自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

幫推, hope your friend's family can fly.

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

幫推

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

幫推

大宅

回覆樓主

官網網址

洋房

小朋友一定超過1m, 只係有病, 要坐可摺輛椅同埋有輕度智障。
而國泰現在企硬一定要呢條安全帶, 真係完全唔明

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

monkeytracy 發表於 18-4-9 16:08
朋友帶住小朋友在機場上唔到機,
空姐話小朋友太瘦 (因為有嚴重疾病)一定要用呢款安全帶,
官網香港間代理 ...

未聽過太瘦小朋友唔俾上機,佢有無show俾你朋友睇指引?醫生都話無問題,地勤目測?佢有歧視喎

洋房

maggie_devilkin 發表於 18-4-9 16:43
佢官網俾的2個香港地址同電話,試下打去問。如果機場出中環買都快的。

...
呢間野已經執左喇 :(

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

up

男爵府

回覆樓主

吓,原來會唔比上機?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

monkeytracy 發表於 18-4-9 16:46
小朋友一定超過1m, 只係有病, 要坐可摺輛椅同埋有輕度智障。
而國泰現在企硬一定要呢條安全帶, 真係完全唔 ...

噢咁樣,請佢提供有關指引可以邊到揾到,否則好容易令人覺得佢歧視小朋友

再推

大宅

回覆樓主

可以轉航空公司嗎?

侯爵府

幫推... CX 好有問題...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

回覆樓主:

樓主title 加埋地勤請入幫手啦

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

佢哋 FB 有個 page,可以用 FB messenger 聯絡

https://www.facebook.com/pg/KidsFlySafe/about/?ref=page_internal

你試下問下佢哋

瑪瑙宮

回覆樓主:

https://www.cathaypacific.com/cx/en_HK/travel-information/help-for-passengers/disability-and-mobility-assistance/complaints-and-regulatory-reference.html

留用

男爵府

回覆樓主

點解搵到另一牌子安全帶唔比用? 佢地guideline寫明要用cares?

洋房

cindy618 發表於 18-4-9 16:46
未聽過太瘦小朋友唔俾上機,佢有無show俾你朋友睇指引?醫生都話無問題,地勤目測?佢有歧視喎
...
其實我朋友飛之前已經問左醫生, 社工, agent, 再睇完成個cx website都見唔到特別要準備安全帶。
現在我地幫手搵安全帶, 又幫手搵cx問清楚根據咩指引, 個個都推黎推去未有正式回覆, 真係超失望。

中午曾經搵到另一個牌子既安全帶, 地勤俾佢地上飛機, 後尾又話唔係cares呢個牌子所以唔得,
耍即要落機+落行李, 而家可唔可以退錢同改機票都未知

今日搵唔搵到都好, 我都希望可以搵定條安全帶, 希望可以幫佢地盡快安排多一次

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

UP!

瑪瑙宮

janice1226 發表於 18-4-9 16:54
點解搵到另一牌子安全帶唔比用? 佢地guideline寫明要用cares?

cx website又真係只提用這條

首頁
12345...18

尾頁

跳至