自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Angel_Rose 發表於 18-4-21 21:31
好慘,對父母知吳知/認吳認佢害到個女咁樣
我開始明白點解商場啲興趣班起埋同一層,係左近,睇怕係方面學好多 ...
對父母知吳知/認吳認佢害到個女咁樣>>>一直都唔知/或者係咋唔知,更有可能係唔信,朋友成日有講親戚個女好慘,亦曾經勸過親戚,但親戚覺得朋友係唔抵得佢有錢送個女去學咁多樣嘢,根本聽唔入耳,直到婆婆出聲(老人家都應該係忍夠同唔忍心見個孫女咁慘),帶個女睇完精神科果陣咪好少少,冇幾耐又打回原型,朋友好擔心遲早出事,但又幫唔到。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 王雨瑩 的帖子

可能其父母看了精神科便沒事

珍珠宮

rose-mag 發表於 18-4-22 14:05
對父母知吳知/認吳認佢害到個女咁樣>>>一直都唔知/或者係咋唔知,更有可能係唔信,朋友成日有講親戚個女 ...
聽你咁講我都驚小朋友會出事。我覺得你朋友個親戚比個女更要睇精神科

大宅

回覆樓主

算唔算虐兒

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

熊熊老婆 發表於 18-4-22 11:43
所以D家長成日話唔使考TSA or BCA就可以令小朋友有番個快樂的童年,真係得啖笑。 ...

珍珠宮

衛英姿 發表於 18-4-22 11:39
應該捉埋父母睇精神科

絕對是!

琥珀宮

王雨瑩 發表於 18-4-22 11:10
即係唔好話啲興趣班係玩呀遊戲形式就無所謂。
叫你日日放工去飯局,星期六日再去多五六個聚會,就算唔係正 ...

其實幼稚園,每天放學一個,星期六日每天三個,已經11個,若無舟車勞頓,對四歲小朋友,真係玩既,我又唔覺得問題大,最重要係活動形式係咪玩果d。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

叫你日日放工去飯局,星期六日再去多五六個聚會,就算唔係正 ...

呢度只有講好野,吹自己d 仔女幾勁,幾早識乜乜乜乜。

從來唔見有學野學到有精神問題既小朋友家長響度分享小朋友點出事...

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

侯爵府

萍pig 發表於 18-4-22 11:43
點解做爸媽的自己唔去和同齡的爭,要推個小朋友去爭? 現代父母越來越恐怖。私心越來越大。自己唔努力,只 ...

我冇叫個仔上興趣班,有人話因住升小會自食其果⋯⋯

珍珠宮

好慘
所以見人晒小朋友幾叻幾叻
不如多d關心小朋友身心健康同親子關係

侯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 18-4-22 11:19
真人真事,真係見過5歲6歲上八九個所謂興趣班,後來聽朋友話佢親戚個女上10樣,仲要有考試架,唔係hea玩果 ...

, 咁做法大人都死啦,何況小朋友

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇到標題已覺痴線!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇到標題已覺痴線!

珍珠宮

blackgarlic 發表於 18-4-22 14:43
呢度只有講好野,吹自己d 仔女幾勁,幾早識乜乜乜乜。

從來唔見有學野學到有精神問題既小朋友 ...

某程度上我覺得playgroup都差唔多
上完等班家長可以好叻叻咁話比人知,我b咁早識乜乜乜
咁細個bb比佢瞓多d緊要過上playgroup
其餘時間去公園晒下太陽同玩下好過
硬係要拔苗助長

子爵府

每次一有學生自殺新聞,就會有人話香港教育制度壓力大害死學生。
其實好多時壓力源自父母及家庭,可惜當時人唔覺自己有問題。

circleda    發表於 18-4-22 20:38

用戶要求終止服務

moma1023 發表於 18-4-22 14:53
我冇叫個仔上興趣班,有人話因住升小會自食其果⋯⋯

bk都有呢類家長

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

團體倡咩遊戲治療。。。咪加多個班 都白癡既。比佢系屋企悶下,呆下就好返喇

circleda    發表於 18-4-22 20:39

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

衛英姿 發表於 18-4-22 11:39
應該捉埋父母睇精神科

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

有必要4歲上咁多興趣班?我返完工再叫我不停返興趣班,我都癲啦

首頁
23456...14

尾頁

跳至