自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

洋房

朋友帶住小朋友在機場上唔到機,
空姐話小朋友太瘦 (因為有嚴重疾病)一定要用呢款安全帶,
官網香港間代理已經執左, 想請問有無人會有可以出售?
要急取, 因為朋友在機場等緊, 空姐話今日內搵到都可以幫佢地轉航班!!

香港的官方代理Bumbs to Babes Mother & Baby已經結業,
如果你地有的話請聯絡我丫!

希望搵到, 幫幫呢個有重病小朋友既家庭去一次旅行!謝謝!
睇下有無家長可以幫幫手!! 因為小朋友重病先安排去一次全家旅行, 希望有機會上到機!!謝謝

*中午的時候曾經搵另一款安全帶, 不過CX堅要一定要呢款Cares 飛行安全帶 :(

子爵府

monkeytracy 發表於 18-4-9 16:08
朋友帶住小朋友在機場上唔到機,
空姐話小朋友太瘦 (因為有嚴重疾病)一定要用呢款安全帶,
官網香港間代理 ...

Upgrade 上去 business or first class 就唔使用呢隻安全帶

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

CX要求人地帶指定款安全帶, 佢應該provide 埋比人先係, 最多加錢要je..................

APIGMA    發表於 18-4-9 22:12

珍珠宮

或者叫你朋友去其他航空公司counter問佢地有冇呢款安全帶賣?

洋房

micling 發表於 18-4-9 16:17
Upgrade 上去 business or first class 就唔使用呢隻安全帶
可惜佢地只係飛台灣, 只得Premium econ...
佢地已經由朝早等到現在..

cx既地勤仲叫我朋人「不如搵人接走個小朋友, 你地幾個大人自己飛喇」
好過份!!

佢地真係想將個旅行送俾小朋友做一份回憶, 因為個小朋友身患危疾,
希望有機會可以係到搵到, 唔該各位!

珍珠宮

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=4091780

以前有人講過, 你問下個幾位JM仲有冇啦~

公爵府

回覆樓主:

幫推,

洋房

me920 發表於 18-4-9 16:22
CX要求人地帶指定款安全帶, 佢應該provide 埋比人先係, 最多加錢要je.................. ...
係!! 仲有只係講型號, 問佢香港邊到有得買又話唔知, 問佢有無得借又話無...

仲有, 其實個小朋友唔係bb, 已經差唔多十歲, 只係有病所以好瘦, 問左醫生都話唔須要特別儀器上飛機。點知今日去到機場, 地勤話小朋友太瘦, 安全問題一定要有呢條安全帶。

真係防不勝防, 因為website只有提及1-3歲小朋友可能要加配安全帶, 對大d既小朋友無特別講明.....

好慘 :(

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Up

大宅

推!!
希望有人幫到~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

up
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

回覆樓主

試過上網揾唔到,幫推

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

乜cx突然咁observant?地勤竟然唔俾瘦小朋友上機?

btw幫推

洋房

多謝各位有心!
我都keep住係度睇下有無人可以幫到手

珍珠宮

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=5798464

唔知仲有冇?

子爵府

回覆樓主

Up

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

忍唔住上網睇,請問小朋友真係輕過15kg ?
同埋小朋友高過1 meters tall 已經唔用得喎

公爵府

monkeytracy 發表於 18-4-9 16:26
可惜佢地只係飛台灣, 只得Premium econ...
佢地已經由朝早等到現在..
CX 去台灣嘅班機全部都有商務位喎,premium econ 反而唔係班班有

如果錢唔係問題,不如問下是否 upgrade 上商務就唔使呢款指定安全帶?而家臨急臨忙,買得到來都唔知仲趕唔趕到今日嘅機

子爵府

回覆樓主:

幫推

大宅

回覆樓主

佢官網俾的2個香港地址同電話,試下打去問。如果機場出中環買都快的。

首頁
12345...18

尾頁

跳至