親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

cherrycsw 發表於 18-9-18 12:29
請教一下, 我想訂Holiday Inn Resort Kandooma Maldives,但在 BOOKxxx.COM & AGOxx 網頁,只有包早餐, ...

去官網訂,管網有幾種plan 可以選擇。

輸入兩大人或兩大1小,訂嗰時喺備註寫有兩個小朋友便可。

大宅

回覆 Missingyou0623 的帖子

謝謝您!

大宅

我們2大2細 (小朋友 12歲以下) 打算去7日6夜, 1晚住機場附近, 另外5晚打算:

方案一: 3晚 Maafushi 島, 2晚 holiday inn

方案二: 5晚 holiday inn

請教大家以上邊個方案好? 或有其他建議?

大宅

BXXKING. CXM 住5晚包早餐只需 HK$8400,

官網 ALL IN 住5晚 HK$20,000, 足足貴HK$11,600, 平均每日貴HK$2,300, HK$2,300 夠唔夠一家 4口 5日食午餐及晚餐?

ALL IN 是否包括多項收費活動? 買唔買ALL IN 好?

珍珠宮

cherrycsw 發表於 18-9-21 10:42
BXXKING. CXM 住5晚包早餐只需 HK$8400,

官網 ALL IN 住5晚 HK$20,000, 足足貴HK$11,600, 平均每日貴HK$2, ...
一般來說,$2300係唔夠一家4口食午晚餐。飲杯普通飲品都講緊US$10以上,仲要計埋Tax。

揀Full board 或All Inclusive 會比較好。

珍珠宮

cherrycsw 發表於 18-9-21 10:04
我們2大2細 (小朋友 12歲以下) 打算去7日6夜, 1晚住機場附近, 另外5晚打算:

方案一: 3晚 Maafushi 島, 2 ...
2晚holiday inn 好蝕,boat transfer咁貴,住多幾晚較划算

大宅

謝謝你的意見, 如果揀All Inclusive,除了要比 TRANSFER 外, 咁是否冇其他收費? 活動都包晒? CHECK OUT個日都包LUNCH & DINNER?

另外, 第一晚近機場有咩酒店推介?

別墅

cherrycsw 發表於 18-9-21 13:45
謝謝你的意見, 如果揀All Inclusive,除了要比 TRANSFER 外, 咁是否冇其他收費? 活動都包晒? CHECK OUT個日 ...

AI 包每日3餐buffet (同一間餐廳)同指定飲品任飲,付費活動都其他plan一樣都要俾錢。基本係一晚房價包早午晚共3餐,check out後食飯就唔包

大宅

多謝回覆, 依家兩萬蚊訂5晚(HOLIDAY INN , ALL IN, 沙灘屋)算平嗎? 或是再等下? 怎麼時候訂會平D?

大宅

MissMaMa 發表於 18-4-25 17:44
你嘅組合同我好似,都係2大+2青少年,但我想多d空間,多個廁所,所以分兩間房。今次第3次去馬代,之前兩 ...

叫咩名?

珍珠宮

Missingyou0623 發表於 18-9-21 15:02
AI 包每日3餐buffet (同一間餐廳)同指定飲品任飲,付費活動都其他plan一樣都要俾錢。基本係一晚房價包早午 ...
check out 後不一定唔包食飯

大宅

cherrycsw 發表於 18-9-21 15:42
多謝回覆, 依家兩萬蚊訂5晚(HOLIDAY INN , ALL IN, 沙灘屋)算平嗎? 或是再等下? 怎麼時候訂會平D? ...

先 book 可以取消的, 如果見到再平D的, 就可以取消再book過。 你是什麼時候去, 如果旺季, 這個價錢是好okay; 如果是淡季, 有機會再平D, 要勤力D上去check.

boat transfer 可以叫 maffushi 的民宿或者 icom 幫你安排, 比holiday inn resort 平好多。

如果只停留holiday inn, 都會幾舒服。 resort度假的感覺, holiday inn 的staff 有講普通話的, 也有講廣東話的, 也有很多講普通話的遊客。

如果去埋maffushi, 可以用好平的價錢參加出海的活動, 也可以體驗馬爾代夫人的生活。 當地人好淳樸, 對遊客很好。

大宅

cherrycsw 發表於 18-9-21 13:45
謝謝你的意見, 如果揀All Inclusive,除了要比 TRANSFER 外, 咁是否冇其他收費? 活動都包晒? CHECK OUT個日 ...

holiday inn check out 那天是唔包 lunch and dinner的。 但是可以繼續留在resort 玩。

大宅

cherrycsw 發表於 18-9-21 10:04

方案一: 3晚 Maafushi 島, 2 ...

holiday inn 住兩晚好像唔多夠, 住3晚或以上好D。

大宅

回覆 chocolateice 的帖子

1. 想明年7月中去, HOLIDAY INN官網ALL IN USD359 / 晚 / 沙灘屋, 包早午晚及飲品, 而HALF BOARD USD279/ 晚 / 沙灘屋, 包早晚及一次觀海豚活動, 每日相差USD80, 邊樣抵D?
2. ALL IN USD359 遲D仲會唔會有減價?

3. 免費活動SNORKELING TOUR 是否要座船出海?

4. KIDS CLUB 活動是否要收費?

5. 6日5夜會唔會好悶?

6. SPEEDBOAT TRANSFER 唔JOIN HOLIDAY INN, JOIN 另一間幾錢?

謝謝指教!!

珍珠宮

chocolateice 發表於 18-9-25 10:16
holiday inn check out 那天是唔包 lunch and dinner的。 但是可以繼續留在resort 玩。
...

一般resort做法,係視乎你day 1由午餐開始,抑或晚餐開始,如果你day 1第一餐是晚餐,check out 應該還有午餐。。。總之住一晚都有早午晚三餐,所以不一定check out 沒午餐。

大宅

MissMaMa 發表於 18-9-25 11:27

一般resort做法,係視乎你day 1由午餐開始,抑或晚餐開始 ...

我是由day1午餐開始, 最後一天就沒有午餐。
所以Missmama 是對的。

大宅

cherrycsw 發表於 18-9-25 11:10

1. 想明年7月中去, HOLIDAY INN官網ALL IN USD359 / 晚 / 沙灘屋, 包早午晚及飲 ...

1. 我比較喜歡 all in, 因為到時買每一樣嘢都好貴。
2. 有機會, 可以keep 住check.
3. 要啊, 要提早一天報名. 另外還有在泳池教snorkelling, 也是免費的。
4. 不用收費。
5. 不知道, 每個人的感覺都不同.
6. 你可以 email icom 或者 民宿幫你安排。

別墅

MissMaMa 發表於 18-9-25 11:27

一般resort做法,係視乎你day 1由午餐開始,抑或晚餐開始 ...

Holiday Inn 都係咁,總之一晚全包房價就包3餐

大宅

謝謝! 另請教......
KIDS CLUB 有乜野玩?

SNORKELING TOUR 暑假會唔會好難BOOK? 好FULL?

酒店話1間房住最多3個人, 但我地兩大兩細屈埋一間房得唔得? 因為唔想分房

首頁

尾頁

跳至