心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

樓主 我估妳有抑鬱 好大可能。

正常就算有抑鬱症狀 ,如果是偶然有 ,而不是持續 ,對生活不大影響的話 ,可以用運動改善。

你情況最好還是去精神科醫生求醫。藥物是可以幫到的。你不需信我,但要相信醫生,去睇睇啦。

藥物+運動+思想改變或心理調節會幫到架。你要相信妳係會好架。

我系一個資深情緒病病人。我未必能時時控制到情緒高低 ,但懂得管理自己情緒,我知道自己需要幫助時我會去尋專業協助。樓主試下學習照顧好自己情緒,因為作為一個媽媽,自己情緒好影響自己生活,更影響對全孩子照顧的質素。

而重點系 ,你要相信,可以改善的!

子爵府

回覆樓主

螻螞尚且偷生
jm 我會為你祈禱,希望你知道不單呢度jm, 你身邊好多人都關愛你。。。加油!

翡翠宮

回覆樓主:

今天一定好过明天 有乜野咪在bk呻!

水晶宮

回覆樓主:

人家都覺得你係幸福咁照計你應該冇咩困難,你話做錯好多事,最錯又係咩事?
我想講,自殺的人,死後每7日就會重複自殺的痛苦,直到你搵到替身才能去輪迴,亦因為罪孽重,下世會過得比今世苦,所以話自殺只會比生存更苦。

男爵府

KenjiMaMa 發表於 18-4-16 01:10
覺得人生絕望, 覺得自己做錯好多野, 咩都係錯, 有小朋友又怕自己死左佢地會好慘, 唔死又日日過得好唔開心, ...

你都未講重點點解日日唔開心?

男爵府

回覆樓主

你有仔女應該開心,我想要好耐,做好多嘢都未有,好大壓力架我有時覺得,日日苦悶到有時都唔想做人
我呢朋友又忙,老公成日陪唔到我,日日生活如是,返工又不太開心,想揾個人去cafe or bar飲杯吹下水都無人選

大宅

回覆樓主:

樓主,你現在怎樣,情況好轉?

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

睇醫生啦!
羊年行大運!

翡翠宮

maymaysheep 發表於 18-8-9 22:48
你有仔女應該開心,我想要好耐,做好多嘢都未有,好大壓力架我有時覺得,日日苦悶到有時都唔想做人
我呢朋 ...

relax.放假去做吓facial,shopping吓或去吓郊外。加油!

首頁

尾頁

跳至