親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

chanwendy 發表於 18-5-18 10:46
我想問吓新山HELLO KITTY LAND 同THOMAS PARK 係咪唔多嘢玩架, 半日係咪都可以玩晒架喇? ...

Hello kitty land 係做下小手工,有得影下相,個零鐘玩完
Thomas land 就好似冒x 樂園,有機動遊戲,有攀爬迷宮,玩嘅時間可長可短。
我上次玩咗3、4個鐘,小朋友都唔太願走

珍珠宮

Finana 發表於 18-4-14 01:09

Day5返聖淘沙睇海洋館周圍逛逛都海灘站 玩沙灘休閒過半日, 溫馨提示海灘站裏面有個已經荒廢嘅水上樂園是完全沒有水的不要太期待去玩,行埋條橋, 我哋去嗰度有啲失望, 但休閒咁玩咗三個鐘,6歲 建議 可以去玩LUGE, (我無玩到,一心諗住去沙灘)
已荒廢的水上樂園是指Port of Lost Wonder? 呢個已經荒廢嗎? 好好玩噃!
Luge 我覺得好好玩, 唔玩太好惜.

公爵府

JojoBibe 發表於 18-4-13 15:10
如果2大2小去星加坡玩6日5夜, 這個行程如何, 請各位給點意見

Day 1

除左day 1 , 4 行程有問題
Day 5都太多行程了

公爵府

LCHF 發表於 18-4-13 16:08
覺得你未將交通同遊玩時間好好計算
Day 1 check in 游完水係幾點?仲要去完兩個地方先食晚餐?

你下午3點到新加坡? 離境上到車都最少一個至個半鐘, 酒店預你半小時到。 排隊check in settle down都要一個鐘。 5點開始玩到已很順利

子爵府

幸福黃太太 發表於 18-5-21 04:24
你下午3點到新加坡? 離境上到車都最少一個至個半鐘, 酒店預你半小時到。 排隊check in settle down都要 ...
差不多7點天黑,去Gardens by the Bay裡面食還可以

別墅

JojoBibe 發表於 18-4-13 15:10
如果2大2小去星加坡玩6日5夜, 這個行程如何, 請各位給點意見

Day 1
多謝樓上各位的意見, 行程改動如下:

Day 1
下午3點左右到星加坡, 酒店check in, 晚餐到牛車水

Day 2
Safari 早餐, 動物園一天遊, (考慮晚上night safari)

Day 3
Legoland Waterpark
住Legoland Hotel

Day 4
Legoland theme park

大約下午3pm左右離開租車到聖淘沙酒店

Day 4
環球影城

Day 5
Luge, SEA海洋館 or Adventure Water Park (二選一)

Day 6
聖淘沙酒店早餐游水, 下午2時起飛

其實上面有冇咩地方其實唔值得去? 又或新加坡或聖淘沙必去的我missed左?

子爵府

JojoBibe 發表於 18-5-21 15:30

Day 1
Day 2全日動物園? 樓主一定好喜歡動物

如果Day 1去唔到Merlion同Gardens by the Bay不如呢晚去

別墅

LCHF 發表於 18-5-21 16:48
Day 2全日動物園? 樓主一定好喜歡動物

如果Day 1去唔到Merlion同Gardens by the Bay不如呢晚去

唔係呀,只係之前話去動物園+牛車水,大家話個行程太多野(emoji)

子爵府

JojoBibe 發表於 18-5-21 16:50
唔係呀,只係之前話去動物園+牛車水,大家話個行程太多野(emoji)
見你Day 2晚話會考慮去Night Safari,又唔見你行程會去Gardens by the Bay所以咁講

男爵府

BK Milk勳章

JojoBibe 發表於 18-5-21 15:30

Day 1

我覺得行程幾好呀
我帶小朋友都鐘意輕輕鬆鬆
動物園玩嘅時間可長可短(我上次去小朋友玩得最耐係玩水唔係睇動物)因為天氣太熱唔太想行。
如果下午3、4點離開動物園,可再加garden by the bay,或者返酒店沖涼休息下,係酒店附近行下食下就算。仲有幾日玩小朋友唔可以玩得太攰。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 JojoBibe 的帖子

這個行程不錯哦,想問問已安排好交通了嗎? 是否全程租車?? 可否提供下租車資料

男爵府

JojoBibe 發表於 18-4-13 18:31
其實Legoland值唔值得住一晚玩?如果legoland即日來回會唔會好趕?

我地就係住一晚, 無咁趕. 第一日入住那天先入玩水, 如果行雷就轉主題. 即使身濕晒, 拿住好重的衫兩步就到了. 已在去年10月訂左LEGOLAND RESORT了. 我見現在貴左成千.

第二日走時會CALL GRAB入番新山市區. 因為我住KSL MALL RESIDENCE, AIRBNB來的.

大宅

回覆樓主:

請問sentosa 住宿有冇推介?我見暑假非常貴吓。。我兩大兩小,12同4

禁止訪問

大宅

Day 3
Legoland Hotel 3點先check in, 上午有時間可牛車水買手信
咁Day 1夜晚就可Garden by the bay 或 克拉碼頭

Day 4
Legoland theme park 10點先開, 你3點就要離開, 有幾多時間玩? 仲要預lunch時間
我仔5歲同2歲, 玩完1日唔夠, 第二朝要再玩

Day 4/5
夜晚去可vivo city食同shopping

別墅

anancaca 發表於 18-5-28 18:31
Day 3
Legoland Hotel 3點先check in, 上午有時間可牛車水買手信
咁Day 1夜晚就可Garden by the bay 或 克 ...

Oh, Legoland hotel可唔可早點到keep行李係酒店,我地入塲玩完先再攞返行李上房?

大宅

JojoBibe 發表於 18-5-29 17:19
Oh, Legoland hotel可唔可早點到keep行李係酒店,我地入塲玩完先再攞返行李上房?
...
咁唔知,我食完lunch先過去,早3點少少有得check in
試下問酒店

男爵府

第一天3:00 到達,4:00 你出到機場已經好好,未計 delay,機場出巿中心,坐地鐵都要成 30-45 分鐘。你 plan 的還有三個行程,好趕。

大宅

LEGOLAND可以寄存行李先去玩, 玩完返黎先攞房.
走既時候又係可CHECK OUT 完寄存行李响酒店, 玩完先拎番搭車出新加坡

大宅

Finana 發表於 18-4-14 01:09

補充一下:我們是非常輕鬆地一天完成兩個樂園, 如果玩水上樂 ...

你好呀!請問
「溫馨提示海灘站裏面有個已經荒廢嘅水上樂園是完全沒有水的不要太期待去玩」

係真係無水干玩?只係唔使錢入場?因後日就飛,本想去呢個玩呀!謝解答!

首頁
12345...6

尾頁

跳至