0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Allisonthy 發表於 18-6-30 14:15
你排左幾耐?每月收費大約多少?

每月收費,間間唔同,由4500-6000不等。

複式洋房

開心陽光 發表於 18-7-11 01:45
每月收費,間間唔同,由4500-6000不等。

邊間?

洋房

回覆樓主

係咪有d育嬰園係要出左世有個出生日期先排得架?我問荃灣果間佢話要。變左放完產假要辭職湊到有位為止。

大宅

debbieaug 發表於 18-7-25 17:56
係咪有d育嬰園係要出左世有個出生日期先排得架?我問荃灣果間佢話要。變左放完產假要辭職湊到有 ...

我諗你要逐間打電話去問
但如果係得呢間近屋企,咁就要到時先排
假如你係冇人幫手湊(工人、四大長老),就算排到育嬰園,都唔一定日日可以bb返學你返工
因為育嬰園有假期,打風黑雨又未必開,惹病左發燒又唔返得
如果俾得起學費,考慮請工人,工人人工仲平過育嬰園學費

洋房

lhzgigi 發表於 18-7-25 22:06

我諗你要逐間打電話去問

感謝回覆禁等我再諗諗,真係難決擇

複式洋房

debbieaug 發表於 18-7-25 17:56
係咪有d育嬰園係要出左世有個出生日期先排得架?我問荃灣果間佢話要。變左放完產假要辭職湊到有 ...

保護兒童協會旗下的係大肚五個月可以報名,銅鑼灣保良局的一有左就可以申請

洋房

lhzgigi 發表於 18-7-25 22:06

我諗你要逐間打電話去問

同意。我同事之前因為工人姐姐搞事而炒左佢,加上冇四大長老幫手,要暫時安排佢三個月大的B B入讀育嬰院。初頭幾日,感覺非常良好,係預左會病,但放心好多。過一兩星期後,B B開始有唔妥,發燒加痾嘔,同事要請假帶睇醫生同照顧,但一直都冇好轉,之後仲入埋院,驗出係感染腺病毒,搞左成個星期先出院,B B 瘦哂。交左育嬰院的費用,但住醫院/屋企的日子仲多。

請工人姐姐同入讀育嬰院都係搏一鋪,睇彩數。

複式洋房

NatNatPY 發表於 18-7-29 18:03
同意。我同事之前因為工人姐姐搞事而炒左佢,加上冇四大長老幫手,要暫時安排佢三個月大的B B入讀育嬰院。 ...

我宜家,都遇到你講的問題…囝囝病,無人睇。我請假請到老板就來炒我

首頁

尾頁

跳至