樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

gogogo2 發表於 18-11-22 13:38
回覆 kelkel98 的帖子

discount後7XX呎 rm6xxK, 果度係好高密度, 諗住收幾年租再算. 銷情唔錯, 應該差不多 ...

請問係咪UOA project?

大宅

kelkel98 發表於 18-12-24 14:00
理論上
KL 要rm 1m 以上
PJ 要rm 2m 以上

你意思你的折扣後Rm600k, 折扣這麼多?

複式洋房

gogogo2 發表於 18-5-8 12:05
回覆 TKTL 的帖子

我係免費報紙搵展銷會資料, 個個weekend都有展銷會, 通常星期四或五才出廣告.

謝分享

複式洋房

回覆 vincymama 的帖子

我家2018年都已投資馬來西亞了。 隨了買RM一百萬起的樓外, 還已申請了。。。。相信大致與其他人一樣, 將來退休, 仔女讀書 , 技資等等。 1. mm2h 只是移居計畫, 不是移民, 每10年都要比錢 renew visa
2. 一般我們的子女讀書, 都是國際學校, 不是local school, 所以冇免費
3. 到現時為止, 我都認為投資大馬KL 和 澳是最好的。 有需要, 可以大家交流吓

複式洋房

回覆 kentpo 的帖子

大大小小遍佈港九新界的推廣我都去吾小, 我只可說得一個可以相信,點解? 因為大部分的他們只想賣樓賺佣金, 對大馬所知實在是 O, 有些甚至連馬都未去過, 這些sales 又怎能給你所需資料呢。 那一個是?誰呢。 他們公司在大馬KL 星 印尼 香港, 整個家族都是地產, 大部分澳洲及KL, 因為他們是澳洲 citizen, 有超過60年了, 我都係去了好多其他講座, 後來遇到了這家, 真是與別不同啊 . 他們教曉我們很多使錢智慧

複式洋房

請問是否買樓花呢

複式洋房

mimiwong88 發表於 19-4-10 21:31

大大小小遍佈港九新界的推廣我都去吾小, 我只可說得一個可以相信,點解? 因為大部分 ...

謝分享

男爵府

mimiwong88 發表於 19-4-10 21:46

請問是否買樓花呢

現樓,即住

大宅

mimiwong88 發表於 19-4-10 21:46

請問是否買樓花呢

馬拉而家啲樓不太建議買樓花
質素係一個幾大嘅問題
最好有現樓睇咗先
如打算移居,去果區試住先比較好

大宅

回覆 mimiwong88 的帖子

謝謝你,請問可以pm那個agent或展銷比較可信?謝謝。

子爵府

mimiwong88 發表於 19-4-10 21:31

大大小小遍佈港九新界的推廣我都去吾小, 我只可說得一個可以相信,點解? 因為大部分 ...

請問可否pm我香港agent公司資料,Thank you

民房

請問可否PM你說的Agent給我,THX

男爵府

vincymama 發表於 18-4-20 15:43
回覆 gogogo2 的帖子

可申請MM2H第二家園計劃,小朋友可享免費教育,我去年12月申請,現在到了最後審查階 ...

馬來西亞教育ok 嗎?

子爵府

bb12345 發表於 19-6-19 16:31
馬來西亞教育ok 嗎?

太太朋友移居坐過去, 老實講教育非常一般, 啲學校知道你係香港人, 會斬到你一頸血, 佢兩個女一個仔, 學費絕對唔便宜, 就算喺超級市場買嘢, 其實物價唔會便宜香港好多, 但係去街市買餸就真係抵到喊, 尤其是買海鮮真係好便宜

子爵府

mimiwong88 發表於 19-4-10 21:09

我家2018年都已投資馬來西亞了。 隨了買RM一百萬起的樓外, 還已申請了。。。。相 ...

我本人計其實對大馬印像都算唔錯, 當然純粹係鍾意佢 ,超級慢嘅生活節奏, 馬拉本地人其實係好懶, 點解我會咁了解, 因為太太 best friend移居咗去馬來西亞住咗好多年, 我哋次次去探佢都會住喺佢嗰度, 每次我都好羨慕, 一間兩層高 三千幾呎嘅屋, 門外種有唔同果樹, 馬拉男人最鍾意就係三點三飲下午茶吹水, 呢個係佢哋今文化, 認識咗唔少嘅華人, 當中有做放數嘅黑社會, 亦有滿身紋身嘅茶餐廳老闆, 亦有 開牧場 養活一個大家族嘅 富貴人士, 有做導遊做中國人嘅local tour, 最好笑嘅就係, 馬來西亞人講就天下無敵, 其實個個做都無能為力, 呢個國家其實 冇乜生氣, 全靠強國人旅遊業帶旺, 近呢五年 先至開始較為富裕, 從另外一個角度睇, 因為呢個國家唔夠發達, 所以各樣生態環境都仍然未被大量污染, 喺馬來西亞你仍然會見到青色嘅海水, 呢樣嘢你係香港係絕對冇可能見到, 講真如果到我退休,我真係會考慮去馬來西亞定居

大宅

回覆 kelkel98 的帖子

係UOA project.
UOA最近又有新盤推出.

大宅

回覆 bb12345 的帖子

以下可能只是個別例子:

我仔上年有個同學在香港完成小二之後去左大馬讀國際學校, 佢係印度人, 但英文既印度口音唔重, speech festival 攞第一的, 但去左大馬半年左右, 佢d印度口音重到我聽唔到佢講咩!

大宅

請問在馬的資金是否比較困難回取?!

男爵府

請問可以PM哪個agent或展銷比較可信?謝謝。

首頁

尾頁

跳至