懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開Part 2!
Part 1的Link
有無人既預產期係09年10月?

男爵府

09年10月預產的媽媽List
(Updated on 19 May
)

Name/EDC/Hospital/Doctor
bibifa1225/10月1日/田中/豐田記念醫院
emily1118/10月1日/余啟文/仁安
waowaowao/10月2日/余啟文/法國
yee79/10月2日//法國
orenji/10月2日/游洋/法國
tko123/10月2日/江孟儀/QE or法國
123914BB/10月2日/胡廣森/瑪嘉烈
jesscovere/102/
屯門
tandjchan/10月2日/廣華
tkobebe/103/林靜鴻/
浸會
angelangelangel/103/廣華

Fullstop/10
3/陳煥堂/跑馬地養和醫院
香香/10月4日/威爾斯
lemonc/10月4日
duck1223/10月4日//
terence_mandy/10月4日/吳崇傑/仁安
LLeung/10月5日/韓苑莪/仁安
SweetAA/10月5日/袁靄珊/威爾斯or仁安
必朱/10月6日/霍詠儀/仁安
木子太太/106/巫少慈/QE
brittleiris/10月7日/周美仙/屯門
alexkamkam/10月8日//威爾斯
chucon/10月8日/林靜鴻/浸會
ce917917/10月8日/勒嘉仁/法國
lttlz/108/浸會
queen_baby/10月9日//廣華
奀b豬媽咪/10月9日/潘鍚昌/
linachiu1982/1010/張國良/法國
YanChow/10月10日/馮樹明/屯門
jammylau/1010

cosechan/1010/吳祟傑/
仁安
abbielau/1010/聯合
KevBB/10月10日/劉玉鳳/浸會
catecat/10月11日/黃樹邦&張國良/廣華
yinichanwang/ 10月11日/岑德強/廣華or浸會
Candab/10月11日/李綺雯/法國
ann-b/10月11日/仁安
yee2008/10月12日//
maumeg/10月12日/盧乃本/浸會
小娜子/10月12日/尤漢維&余啟文
gulolo/10月12日/余若星/QM
mat媽/10月13日/黃建明/QE
jkfamily/10月14日/余啟文/QE
Ringco/10月14日/鄧錫英/荃灣港安
rubydon/1014/余啟文/仁安
CBabeY/10月14日/霍詠儀&張國良/QE
jessica_8_31/ 1014/龔羽一/聯合
nana11423/10月15日//瑪嘉烈
Chanhcmama/1015/法國
cutecuteq/10月15日/張智/QE
happybaby07/1016
/QE
imyim/10月17日/李福謙/
karih/10月17日/蔡玉/威爾斯
baby525/10月17日/馮家驃/ 聖保綠
wing wing(Jason)/10月17日/屯門
lemonade119/10月17日/梁鳯霞/QM

plusskin/10月17日/余啟文/仁安
@陳師奶@/10月18日/巫少慈/張學勤/QE
黑白豬/10月18日/黃偉忠/法國

翡冷翠/10月18日/張智/廣華
RubySteveBB/1018/東區
Kuromi_melody/10月19/黃樹邦/
仁安
mylovelyBB/10月19日/余啟文/瑪麗
tigerfafa/10月19日/廣華
Winnie_1018/10月19日/屯門
kd-bb/10月20日/劉玉鳳/威爾斯
bullbullma/10月20日/余若星/Canossa
TracyC/10月20日/QE
yeeyee_mama/10月21日/威爾斯
jackie(kwokbb)/10月21日/QM or 港安
actam/10月21日/浸會
sarahccw/10月22日/范德忠/法國
1022SNC/10月22日/Lo Wing Kit/仁安
tangerine/10月22日/余若星/東區
babecowmm/22oct/philip wong/baptist
candy1127/10月23日/東區尤德
kelly~kelly/10月23日/QE

galaxy1116/10月24日/張智/威爾斯
小金旦/10月24日/聯合
fifi/10月24日/QM
koey5/10月24日/東區
珊珊來遲/10月25日
szebaby/10月25日/屯門
adaho43/10月25日/巫少慈/仁安
issac830/1025/QE
Tamama~/10月26日/瑪嘉烈
hchuang/10月26日/林文英/東區
singsingb/10月27日/仁安
annie_k/10月27日/陳柳娟/法國
lct226/1027/龔羽一
/QE
manman4427/10月27日/巫少慈/浸會
JOLIEYEUNG/10月27日/廣華
啫喱媽媽/1028/
廣華
henryc/10月28日/PWH
oksweetie/10月29日/陳麗燕/廣華
小冬姑/10月29日/嘉諾撒
七鰻/1029/瑪嘉烈
寶寶龍/10月30日/張國良/法國
octoctoct/1031/
廣華
dendenkwok(準爸爸)/10月初//QE
vinci80/10月中//威爾斯
CoffeeCake/10月尾/張國良/法國
Awesomeada/10月尾/蕭景生/廣華
lepetitgoldfish/10月尾/伍菁華/嘉諾撒
janemarple28/10月尾/余啟文/瑪嘉烈
Lenatsang/10/方敏豪/QM
小科豆/10//政府
qqmmbb2009/10//威爾斯
may2009/10月/荃灣港安
ms_tea/10//
lifeasapig/10//
agnesyp/10
sara0225/10
poopoobe/10
littlebanb/10月

各位準媽媽:

若大家想加入或更新資料,建議妳們不用全個list抄,只需要寫自己的資料就可以,我會替大家更新

不過,若已上載資料,但我很久沒有替你上載,則請妳們多寫一次,我怕自己眼大睇過籠~~

請大家多多包涵

男爵府

-reserved-
留多個吉位,他日有什麼資料要置頂都方便o的!

大宅

quote]原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-19 23:39 發表

其實呢 我呢排 都會周圍望人地個肚(開始有d辟好.哈哈mouth:" /> ) 但係成日見到好多著哂高踭鞋 超濃裝既人 身形瘦瘦 但係個肚仲大過我

攪到我覺得周圍都有人大肚 ... [/quote]

我都係呢排成日望下人地你米大肚呀!!! 仲 "料" 下D細路添!!!

waowaoB ~ 7 Lbs

大宅

(Updated on 20 March)

Name/EDC/Hospital/Doctor
bibifa1225/101/田中/豐田記念醫院
emily1118/10
1/余啟文/仁安
waowaowao/10
2/余啟文/法國
yee79/10
2//法國
orenji/10
2/游洋/法國
tko123/10
2/江孟儀/QE or法國
123914BB/10
2/胡廣森/瑪嘉烈
duck1223/10
4//
terence_mandy/10
4/吳崇傑/仁安
LLeung/10月5日/韓苑莪/仁安
catecat/10
5/張國良/廣華
SweetAA/10
5/袁靄珊/威爾斯or仁安
brittleiris/10
7/周美仙/屯門醫院
alexkamkam/10
8//威爾斯
chucon/10
8/林靜鴻/浸會
ce917917/10
8/勒嘉仁/法國
queen_baby/10
9//廣華
b豬媽咪/109/潘鍚昌/
choipooo/10
10/威爾斯
香香/1010/威爾斯
linachiu1982/10
10/張國良/法國
yee2008/10
12//
maumeg/10
12/盧乃本/浸會
小娜子/1012/尤漢維&余啟文
gulolo/10
12/余若星/QM
mat
/1013/黃建明/QE
jkfamily/10
14/曾祥風&余啟文/QE
Ringco/10
14/鄧錫英/荃灣港安
nana11423/10
15//瑪嘉烈
imyim/10
17/李福謙/
karih/10
17/蔡玉/威爾斯
baby525/10
17/馮家驃/ 聖保綠
CBabeY/10
18/霍詠儀&張國良/QE
@
陳師奶@/1018/巫少慈/張學勤/QE
翡冷翠/1019/張智/廣華
yeeyee_mama/10
21/威爾斯
candy1127/10
23/東區尤德
galaxy1116/10
24/張智/威爾斯
珊珊來遲/1025
singsingb/10
27/仁安
annie_k/10
27/陳柳娟/法國
oksweetie/10
29/陳麗燕/廣華
寶寶龍/1030/張國良/法國
dendenkwok(
準爸爸)/10月初//QE
vinci80/10
月中//威爾斯
CoffeeCake/10
月尾/張國良/法國
Awesomeada/10
月尾/蕭景生/廣華
lepetitgoldfish/10
月尾/伍菁華醫生/嘉諾撒醫院
koey5/10
月尾/東區
janemarple28/10
月尾/瑪嘉烈/余啟文
Lenatsang//
方敏豪/QM
小科豆///政府
qqmmbb2009///
威爾斯
may2009/10
/荃灣港安
mylovelyBB//
瑪麗
cosechan///
ms_tea///
rubydon///
lifeaspig/10
//

男爵府

多謝大家.....整好個list...hehe~

我今朝睇免費報紙,有專欄介紹用樁花油去妊娠紋(不過好似係產後)...我search到作家個website~

http://www.linglee.com.hk/oil_ext_chi.html

純正椿花油令皮膚永遠青春的秘密

據實驗室分析報告,純正椿花油含有不飽和脂肪酸百份之七十以上,是極易被皮膚吸收的植物油,更含豐富的維他命、蛋白質及甘茶素,為面部肌膚保濕收緊及去斑印、防皺、去暗瘡等,而且可以改良細胞的質素,修補破損的細胞,因此經過一段時間後,肌膚便變成嫩滑,充滿光彩,使你明艷照人,簡直是脫胎換骨。

此外,純椿花油還能潤髮,促進頭髮快速生長,並能治療灼傷之皮膚。亦可作藥油使用。

功效:
1. 護膚:能去斑、去皺、保濕、保持彈性,治暗瘡及防晒。
2. 護髮:促進頭髮生長,防脫髮及白髮。
3. 其他:消除婦女產後妊娠紋。
治療手足破損發炎之傷口,殺菌生肌。
治療灼傷之皮膚。

p.s.我已經send左email去問佢,是產前定產後用?!用法如何?!有答覆就再話俾大家知~

禁止訪問

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 香香 於 09-3-20 09:49 發表
多謝介紹呀. 我好乾噪. 可唔可以當lotion 用呢.

今日食完隻蛋番工. 答完車都嘔番出黎喇. 幾時唔會再嘔. 我想時間快d過呀.

我最近都好抗拒食蛋mouth:

係一路食一路反胃

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 09:52 發表

我最近都好抗拒食蛋mouth:mouth:" />

係一路食一路反胃

我又ok播~比較喜歡烚蛋食~
如果你地食完烚蛋覺得頂胃唔舒服,試下只食蛋白,唔食蛋黃,應該好d~

複式洋房

原帖由 翡冷翠 於 09-3-20 09:56 發表

我又ok播~比較喜歡烚蛋食~
如果你地食完烚蛋覺得頂胃唔舒服,試下只食蛋白,唔食蛋黃,應該好d~

但係蛋黃先有葉酸

別墅

黎報到先...大家早晨呀

複式洋房

早晨阿 大家食左早餐未阿

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 09:59 發表

但係蛋黃先有葉酸

我食蛋為左蛋白質咋~葉酸食藥夠晒~

男爵府

touchwood, 我呢幾嘔既情況好似改善左 希望快D到你啦

原帖由 香香 於 09-3-20 09:49 發表

今日食完隻蛋番工. 答完車都嘔番出黎喇. 幾時唔會再嘔. 我想時間快d過呀.

複式洋房

原帖由 翡冷翠 於 09-3-20 10:23 發表

我食蛋為左蛋白質咋~葉酸食藥夠晒~

我仲衰過你 我食媽媽丸 連蛋都冇食mouth:

唔知早排係咪成日食麥當勞 阿b 好長胎 隔14日去照

但係大左17日

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-3-20 10:25 發表
touchwood, 我呢幾嘔既情況好似改善左 希望快D到你啦

唔好話自己冇咁想嘔阿

我就係成日話自己冇嘔過 呢排就成日反胃喇

刷刷牙 噴泡阿

男爵府

唔知點解, 之前留言成日無得比我加表情符號, 而家轉左新TOPIC, 就加得到喎, 好神奇hehe

男爵府

我個FD又係咁呀, 呢頭同我講完我有得嘔, 佢無, 跟住轉頭佢就成日反胃喇, 我仲笑佢, 比佢恨到啦

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:26 發表

唔好話自己冇咁想嘔阿

我就係成日話自己冇嘔過 呢排就成日反胃喇

刷刷牙 噴泡阿

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-3-20 10:29 發表
我個FD又係咁呀, 呢頭同我講完我有得嘔, 佢無, 跟住轉頭佢就成日反胃喇, 我仲笑佢, 比佢恨到啦

阿b諗 媽媽好似好想嘔咁wor

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又係咁諗呀, 成日想時間過得快d, 想快d唔好再嘔, 好辛苦呀!!!

原帖由 香香 於 09-3-20 09:49 AM 發表

首頁

尾頁

跳至