懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 tko123 於 09-5-19 14:58 發表

咪就係囉
我巳經唔出聲.咪話我成日串佢
佢仲係咁追住我.要我提我阿媽
我咪話.好似係生之後坐月時飲喎
佢諗諗下先唔出聲
我奶奶又無端話要煲參湯俾我飲.等我夠氣生
我話我睇左中醫.叫我唔好飲參湯
因為會容易出血
...

有時o的老人家就係咁
成日將以前自己個套搬黎用係我地身上

我上星期返6299度食飯,佢地煲魚湯,一心諗住就我,不過佢地係煲木瓜魚湯(木瓜湯係咪唔飲得o架??)
我無出聲,係佢地面前飲左一碗
佢地仲猛叫我飲多o的,我咪猛話飽啦飽啦

我99又問我要唔要糉,好彩我大嫂立即話綠豆唔食得!

等待驗證會員

原帖由 jkfamily 於 09-5-19 14:28 發表
Dear all,

Part II 回應已近五千,係時候開Part III
想問大家想繼續o係「產前產後」,還是去「媽媽會所0910」傾?

大家有共識後,我就開Part III

我都prefer開Part III
「媽媽會所0910」留返bb出左世先傾啦

侯爵府

好媽媽勳章

唔食得木瓜,甘應該唔飲得木瓜湯卦mouth:
原帖由 jkfamily 於 09-5-19 15:13 發表

有時o的老人家就係咁

我上星期返6299度食飯,佢地煲魚湯,一心諗住就我,不過佢地係煲木瓜魚湯(木瓜湯係咪唔飲得o架??)
佢地仲猛叫我飲多o的,我咪猛話飽啦飽 ...

男爵府

大家去part 3
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;extra=#pid34071400

別墅

產前產後la.. thanks.
原帖由 jkfamily 於 09-5-19 14:28 發表
Dear all,

想問大家想繼續o係「產前產後」,還是去「媽媽會所0910」傾?

男爵府

大家去part 3繼續傾
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2295438&pid=34071400&page=1&extra=#pid34071400

別墅

中醫話臨生之前先飲多d, 助增奶水..

原帖由 jkfamily 於 09-5-19 15:13 發表

有時o的老人家就係咁

佢地仲猛叫我飲多o的,我咪猛話飽啦飽 ...

洋房

原帖由 七鰻 於 09-5-19 13:32 發表
咁m 既~ 我又係星期日去左酒樓食飯~ 我antle 話叫我唔好食羊~ 會發羊吊 -.- , 坐月如果食叉燒就要小心~ 唔好要佢d 汁~ 如果high 到d 鴨, 鵝既汁 (鴨, 鵝都唔食得) 會好大單,個頭會腫到似豬頭... 所以o個時食叉燒佢 ...

七鰻唔該晒! 我冇諗過叉燒汁呢個問題, 我好鍾意食叉燒, 我老爺成日買叉燒俾我食,我成餐飯靜係叉燒同飯都OK ,坐月我要小心d

BB 係囝囝.....^v^
囝囝11月11日出世, 重7磅1

洋房

Dear all,

我想產前產後 THX

BB 係囝囝.....^v^
囝囝11月11日出世, 重7磅1

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 2009-5-19 02:28 PM 發表

Dear all,

我都建意係返「產前產後」方便易搵!

禁止訪問

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 香香 於 09-5-22 17:05 發表
係公司做野個背脊好攰. 大家有無咁既問題呀. 要唔要買個肚帶托下呀. 嗚

大家搬左去 part 3喇!你都快d過黎一齊傾喇!

複式洋房

有呀...
正常嗎?

原帖由 翡冷翠 於 09-5-4 10:58 發表
請問大家覺唔覺,朝早起身時,個肚硬硬地?

複式洋房

原帖由 Babecowmm 於 09-5-17 22:45 發表

Hello, i've booked Baptist hospital. Doctor said its a boy during wk16 check up. but i'm ok with boy or gal. how abt u??

My baby is a boy ! Have you already prepared many baby items ?
27/2-6w1d-0.43cm    19/3-9w-2.11cm
3/4-11w1d-4.58cm (見到小手小腳)
15/4-12w6d-6.73 cm (見到小鼻子)
27/5-18w6d-13.7cm(頭-PetPet)+2.88cm(大腿)

首頁

尾頁

跳至