親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

iamthequeen 發表於 18-7-11 20:53
你好呀!請問
「溫馨提示海灘站裏面有個已經荒廢嘅水上樂園是完全沒有水的不要太期待去玩」

我去的時候 是四月份 ,是完全沒有水,但係是一個干嘅泳池, 因為是石不能上去玩, 你最好上網找找答案。 但老實說這一個是普通一個公園咁大的, 不值得特登去此一趟!

大宅

Finana 發表於 18-7-11 21:03
我去的時候 是四月份 ,是完全沒有水,但係是一個干嘅泳池, 因為是石不能上去玩, 你最好上網找找答案。 ...

感謝感謝回覆!!!

男爵府

iamthequeen 發表於 18-7-11 21:04
感謝感謝回覆!!!

你上昨天新假期周刊的FB睇下,有片介紹,應該開返,有水玩的。

複式洋房

SMKATHY 發表於 18-7-11 21:59
你上昨天新假期周刊的FB睇下,有片介紹,應該開返,有水玩的。

咁咪好囉! 玩得開心啲啦!

大宅

SMKATHY 發表於 18-7-11 21:59

謝謝呀!我現到左呢個免費水上樂園了!有水玩,好正!

大宅

Finana 發表於 18-7-11 21:03
我去的時候 是四月份 ,是完全沒有水,但係是一個干嘅泳池, 因為是石不能上去玩, 你最好上網找找答案。 ...

我現到左呢個免費水上樂園了!有水玩,好正!可能上次你黎維修緊下次再來過吖!

複式洋房

iamthequeen 發表於 18-7-14 13:39
我現到左呢個免費水上樂園了!有水玩,好正!可能上次你黎維修緊下次再來過吖!
...

好呀!

侯爵府

MommyPanel勳章

coney 發表於 18-5-23 11:52
我地就係住一晚, 無咁趕. 第一日入住那天先入玩水, 如果行雷就轉主題. 即使身濕晒, 拿住好重的衫兩步就 ...

您好~ 想請教一吓~

我地一家四口, 小朋友4.5及9歲, 開始睇緊想出年Easter去legoland, 因仔仔好鍾意lego, 再加上剛巧Easter 佢正日生日, 但爬左一輪post, 都唔太明白其實Legoland係咪在馬來西亞, 點解好多人走去新加坡先呢? thanks!

另外, 因為有小朋友, 睇緊邊間航空公司較適合, 請問有意見嗎?

男爵府

vevenuc 發表於 18-9-6 13:17
您好~ 想請教一吓~

我地一家四口, 小朋友4.5及9歲, 開始睇緊想出年Easter去legoland, 因仔仔好鍾意lego, ...

LEGOLAND係新山, 近新加坡, 所以大部份港人都會包車或坐車由新加坡過海關來的.

我地係去的士站包的士過關. 因為我地係3人但有好多件行李, 所以包的士. SGD48.

伯爵府

iamthequeen 發表於 18-7-14 13:39
...

請問有冇個免費水上樂園個名同地址呢?

大宅

tarejackie 發表於 18-9-10 00:45
請問有冇個免費水上樂園個名同地址呢?

官網名如圖。

在聖淘沙express最後一個站Beach Station落車到地面,面向海嘅左邊方向,近KidZania的,ifly/luge嘅反方向行。

我見有好多人又叫佢做Port of Lost Wonder!

伯爵府

iamthequeen 發表於 18-9-10 01:12
官網名如圖。

在聖淘沙express最後一個站Beach Station落車到地面,面向海嘅左邊方向,近KidZania的,ifl ...

Thx
因我黎緊喺sentosa住
岩哂

大宅

Finana 發表於 18-4-14 00:54
我啱啱3/4~8/4去完就是六日五夜星加坡, 我整緊條youtube片(search gc family) 我兩大三小,你密切留意! ...

請問星加坡帶bb車方便嗎?

複式洋房

Manchan711 發表於 19-5-13 20:27
請問星加坡帶bb車方便嗎?

好多時需要上落,好似香港95%一樣

大宅

Finana 發表於 19-5-13 21:40
好多時需要上落,好似香港95%一樣

請問有咩餐廳推介,我有個5歲及2歲的小朋友,感謝你回覆

複式洋房

Manchan711 發表於 19-5-13 22:34

我哋覺得新加坡啲餐廳 水準不及香港的好, 所以我沒有選擇一些排檔 去 食因為基本都是辣辣的食物, 我只能推介你牛車水的薩莉亞都是保持水準, 因為牛車水站是好似朗豪坊一樣連接上蓋, 你也可以使其他餐廳在這個商場裏面都有其他的, 其實 我小朋友都唔會食肉骨茶, 所以基本我都係揀 西式餐廳。 你會去邊度? 可以答你 濱海灣花園嗰頭完全冇嘢食, 所以我最尾一日都係返番牛車水食嘢, 如果你要帶bb車 這個是商場, 是方便的, 同埋天氣太熱你都會上去商場度食多啲 記得訂閱我呀

複式洋房

Manchan711 發表於 19-5-13 22:34

你會去聖淘沙嗎? 基本我一年5集裏面介紹的都是適合小朋友因為是food court, food court多元化同坐得舒服聖淘沙的商場很 多嘢食, 準備入聖淘沙最頂層 的food court都好好食, 入到聖淘沙環球影城門口的馬來街 都是foodcourt模式都好好食。 因為food court多選擇啲同坐得舒服啲/, 同價錢都合理嘅

複式洋房

Finana 發表於 19-5-13 23:16
你會去聖淘沙嗎? 基本我一年5集裏面介紹的都是適合小朋友因為是food court, food court多元化同坐得舒服 ...

去聖淘沙的車站叫怡豐城, 一出閘就是怡豐城 等於又一城商場 格局, 有h&m香港的牌子, 就是這個商場 的頂層就有這個food court

珍珠宮

JojoBibe 發表於 18-4-13 16:18
回覆 LCHF 的帖子

thanks for your comments

garden by the bay 面積都幾大,若入埋去温室,玩你一、兩粒鐘都得。魚尾獅與Garden by the Bay 不近,打的也要十幾分鐘。

星加坡也有繁忙時段塞車情況,你要預多小小時間。

大宅

Finana 發表於 19-5-13 23:14
我哋覺得新加坡啲餐廳 水準不及香港的好, 所以我沒有選擇一些排檔 去 食因為基本都是辣辣的食物, 我只能 ...

多謝回覆,我去五日四夜都住在聖淘沙,現在主要會去USS,Garden by the Bay, Ducktour, 動物園,魚尾獅(係咪隔離有科學館), Kidzania(不過唔知2歲悶唔悶),大概是這些行程,唔知會唔會太多

首頁

尾頁

跳至