探路而且佢係路痴,另外呢個試場又要跨區。係我驚佢搵唔倒,所以叫老公請假陪佢去

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 18-4-9 11:49
...
我都係喺鴻福堂買湯同龜岭膏俾佢食咋

首頁
12345...18

尾頁

跳至