夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

雲迪克 發表於 19-8-11 16:34
好難過

難過就一定,但無計,我自己又無做野,只希望寶寶長大點,可以出來做番野。

大宅

雲迪克 發表於 19-8-11 16:34
好難過

其實我又諗過出來做野,幫輕下個家。始終供樓壓力都好大

大宅

Vanessawong1314 發表於 19-6-30 23:23
做人第三都遲早俾天收。個女人都痴線,係fb 講咩自己好寂莫,錯信一個人,講到自己收害者咁
...

睇無線睇到眼火爆,個八婆狐狸精做人小三,仲要扮大方,咩心態?

男爵府

Vanessawong1314 發表於 19-8-22 22:22
睇無線睇到眼火爆,個八婆狐狸精做人小三,仲要扮大方,咩心態?

現實真係有呢啲賤女人

大宅

mingmama 發表於 19-8-22 23:06
現實真係有呢啲賤女人

其實係電視教壞人,講到男人出去玩好似好啱,咩追求屬於自己幸福,好多時講到女人同c6脫節先會攪到分開,女人放工番來,又要湊仔又要做家務,可以唔脫節咩?
我地都想跟時代進步,但希望男人明白,如果想我地與時並進,唔該你做番哂家務先。

大宅

Vanessawong1314 發表於 19-8-26 12:24
其實係電視教壞人,講到男人出去玩好似好啱,咩追求屬於自己幸福,好多時講到女人同c6脫節先會攪到分開, ...

真係好寫實

禁止訪問

大宅

helloselinac 發表於 19-9-2 23:07
可能放手更好

唔係個個經濟能力可以,自己捱無所謂,但要自己寶寶捱苦,我唔忍心。

複式洋房

回覆 Vanessawong1314 的帖子

當俾一次機會大家

大宅

anonymousdcdc 發表於 19-9-10 15:04

當俾一次機會大家

我都係咁諗。
多謝安慰,中秋節快樂。

大宅

anonymousdcdc 發表於 19-9-10 15:04

當俾一次機會大家

好難控制,我同自己講,俾次機會佢,但我又好怕佢傷害我多一次。

複式洋房

回覆 luckybob 的帖子

一而再再而三,有第二次就唔可以返轉頭。男人係一種要透過經驗改過既動物

大宅

anonymousdcdc 發表於 19-9-19 12:02
回覆 luckybob 的帖子

一而再再而三,有第二次就唔可以返轉頭。男人係一種要透過經驗改過既動物 ...

絲打講得啱,我現在都努力儲糧,自我增值,又出去教番琴,如果c6再出去玩,我都有能力離開佢。

大宅

原來老公都出軌左十六年,佢同個女下屬攪上左,佢話佢不是中意個女人,而係比個女人威脅左十幾年唔肯放人!佢一開始有同個女人講左大家唔會有責任,果時個女人話無所謂,之後佢玩左兩次就唔想再玩但個女人唔肯就威脅佢將件事講比其他人知仲話要搵我,咁佢驚死唔敢斷住,咁多年來佢話都有同個女人講斷但個女人點都唔肯,佢拖左咁多年係因為佢地係同一個寫字樓,佢驚件事會比我知就只可以用拖字訣!到最後果兩三年佢調左去第二個寫字樓先可以唔駛番工時候見到個女人,到有一日佢自己同我講對我唔住!仲係我面前用hand free 打比個女人話我已經知道左件事,話以後唔好再見面,叫個女人以後唔駛再威脅佢唔好再搵佢,而個女人乜都無要求又無講過一句唔捨得佢好愛佢嘅說話,剩係要求佢應承佢唔好將件事講比其他人知!之後我老公去見輔導,而我同佢亦有搵個女人出來,我先清楚佢出軌左咁多年嘅細節,我呢一刻選擇相信佢咁多年都承受左好多嘅被迫,當然佢係抵死!到宜家都已經一年,佢對我好好,樣樣都以我為先,日日放工番屋企一齊吃晚飯,星期六日放假就一齊去行街食
飯。至於可唔可以原唔原諒,真係唔識講,宜家見佢做到十足十,可唔可以行到最後就要睇緣份喇!
佢同輔導講咁多年就好似比人綁架,同埋痛恨自己無勇氣一早同我講做錯事,果時佢只有一個目標就係唔可以比我知唔想頭家無左,個女人就係用呢樣野威脅佢!我老公亦講個女人頭兩年都對佢好d,之後十幾年個女人做所有野都要用迫同威脅先做到,所以那些時間都係嘈交,慢慢佢都覺得個女人已經唔係中意佢要同佢一齊,係要玩佢迫佢,要霸佢時間,要佢陪去街食飯.....所以佢一講完件事比我知,佢甩難咁喊著話唔駛再被迫!
我以為呢d咁嘅情節電視先會有,但竟然發生係自己身上,真無言!

以上純自己分享,唔好意思太長文

大宅

回覆 chukamchun 的帖子

16年, 一直你都唔覺佢有咩唔同?

大宅

minna456 發表於 19-9-23 11:17

16年, 一直你都唔覺佢有咩唔同?

我諗事主同我一樣,心中有數但唔想面對

大宅

16年來有13年佢地同一寫字樓,佢哋平日工作上有接觸有時話要加班,我唔覺得有甚麼問題,加上佢地一直以來對我好好,從來沒有試過唔番屋企瞓,假期一定同我一齊過,一年去三四次旅行,我跟本發現唔到,到佢地之後果兩三年唔係同一寫字樓,我開始有些少懷疑我老公點解要成日要加班,夜晚好多時八點幾九點先返屋企吃飯,果時我有同佢傾過,當然我被佢的大話呃到,我仲以為自己多心添!
果兩三年個女人見唔到我老公,佢就要求番工前吃早餐和放工後吃晚飯,我老公唔肯佢就越來越癲直到我老公頂唔到就對我坦白。我並不是唔想面對,我知道果刻真係晴天霹靂丶難以置信!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

如果個女人真係有要脅你老公,應該要老公交出嗰D Whatsapp 記錄。個女人越怕被爆大鑊,就越要佢受。如果係我,會叫老公爆個女人死纏爛打,再公開認錯以示誠意。

大宅

chukamchun 發表於 19-9-23 12:35
16年來有13年佢地同一寫字樓,佢哋平日工作上有接觸有時話要加班,我唔覺得有甚麼問題,加上佢地一直以來對 ...

嘩, 咁又真係難知道, 不過都係果句個天要你知你就會知. 都係好難面對, 都唔明D第三者, 大家都係女人, 點解要傷害女人

大宅

我老公d whatsapp紀錄已經delete哂啦!我同老公搵個女人出黎兩次,一次係我上佢寫字樓然後叫佢出去同我老公一齊傾,另外一次就要佢出外傾。我老公一見到佢就驚到成身震哂,對住佢講話咁耐以黎根本無中意過佢,一開始講明只係玩唔會負責任大家都同意,仲話咁多年來我老公多次要求斷絶關係只係個女人唔肯放手,離開嘅話就爆大鑊同搵我!個女人聽左我老公講都無出聲反駁,剩係好似好可憐咁望住我老公,咁我問我老公條八婆係咪用呢d可憐樣唔比你走,我老公就話從來無見過佢咁嘅樣,見親佢都係果種命令佢果個樣,之後再講左好多野條八婆都無乜點反駁,到最後條八婆只要求我地不要再找佢!
過左大半年我老公都搵左個同事講同條八婆有左十幾年不道德關係,那個同事同條八婆都熟,點知那同事揾條八婆傾,條八婆就whatsapp我老公話出賣佢講大話自保同唔守承諾將件事話比其他人知,咁我老公同我講我又再去找佢,當面傾果時我老公就話從來對佢無承諾,對我講所有野都係事實,件事已經比我知道就其他所有野都唔怕,條八婆都係無反駁就走咗去添,跟手條八婆打比我老公然後我聽佢再要求我地唔好再找佢!
我同我老公講其實條八婆原來咁驚件事比其他人知,我老公最話自己蠢比佢大左咁多年,真係唔死都無用⋯⋯

我又寫左咁長,唔好意思呀大家

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊