自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章

你諗野...咁奇怪?

幾十年前未有女性咁多女性出黎打工,都係男人做婦產醫生。如果以上邏輯成立,女人有泌尿問題畀男醫生診治,咪都有問題?

個醫生手勢好,幫到你就得,諗咁多做咩?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好多出名婦科都係男醫生
有聽聞過男醫生為免敏感,會更小心處理女士的case,唔知係咪真

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

以前4/5 醫生係男人,如果只係女人做婦科咪可以冇婦科醫生?

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我又覺得樓主唔係話有問題既問題,而佢係好奇男性婦科醫生,身為男性,當初揀婦科既時候,係抱咩心態,因為我都有咁既好奇。例如我識人做骨科,佢話因為佢讀書成績唔太好,另一位眼科,因佢喜歡研究呢個部位。

sklui    發表於 18-4-12 23:45

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你要問果個醫生, 或者google 大神.

https://www.telegraph.co.uk/wome ... gynaecologists.html

記得好耐之前有香港既婦科醫生話鍾意接生果d 喜悅, 所以揀婦產科.

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

choco_soup 發表於 18-4-12 22:51
我覺得男醫生無問題,男醫生先夠細心呀。好多女醫生都無乜耐性又惡。

x2,女人對女人硬係粗魯d
感激遇上你~

男爵府

micsin 發表於 18-4-12 22:48
今日去body check, 入左去先知係男醫生, 好奇點解男人老狗去做婦科醫生 咁多科唔讀, 咁有無女醫生去讀秘尿 ...

因為婦科好易讀

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kiko_mami 發表於 18-4-12 23:25

因為佢地覺得...."我自己都係咁樣比人CHECK, 都冇乜問題"

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

kiko_mami 發表於 18-4-12 23:25

×3 婦科女醫生既態度,嚇c你。
男醫生好好多!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

曾經睇過高登d 人講點解讀醫揀婦科,因為可以名正言順等女人張開腿睇個個女人既X ,仲要響老公隔離睇佢地既女人

男爵府

回覆樓主

樓主咁樣稱呼男醫生「男人老狗」,極為不尊重人。

另外,只要係好既婦產科醫生,男or女都睇

水晶宮

chillimom 發表於 18-4-12 23:12
樓主咁講嘢,好似無讀過書村婦咁

思想好守舊

珍珠宮

bosch 發表於 18-4-12 23:24

https://www.telegraph.co.uk/women/womens-health/11304048/Why-do-me ...
我記得有醫生講過, 全間醫院唯一最開心的專科就係婦產科, 所以佢揀婦產科

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

o_____o 發表於 18-4-12 22:59
其實我覺得冇問題喎,而且好多出名既婦科醫生都係男性。

同意, 去睇婦科嘅時候身邊的朋友都希望揀女醫生。但係當做手術嘅時候,個個又話男醫生經驗好啲、手勢好啲
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

bosch 發表於 18-4-12 23:24

https://www.telegraph.co.uk/women/womens-health/11304048/Why-do-me ...

幸福肥師奶

翡翠宮

回覆樓主:

呢D口吻好似個文盲咁

翡翠宮

ccllmama 發表於 18-4-12 23:26
因為婦科好易讀

易成點?
小學畢業得吾得?

侯爵府

今日去body check, 入左去先知係男醫生, 好奇點解男人老狗去做婦科醫生 咁多科唔讀, 咁有無女醫生去讀秘尿 ...

無聊,咩男人老狗
講野一點都唔尊重
你唔好話點解有男仔跳芭蕾舞?興趣同專長囉!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

一向男醫生多過女醫生好多,

你唔係今日先知很多婦產科醫生也是男人?

首頁
12345...13

尾頁

跳至