懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早幾日係威院照結構,照既過程中,並波有邊講解邊照,只係靜靜咁幫我照,大幾十幾分鐘後話照完。叫我可以落床,之後就同我講,到時返黎睇報告,醫生會再講解,有咩到時問醫生咁樣,跟住就叫我走得喇
但過程中無咩手指我知。面啊,身體各部分我都睇唔到,所以想講問咁多位媽媽,咁我仲駛唔駛再搵私家照

大宅

瞓得好勳章

點解佢肯比期你照結構?第一胎佢唔比,要出私家,以家第二胎,你點同佢講,佢肯比期你?請賜教

大宅

回覆 Bearbee 的帖子

我都冇得比, 佢有比你已經好好喇

Hello Bearbee ,醫院一般會按照準媽媽情況,例如家族病史、年齡等安排所需要嘅產前檢查,結構性超聲波大約會安排係18-22週時做,會檢查胎兒內臟器官, 如心臟、腎、腦部、四肢等,如果政府醫院已經幫媽媽照左,一般唔需要係私家重覆再做架。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

海綿肚仔專家@牛欄牌 發表於 18-4-26 12:53

Hello Bearbee ,醫院一般會按照準媽媽情況,例如家族病史、年齡等安排所需要嘅產前 ...

感謝呢個係我呢幾日聽到最安心的答案(emoji)

大宅

如果當下佢有發現一定會出聲啦, 唔講即係無問題啦~
可能拎報告時會講解下啲部位呢~

複式洋房

mamamoney 發表於 18-4-26 17:26
如果當下佢有發現一定會出聲啦, 唔講即係無問題啦~
可能拎報告時會講解下啲部位呢~ ...

我個刻都有問,
話大致上都冇乜問題所以都安心嘅
Bearbee 發表於 18-4-26 12:57
感謝呢個係我呢幾日聽到最安心的答案(emoji)

唔駛客氣 BB 大概係19 週左右聽覺開始發達,媽媽多同BB傾計/唱歌/講故事,俾適當嘅聽覺刺激之餘,媽媽亦會同BB建立更親密關係架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

首頁

尾頁

跳至