夫婦情感

跳至

首頁
23456...39

尾頁

大宅

想多問樓主一句, 你去見婚姻輔導時 ,你老公有冇一齊 去呢? 你老公而家係同你住定已經搬走咗? 呢件事發生咗幾耐?

侯爵府

回覆樓主:

男人 可以唔愛你 但自己 一定要愛自己 講完

禁止訪問

禁止訪問

大宅

tiffany0620 發表於 18-4-26 17:31
不要再求神了,沒有用的

多謝提醒,不過我諗大家有大家各自的睇法,我會視為一種力量同寄托。

大宅

tiffany0620 發表於 18-4-26 17:32
對自己好d

我一定會,正如師傅同輔導都有說,我盡力過後,如果佢都決定走,念左個女,我一定會努力俾到好的家庭溫暖佢

男爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 08:37
好多人叫我放低,但針不桔到肉點知痛,講永遠易過做好多

係你固執啫!
我一個女人仔咪帶住兩個!冇男人唔使死

大宅

twinstar_baby 發表於 18-4-28 17:54
係你固執啫!
我一個女人仔咪帶住兩個!冇男人唔使死

加油

複式洋房

回覆樓主

你老公要離婚,但你唔想離...
咁點解你唔問你老公,唔離婚得唔得而要走去問神?
我都相信有鬼神,但我認為感情事,第三者好難幫到你,就算係神,都只可以俾意見而幫唔到你架!
要諗下你老公要離婚嘅原因,因為第三者?定因為你生左小朋友少左關心佢而令佢有離心?
我唔清楚我只係估,估錯唔好鬧(emoji)

男爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-28 18:27
加油

樓主,我明白你的,但不要信師傅,你有沒有試過跟那女的說話,問她為什麼明知他有太太小孩也要破壞人和傷害人呢?你又問下你先生須不須要顧及小孩感受你感受呢?你先生只是一時亂了還是怎樣?你應該是有經濟能力,如他們如似痕心,也恐遭懲罰。

珍珠宮

Vanessawong1314 發表於 18-4-27 23:45
我一定會,正如師傅同輔導都有說,我盡力過後,如果佢都決定走,念左個女,我一定會努力俾到好的家庭溫暖 ...

與其嘥時間求神問卜,不如檢討下點解老公會同女下屬一齊,自己之前有冇忽略咗老公,有冇啲乜嘢需要增值,俾你求神問卜搞掂今次又點,長遠都要諗點留得住個老公

大宅

whyyou 發表於 18-4-29 15:01
與其嘥時間求神問卜,不如檢討下點解老公會同女下屬一齊,自己之前有冇忽略咗老公,有冇啲乜嘢需要增值, ...

哦,即係老公有第三者,就係個老婆唔得?我會改,但責任唔係我一個度

別墅

Vanessawong1314 發表於 18-4-23 23:19
同老公結婚三年,上年囡囡出世,到上兩個月見到佢同女下屬的親密電話,果下好迷失,搵過心理醫生,搵過社工 ...

因為其他女人而提出離婚,其實佢心變左。 你會甘心受委?

另一方面小朋友咁細個,佢係依個時間搞散頭家,係好冇人性。 你要清楚俾佢知,最傷最痛唔至你,仲有小朋友友

大宅

depthoffield 發表於 18-5-1 13:02
因為其他女人而提出離婚,其實佢心變左。 你會甘心受委?

另一方面小朋友咁細個,佢係依個時間搞散頭家 ...

我就係為個女先唔離,如果為自己,我使咩擔心,我能夠照顧到自己,係想俾個女有個好的家庭

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-5-1 13:10
我就係為個女先唔離,如果為自己,我使咩擔心,我能夠照顧到自己,係想俾個女有個好的家庭
...

樓主我諗你除左為左個女應該好愛你老公,其實我好明點解你咁做,因為3年前我同拍拖7年男友分手時我都用左好多方法想佢返黎我身邊,佢又係有左第三者,反正你都做左咪睇下點囉,我唔好覺得你唔岩因我明白如果好愛一個人會唔捨得想盡力挽留!不過有樣野想講嘅係以前以為冇左佢會死架,但當後來咩都唔work分開左後我先驚覺原來同一個已經唔愛自己嘅人一齊先係最痛苦,因為果時每次佢電話震我個心都唔舒服,訓響佢身邊時又訓唔好,怕佢電話震,怕個女人搵佢,搞到自己心力交瘁,到而家我同新男友準備結婚啦,我先知道一個男人愛你想同你一齊自然會珍惜你尊重你,相反如果唔愛你你連呼吸都係錯嘅!你有經濟能力我相信你企返起身會比較容易,試埋今次如果唔得就試下努力放手,加油!

大宅

maruko083 發表於 18-5-1 14:50
樓主我諗你除左為左個女應該好愛你老公,其實我好明點解你咁做,因為3年前我同拍拖7年男友分手時我都用左 ...

好多謝你支持鼓勵。正如呢度有位姐妹同我說,針唔桔肉唔知痛,外人說話不足道。理性分析,問卜和合係無科學根據,我亦唔係百份百信,但我認為做了起碼我有盡力(其他方面我亦有努力). 所以希望大家可以企係我立場諗下

洋房

回覆 Vanessawong1314 的帖子

試左你個心舒服啲,未嘗不可,當心理治療。如果你唔捨得,唔需要答應離婚,先分居,讓大家冷靜一下。

大宅

BubbleTea 發表於 18-5-3 12:40
回覆 Vanessawong1314 的帖子

試左你個心舒服啲,未嘗不可,當心理治療。如果你唔捨得,唔需要答應離婚, ...

我好明白,多謝

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-4-27 23:45
我一定會,正如師傅同輔導都有說,我盡力過後,如果佢都決定走,念左個女,我一定會努力俾到好的家庭溫暖 ...

加油,有本事既人就有能力行自己既行,希望你事事順心

大宅

mao2008 發表於 18-5-4 20:09
加油,有本事既人就有能力行自己既行,希望你事事順心

多謝,無論結果點,我都會行落去

首頁
23456...39

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊