心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

qee 發表於 18-4-21 11:10
男人衰起上嚟可以衰過女人好多
呢樣冇分性別
大把男人小氣記仇八卦下删1000字

男人嗰種比較內歛d吧 奸喺心裏面。

大宅

debrarocks 發表於 18-4-21 12:41
唔會,係多d是非啫

應該系睇人黎蝦

男爵府

回覆樓主

如果你好樣d受歡迎d,果種女人就會搵機會踩你外表踩到好差好差,但對冇威脅果d,就起勢咁讚

m--m    發表於 18-5-11 01:40

大宅

老婦仁 發表於 18-4-21 22:32
如果你好樣d受歡迎d,果種女人就會搵機會踩你外表踩到好差好差,但對冇威脅果d,就起勢咁讚
...

系呀系呀 !妳分析得好有道理,真系挑通眼眉。妳一定系所講前者喇,本身條件對人有威脅性,惹人踩嗰種....。

睇黎我必須下定決心將朋友圈detox一躺先得

大宅

回覆樓主:

覺得得罪女人無運行。
我系在職媽,又要照顧個囡。
所以有時在所難免太累,無打招呼,所以中左招。
而家俾果個女上司周圍講我是非,公司大部分女仕都杯葛。
我都超難受。

大宅

yanwendy 發表於 18-4-22 00:03
覺得得罪女人無運行。
我系在職媽,又要照顧個囡。
所以有時在所難免太累,無打招呼,所以中左招。

睇泥妳一定喺公司受左委屈。返工環境我都試過,溶入得到上司個圈但就被其他同事杯葛,工作上不同你合作、有心整古你,一樣煩(當時會計部全女同事 一樣痛苦)。你的公司同事成日見真系冇得揀。唯有以後小心d。

大宅

Ksiu66666 發表於 18-4-22 09:28
睇泥妳一定喺公司受左委屈。返工環境我都試過,溶入得到上司個圈但就被其他同事杯葛,工作上不同你合作、 ...

都已經無意得罪,就算我而家主動同佢地打招呼都當見唔到。無得挽救。
只有做好自己野,如果佢地再過分d,唯有離職。得罪上司無運行。

大宅

yanwendy 發表於 18-4-22 12:06
都已經無意得罪,就算我而家主動同佢地打招呼都當見唔到。無得挽救。
只有做好自己野,如果佢地再過分d, ...

如果係我 做自己本份咯 繼續打招呼(機械式咁),最多唔洗咁熱情。話哂都系基本禮貌。

你哩個工作环境系會難捱,希望妳頂得住啦。

大宅

回覆樓主:

多謝你。
其實份人工又唔系高,只系我c6暫時失業,唯有撐住先。

翡翠宮

回覆樓主:

我堅怕女人

大宅

回覆樓主

返工近乎全女人,真係好多是非好恐怖。長期被恰,有次我終於提高聲線講野,其中一條8婆就即刻轉返好聲氣,佢地真係諗住惡就冇道理都變有道理。

瑪瑙宮

怕, 我係女人都係咁話. 唔理佢地係咪毒舌, 妒忌喇. 好多女人越老越鈡意講講講, 不停講, 淨係見 d 女街坊已經係咁, 前世未講過野咁, 自己有咩講啫, 梗係講人地喇. 去親茶記, 大樂, 大活, 茶樓, d 女人就係不停講野, 返工落去 lunch (我日日一个人食 lunch, 週圍 d 女人又係要不停咀, 好嘈). 我只接受到我呀媽把聲對住我不停講野 (其實都唔鈡意佢太多野講), 女性朋友都唔會點約, 不停講野, 好煩.

大宅

beckytest 發表於 18-4-23 01:26
返工近乎全女人,真係好多是非好恐怖。長期被恰,有次我終於提高聲線講野,其中一條8婆就即刻轉返好聲氣, ...

返工冇得避免 真系好慘。妳夠膽反抗一次可能以後真系會好d

大宅

Nancy20090615 發表於 18-4-23 11:42
怕, 我係女人都係咁話. 唔理佢地係咪毒舌, 妒忌喇. 好多女人越老越鈡意講講講, 不停講, 淨係見 d 女街坊 ...

好有同感。哩方面我覺得我似男人,哈哈哈⋯

你所講哩d女嘅,佢地所講嘅嘢內容有80%系唔需要講或者屬於冇point什至傷害別人的,其實可以慳番唔洗講。我咁講好似好mean,但系那些出於妒忌丶八掛、中傷丶炫耀自己之說話,講多無益,聽嗰個更無益

男爵府

Ksiu66666 發表於 18-4-23 12:11

好有同感。哩方面我覺得我似男人,哈哈哈⋯

佢地覺得你晤講是非係扮清高,唔正常,係人都講是非啦

男爵府

回覆樓主:

有時天真地諗我係8婆就好了,唔會受傷害

大宅

vkm2014 發表於 18-4-23 13:51
佢地覺得你晤講是非係扮清高,唔正常,係人都講是非啦

又系喎,可能哩個系其中原因之一令佢地都覺得我乞人憎⋯⋯⋯

我又冇開口話佢地 ,佢地要咁認為, 我都冇辦法

大宅

回覆樓主

以前細個大班人時會有八婆追住我嚟話,依家睇返轉頭只會覺佢地太自悲而見你好恰咪啫住你囉。
佢講你見衫唔靚,笑吓算;講啲無聊野,笑吓算;唔理佢地就最好。
我依家只會覺得,你低庄,我唔使要降低自己去同你比,繼續妒忌又唔會拎走到我啲咩既。

大宅

tinker1212 發表於 18-5-5 12:10
以前細個大班人時會有八婆追住我嚟話,依家睇返轉頭只會覺佢地太自悲而見你好恰咪啫住你囉。
佢講你見衫唔 ...
好認同。妳又提醒左我,笑吓算,同埋唔使理佢地。

珍珠宮

回覆樓主:

我就最怕D女人煩,乜都要爭論,一定要贏,超級煩!
有時D男人話女人煩,其實都係,真係講多都覺得浪費口水,由得佢嘈好過~

首頁

尾頁

跳至