夫婦情感

跳至

首頁
12345...39

尾頁

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 08:37
好多人叫我放低,但針不桔到肉點知痛,講永遠易過做好多
非常認同,其實好多人一聽到有第三者即時叫人分開,我真係好想知佢地本身有冇真係親身經歷而又立刻咁洒脱不問原由即刻簽字離婚呢?好多時事情未發生在自己身上,我地可以好冷靜清醒好瀟灑話走,但現實係呢個人係自己揀選為終生伴侶,揀得一定有原因吧!而且人冇完美,自問真係毫無瑕疵 ,十全十美嗎?積犯當然冇得救,但一時迷失(當然包含好多原因,而唔係見一個愛一個啦!)就真係一次不忠,永不超生? 當然追求完美 係冇錯,而人亦有權選擇一個忠誠伴侶, 有時諒解同埋同理心都應考慮下,知易行難,我自己也在學習中,共勉之!不過求神問卜都只係求心安好了,實際D想下兩人關係出咗咩問題吧!究竟老公係突然被你發現因而 內疚 下不知所措定係同你真係已經沒感情所以想離婚呢?個問題好重要!

別墅

yau2012 發表於 18-4-25 00:25
非常認同,其實好多人一聽到有第三者即時叫人分開,我真係好想知佢地本身有冇真係親身經歷而又立刻咁洒脱不問 ...

支持你

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然佢在你知道左後講離婚,似乎佢都唔著緊去挽救,希望樓主你調整好心情,有時放手唔一定係最差選擇

大宅

回覆 yau2012 的帖子

好多謝你支持我呀,我星期六先見師傅,做唔做得成都未知。借助外力只係其中一種方法,我亦有搵婚姻輔導,朋友。即使最壞情況要離婚,我經濟上亦無問題。

大宅

雖然求神問卜好似太迷信咁, 但我都失戀過, 果陣咩都可以唔要, 只想佢返黎我身邊,係咁四圍睇塔羅,結果全部一樣, 我都唔心息, 仲不停求神..........針唔拮到肉唔知痛, 所以我好明你心情.
希望樓主振作, 好好同老公傾下你地既問題, 如果佢好堅持離開就放手吧, 真正愛你的話遲早會返黎

大宅

kat_l2 發表於 18-4-25 09:01
雖然求神問卜好似太迷信咁, 但我都失戀過, 果陣咩都可以唔要, 只想佢返黎我身邊,係咁四圍睇塔羅,結果全部一 ...

我明白,我做和合只係一種方法,得唔得我不會後悔。

侯爵府

回覆樓主:

我以前搵幫我睇風水的師傅燒咗和合咒
問心係唔work 嘅

我明白,女人仔都係去到最無助時先會去求神問卜。去啦,自己起碼有心理上安慰先,千其唔好俾d江湖術士呃咩嘢推金性交轉運就ok

你本身有事業有工作能力,選擇比好多人好好多,多好多,祝福你,加油。
8-)

大宅

二小姐 發表於 18-4-25 18:22
我以前搵幫我睇風水的師傅燒咗和合咒
問心係唔work 嘅

放心,性交轉運我一定不會做,亦唔理解點解會有人做

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-4-23 23:19
同老公結婚三年,上年囡囡出世,到上兩個月見到佢同女下屬的親密電話,果下好迷失,搵過心理醫生,搵過社工 ...

https://www.facebook.com/groups/770794946326277/permalink/1982940658445027/

不用求人

男爵府

回覆樓主:

和合係要檀至有效, 就甘燒兩嘢衣紙吾得的

大宅

trenycebaby 發表於 18-4-25 19:12
和合係要檀至有效, 就甘燒兩嘢衣紙吾得的

我知道,不過多謝你提醒

男爵府

回覆樓主

樓主,相愛、結婚、到有BB,經歷所有美好的回憶⋯⋯ 感情出現問題,可不是一朝一夕,個人覺得,他當然絕對不對,但如果仍然愛、仍然想一起。。可有想過一個巴掌拍不響,檢討自己,付出自己最後所有的愛,賭一鋪,時間會證明、會告訴你,一切的從心出發的選擇,你會慢慢認清自己的取捨

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Candicenano 發表於 18-4-24 00:24
點解要咁委屈自己呀?同佢離婚好好同小朋友生活仲好啦

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-4-25 08:17
回覆 yau2012 的帖子

好多謝你支持我呀,我星期六先見師傅,做唔做得成都未知。借助外力只係其中一種方法 ...
記住凡事盡力求心安無悔便可,所有做過的事其實都只是一個過程,在過程當中我們賺的是時間,而在這段時間當中我們要學習自我反省同分析 形勢 ,同時亦是消磨他們的新鮮感,當你未知時,他們可能好享受那份偷的刺激,但當你知道後而淡淡然處理時,他們或許失去了這份快感…...不過每個人性格不同, 我不敢叫你如何做,但希望你明白好命醫生醫病尾的道理,不要麻木相信單一答案,因為人是最難完全了解的一樣東西,祝福你!

男爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-25 11:01
我明白,我做和合只係一種方法,得唔得我不會後悔。

希望你迷茫完盡快醒,咁後生有事業仲有個可愛嘅女.有時候有捨,可能會有所得

大宅

KarenGerard 發表於 18-4-25 20:24
樓主,相愛、結婚、到有BB,經歷所有美好的回憶⋯⋯ 感情出現問題,可不是一朝一夕,個人覺得,他當然絕對 ...

好認同你睇法

樓主,既然你仲好愛佢,就盡這力量去挽回,想想為何關係會弄成這樣,試下找個機會和他談談,男人講離婚都可能是一時以氣,還要看看他對小朋友的態度如何,如果他還是愛錫小朋友,那情況還沒算太差,但如果對小朋友也不聞不問,那樓主你要好好想想還值唔值得。

你才是和他經歷過由拍拖到結婚生小朋友的女人,如果盡了力到最後結果非你所願,起碼都努力過付出過,加油,我知你想聽支持的說話

大宅

回覆樓主

到時佢折磨你又唔同你離婚,你就知道咩叫真正痛苦

男爵府

回覆樓主

雖然唔相信求神問卜可以幫到D咩,但睇到你想復合的決心。

佢同第三者熱戀中,咩都睇唔到,離婚只是一時意氣。老實說,新鮮感過後,咪又係柴米油鹽,到時他便會後悔。

既然唔想分開,目前唯有做好自己,迫他只會弄巧反絶。裝扮自己丶專心照顧小朋友丶打理屋企,比佢知道你冇左佢都可以好好,但因為愛佢所以願意包容。

如果太辛苦太抑壓,就要set個限期同底線,再不回頭(或者佢同小三先至係真愛呢),就放生自己。

大宅

回覆樓主

如果我係樓主老公我會好驚,因為行為去到痴線狀態

大宅

笨nana 發表於 18-4-26 01:58
到時佢折磨你又唔同你離婚,你就知道咩叫真正痛苦
在香港一個人真係要離婚的話,點都離到,問題係你是否可放得低吧!

首頁
12345...39

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊