夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

花之豆 發表於 18-6-14 12:53
做自己想做既事,冇對錯,不過他日唔好後悔唔好怪自己今日既決定就可以!
加油!!
...

好同意。我有諗過,就係唔想後悔先努力

洋房

其實你都係係呢度睇我地點講再作個決定 例不如自己靜靜地甘諗 冇咩雜念

複式洋房

Vanessawong1314 發表於 18-6-9 18:02
我想同大家說,唔好輕易放棄一段關係,你地可以唔信輔導,可以唔信和合,但要相信自己同愛。一段關係由好 ...

睇到呢度,相信樓主係有經濟能力亦好楚自己做每一件事嘅目的同底缐,人生總有不如意嘅時候,愛情裏很難分辨啱定錯,亦冇特定方法,一切從心出發,因為用心所以會感性去思考大過於理性。旁觀者清就係因為大家唔係當事人,説出來容易但實行難。樓主冇經濟上嘅負擔已經比其他人優勝好多,其實妳已經處理得好好,只係將來仍然一齊的話就要調整好自己心理狀態,做到真正的原諒就要懂得放下,當然時間可以幫到妳。祝福妳們經歷風雨之後感情更加堅固,一家三口幸福快樂。

大宅

Sonija.mimi 發表於 18-6-21 20:14
睇到呢度,相信樓主係有經濟能力亦好楚自己做每一件事嘅目的同底缐,人生總有不如意嘅時候,愛情裏很難分 ...

多謝。我明你的話。

大宅

Sonija.mimi 發表於 18-6-21 20:14
睇到呢度,相信樓主係有經濟能力亦好楚自己做每一件事嘅目的同底缐,人生總有不如意嘅時候,愛情裏很難分 ...

我明白樓主的諗法,亦只想說:支持您

大宅

applelp0412 發表於 18-6-25 00:31
我明白樓主的諗法,亦只想說:支持您

多謝

民房

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 08:37
好多人叫我放低,但針不桔到肉點知痛,講永遠易過做好多

身同感受中
撐你,加油

大宅

yau2012 發表於 18-4-25 00:25
非常認同,其實好多人一聽到有第三者即時叫人分開,我真係好想知佢地本身有冇真係親身經歷而又立刻咁洒脱不問 ...
Totally agree! 呢度有幾個一開口, 下下已經叫人離婚. 因為發生不在佢身上, 佢可以咁洒脫.開口埋口就講離婚, 根本愛對方的程度有限. 無錯! 無男人真係唔洗死, 但如果真係珍惜大家的感情, 就一定會用盡什麼方法也想去補救. 兩個人相處就一定要磨合, 有時可能真係衝口而出講咗D難聽說話, 唔通就一定要判死刑?
既然樓主盡力補救, 就算求神問卜, 只要沒影响到人, 但求安心又如何? 起碼盡自己力, 可以對自己講無悔!
兩人相處, 也有可能有迷失的時候. 人生是要經歷, 感情要磨鍊才會長久.

複式洋房

回覆樓主:

如果对鞋刮腳,其實免強着都會辛苦,我知你係好鐘意,但係跳出去睇下可以望嘅野五同,同埋聽下五月天d歌,因為有d歌詞會令你諗法吾同d
我從前執著感情,覺得被呃,搞到自己大病,3年後,我已經有個男人錫我爱我,原來幸福就係好簡單,但執著我都要承擔後果,個病陪伴一世,免疫系統病

大宅

bbchins 發表於 18-6-27 19:45
Totally agree! 呢度有幾個一開口, 下下已經叫人離婚. 因為發生不在佢身上, 佢可以咁洒脫.開口埋口就講離 ...

好多謝。現在我同老公正在重修舊好。希望大家會祝福我地

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-6-29 15:25
人生總要有D火花才會長久, 有時兩公婆也會有收收埋埋的時候. 只要認真坦白, 真心去改, 我相信會更幸福.我祝福你生活美滿.

大宅

bbchins 發表於 18-6-29 19:06
人生總要有D火花才會長久, 有時兩公婆也會有收收埋埋的時候. 只要認真坦白, 真心去改, 我相信會更幸福.我祝 ...

我明,婚禮輔導同師傅都有叫我放下過去回憶,好好同佢向未來思索

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vanessawong1314 發表於 18-6-29 15:25

大宅

crystal媽咪 發表於 18-6-30 17:30
如果雙方都肯努力, 前路已經清晰,幸福亦不遠了
...

我都希望係咁

大宅

bbchins 發表於 18-6-27 19:45
Totally agree! 呢度有幾個一開口, 下下已經叫人離婚. 因為發生不在佢身上, 佢可以咁洒脫.開口埋口就講離 ...

呢道有部份人好主張人離婚。我想講,有了下一代,我地係咪都要為佢地設想。我想講走係好容易,原諒反而要好大勇氣。
另外我想同某幾位男仕講,我唔需要咩性輔道,就算要,都唔使你地代勞

大宅

師姐可否pm法事資料
希望師姐開開心心家庭園滿

大宅

cmuicmui 發表於 18-7-6 21:24
師姐可否pm法事資料
希望師姐開開心心家庭園滿

多謝

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-7-4 16:40
呢道有部份人好主張人離婚。我想講,有了下一代,我地係咪都要為佢地設想。我想講走係好容易,原諒反而要 ...

有某種人係咁,下下叫人離,您離婚後可能開心,唔代表係岩,可能您唔離婚會更開心。仲有,我有細路仔,我帶佢來到呢個世界,就有責任令佢幸福快樂

別墅

Vanessawong1314 發表於 18-7-12 14:24
有某種人係咁,下下叫人離,您離婚後可能開心,唔代表係岩,可能您唔離婚會更開心。仲有,我有細路仔,我 ...

對,世事無絕對,好睇你自己想點。有人可以好灑脫,有人就可以好盡力補救。最重要係睇你自己想點,人地講咩聽下就算,決定在你。最重要對得住自己呀嘛

大宅

yuyuwwp 發表於 18-7-12 17:17
對,世事無絕對,好睇你自己想點。有人可以好灑脫,有人就可以好盡力補救。最重要係睇你自己想點,人地講 ...

多謝。講真無仔女我可能好灑脫。但有細路,作為媽媽,帶得佢來世界,我就有責任令佢有個完整家庭

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊