親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可以幫忙看看以下行程OK嗎? 謝謝!

第一天 (中午): 台中機場 -- 麗寶樂園 -- 高美濕地 -- 逢甲夜市 -- 住逢甲 (包車)
第二天: 逢甲 -- 加沿途景點 -- 清境農場 -- 小瑞士花園 -- 老英格蘭莊園 -- 住清境 (包車)
第三天: 清境 -- 日月潭遊湖 -- 住日月潭 (計程車)
第四天: 日月潭 – 九族文化村 – 車埕 -- 集集 -- 加沿途景點 -- 台中 (包車)
第五天: 台中 -- 台中近郊景點 -- 台中機場 (包車)

男爵府

已將行程整理過, 可以幫忙看看那個行較省時方便嗎? 謝謝!

大宅

Harebellv 發表於 18-4-20 18:58
可以幫忙看看以下行程那個較省時方便嗎?謝謝!

Plan A

清境農場安排早上去比較好,早上好多羊羊又可以餵羊
下午去瑞士花園,紙箱王,老英格蘭都可以
係咪會住在日月潭?我見一天又去清境又去日月潭,時間會有點趕

男爵府

AMY 發表於 18-4-26 19:36
清境農場安排早上去比較好,早上好多羊羊又可以餵羊
下午去瑞士花園,紙箱王,老英格蘭都可以
係咪會住在 ...
謝謝你!
現打算中間三日兩夜 清境+日月潭, 各住一晚 (已更新行程).
都想去清境睇棉羊SHOW, 見之前舊帖有JM提過, 暑假期間好似差不多每日都有, 但官方網站未公佈.
頭尾兩天在台中市, 但台中景點比較分散, 都是要包車先方便.
麗寶樂園 同 九族民化村那個較值得去呢? 可能唔夠時間去兩個.

珊瑚宮

Harebellv 發表於 18-4-27 13:31
謝謝你!
現打算中間三日兩夜 清境+日月潭, 各住一晚 (已更新行程).
都想去清境睇棉羊SHOW, 見之前舊帖有J ...

小孩幾大?麗寶可以玩半天或一天。隔離有水上樂園(夏天)。

珊瑚宮

第一天 (中午): 台中機場 -- 麗寶樂園 -- 高美濕地 -- 逢甲夜市 -- 住逢 ...

尾日幾點走?

1/7-31/8 除了周三外,日日有2場羊show。

男爵府

12312 發表於 18-4-27 14:05
小孩幾大?麗寶可以玩半天或一天。隔離有水上樂園(夏天)。

一個13歲, 一個10歲。 九族文化村就近日月潭, 但又唔知夠唔夠時間同一日去,
麗寶就要專程搭車過去, 所以諗緊二選一

男爵府

12312 發表於 18-4-27 14:07
尾日幾點走?

1/7-31/8 除了周三外,日日有2場羊show。

Thanks, 咁便容易就到時間了.

尾日傍晚機, 4點左右到機場.

大宅

Harebellv 發表於 18-4-27 18:40

一個13歲, 一個10歲。 九族文化村就近日月潭, 但又唔知夠 ...

九族文化村有機動遊戲玩,可以早上玩九族下午日月潭,一天ok

如果喜愛玩水就玩麗寶,也有機動遊戲,記得是分開門票入場,我小朋友比較愛玩水

Harebellv    發表於 18-5-4 14:41

珊瑚宮

Harebellv 發表於 18-4-27 18:44
Thanks, 咁便容易就到時間了.尾日傍晚機, 4點左右到機場.

如果由新社城堡附近到機場要over一小時

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我今個月中去,在klook 買票有車接送不用包車

Harebellv    發表於 18-5-4 15:30

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

appleyuen 發表於 18-5-2 12:21
我今個月中去,在klook 買票有車接送不用包車

買機票送機場接送?
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

AK+BB 發表於 18-5-3 15:05
買機票送機場接送?

不是機票, 係買一日遊套票有車接送

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

appleyuen 發表於 18-5-3 15:26
不是機票, 係買一日遊套票有車接送

哦~一日遊~咁都抵喎~
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

男爵府

12312 發表於 18-4-29 15:06
如果由新社城堡附近到機場要over一小時

原來麗寶樂園旁還有個OUTLET, 會不會安排最尾一天去麗寶樂園時間會較充裕?
可以早上包車先到機場寄存行李, 然後自己搭的士去麗寶樂園 和返機場?
還是直接包車到麗寶樂園寄存行李, 然後自己搭的士返機場?
最尾一天便不用全日包車?

珊瑚宮

Harebellv 發表於 18-5-4 15:26

原來麗寶樂園旁還有個OUTLET, 會不會安排最尾一天去麗寶樂 ...

到麗寶。

上官網有教點去麗寶(不用包車)
(試過在高鐵站搭巴士到麗寶,幾十台幣一人)

Harebellv    發表於 18-5-4 17:55

男爵府

好媽媽勳章

第一天 (中午): 台中機場 -- 麗寶樂園 -- 高美濕地 -- 逢甲夜市 -- 住逢 ...

想問第三日清境-日月潭(計程車)系系街截?定系一早預約?可以分享價錢嗎?謝謝

珊瑚宮

che9 發表於 18-5-4 20:18
想問第三日清境-日月潭(計程車)系系街截?定系一早預約?可以分享價錢嗎?謝謝
...

找民宿預約啦

男爵府

che9 發表於 18-5-4 20:18
...

是經民宿代訂的,由清境去日月潭約 台幣1500至1800(單程),停留景點加時另計

男爵府

好媽媽勳章

Harebellv 發表於 18-5-5 10:35
是經民宿代訂的,由清境去日月潭約 台幣1500至1800(單程),停留景點加時另計
...

明白,唔該晒!
可以分別你既住宿嘛?

首頁

尾頁

跳至