懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

啱啱10周,由一驗到有左就成日好熱,特別一到下午,成個身都好滾,探耳仔37.7~37.8度。朝早同埋夜晚會低d,37.1~37.3度左右。日日都系咁,請問有冇媽媽都系咁,有左成日體溫高好熱呀?

熱帖搜查員  您好!請查閱 PM,謝謝!  發表於 18-5-3 13:21

侯爵府

pbaby896 發表於 18-4-21 19:21
啱啱10周,由一驗到有左就成日好熱,特別一到下午,成個身都好滾,探耳仔37.7~37.8度。朝早同埋夜晚會低d, ...

你過37.5 已經係低燒…………咁熱對bb 唔好,你有無睇過醫生?

懷孕初期會有大量黃體素,黃體素係會令體温升高,但升極都唔會係去到發燒的體温

男爵府

畀面勳章

freshrose 發表於 18-4-21 19:28
你過37.5 已經係低燒…………咁熱對bb 唔好,你有無睇過醫生?

懷孕初期會有大量黃體素,黃體素係會令體 ...
琴日產檢同左醫生講,醫生了左分泌去化驗,同埋驗尿。

複式洋房

回覆樓主

我初期都係咁,體溫好高,一般下午都去到37.5度以上,有時都會成37.8架,不過依家16、7週就去返37度到啦,初期有問過婦科醫生同中醫,都話孕婦就算37.8度都唔算發燒,但如果過38度就有問題啦,如果你都係唔放心,可以問返你既醫生睇佢點講

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

畀面勳章

win_ryo 發表於 18-4-21 20:10
我初期都係咁,體溫好高,一般下午都去到37.5度以上,有時都會成37.8架,不過依家16、7週就去返37度到啦, ...
原來妳都系咁,,吾知點解呢胎系咁,反應又特別勁,日日又暈又嘔,日日一到下午就咁高溫,但又冇感冒,琴日俾我朋友嚇一嚇,佢話我日日咁,系低燒喎,會影響bb發育,因為佢陀b初期系發冷,後期先熱。話我吾正常。但我覺得自己除左陀b d 反應,又冇其他病症。

大宅

回覆樓主

初期係會比較高溫 甚至會高到唔舒服
似發燒
飲多啲水 可以幫助體內降溫呀
過左 12w會好啲呀

男爵府

畀面勳章

wonghiuyeezozo 發表於 18-4-21 20:44
個時我去到夏天 坐係度都熱出汗 飲下袪濕湯 你會舒服好多架
原來可以飲去濕湯架?我一有左日日都覺好頸渴,飲好多水,成日想食西瓜,南水梨,天桃之類生果,仲勁想飲涷檸水,汽水。

男爵府

畀面勳章

florchy 發表於 18-4-21 20:49
初期係會比較高溫 甚至會高到唔舒服
似發燒
飲多啲水 可以幫助體內降溫呀
系呀,熱到個人好興,日日都好頸渴,飲好多水,仲成日想食西瓜,雪糕,汽水,不過吾敢食。淨系食吓天桃,南水梨,白火龍果,食完好舒服。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

wonghiuyeezozo 發表於 18-4-21 21:00
你三個月未先?陀穩左就唔怕飲啦 我個時有飲粉葛湯(當然材料係啱孕婦飲啦) 成個人係輕晒 仲有熱到頂唔順就 ...
啱啱10周,依家已經熱到咁,遲吓6.7月仲難頂😂

男爵府

畀面勳章

wonghiuyeezozo 發表於 18-4-21 21:04
你朋友就算啦 你估個個人身體一樣咩?
你真係覺得唔妥 就問下健康院啲姑娘/醫生
我個時熱到唔想郁 日日買 ...
系呀,行幾歲喘晒氣,有得坐吾想企,有得瞓吾想坐,最好日日攤系度

珍珠宮

回覆樓主

我初期又唔多覺會咁樣,係中後期好怕熱,夏天更難受。

禁止訪問

珍珠宮

我一路都怕熱,不過體溫都正常

別墅

我懷孕初期 發冷,尖寒尖凍,我反而驚,下星期去睇中醫,睇下咩事

男爵府

畀面勳章

Cat~er 發表於 18-5-14 00:10
我懷孕初期 發冷,尖寒尖凍,我反而驚,下星期去睇中醫,睇下咩事
有d懷孕初期系會發冷,老人家話:害喜冷,大肚熱。

首頁

尾頁

跳至