婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

星期四見 發表於 18-4-27 13:07
我99成日都怕餓親佢粒孫,每次都沖好多奶比bb飲。我都同左佢講好多次,bb出世冇耐食得唔多,唔洗次次都沖咁 ...

整個24小時時間表貼雪櫃門比奶奶,寫明飲奶時間份量次數,換片時間次數,輔食時間次數,做左就剔,簡單易明唔洗拗

大宅

我99成日都怕餓親佢粒孫,每次都沖好多奶比bb飲。我都同左佢講好多次,bb出世冇耐食得唔多,唔洗次次都沖咁 ...

冇啦死症來既!我當年个99未又係咁个B一喊就同我搶住開奶,又大大支吾理份量?我頂吾順發火話巳後吾理,老公和老爺開聲話佢先好啲!

大宅

轉餵人奶,99控制唔到你份量

男爵府

帶埋奶奶去健康院, 叫姑娘親自話佢知

子爵府

回覆樓主:

叫你99去買奶粉,相信買兩三次佢就知有幾貴!

siumak    發表於 18-4-27 17:50

男爵府

比你奶奶質個b食。但佢一路餵你就係隔離一路同阿b傾計: 唉, 阿b, 阿媽都唔想質你食野架。但你嫲嫲堅持我都無計。你知啦要尊重老人家。唉, 到你大個變左肥仔瘦唔返無女仔肯嫁你, 你就怪阿嫲啦。唔關阿媽事架。唉阿b都係阿媽無用, 少少野都話唔到事, 你食幾多安奶阿媽都無權話事丫知唔知。我負責生你架咋, 好似你食幾多呢啲事邊到我話事丫, 阿b, 阿媽救唔到你, 好對唔住。你大個超重同有三脂高果時唔好怪我丫, 係你嫲嫲既好意黎既。。 (下續一萬字...)

男爵府

回覆樓主

發神經,你買隻大湯碗,食飯時用嚟裝飯比你99,佢就算話食唔到都照裝,同佢講:咪同你質呀b一樣道理囉!

MABOMA    發表於 18-7-4 12:28
Kawai619    發表於 18-5-15 17:42

大宅

Solarflare 發表於 18-4-27 18:27
比你奶奶質個b食。但佢一路餵你就係隔離一路同阿b傾計: 唉, 阿b, 阿媽都唔想質你食野架。但你嫲嫲堅持我都 ...

大宅

死症, 我選擇斬腳趾避沙蟲 + 借咗聾耳陳隻耳……
我99吾係開大大支奶, 係叫我按奶粉罐罐身指示加多1~2匙, 開 "傑" d 飽肚d

子爵府

回覆樓主

BB飽就自然唔飲,咪等佢倒下奶

大宅

catcatbox2012 發表於 18-4-28 17:28
我99吾係開大大支奶, 係叫我按奶粉罐罐身指示加多1~2匙 ...

比啲新聞佢睇嚇下佢嘛

大宅

joeyman718 發表於 18-4-29 00:32
比啲新聞佢睇嚇下佢嘛

晒氣喇, c6同佢講過, 咪又係應我哋
"嗰個BB本身有問題姐"
"冇咁橋嘅"
"我哋嗰個年代啲bb咪又係咁樣湊大" …… etc
所以我同C6有共識, 阿囡既野吾會經佢手

大宅

回覆樓主

你奶奶開多左幾多先?有無按份量開ga? 我覺得開多左最多都係晒,晒得多叫你老公比小d 家用,話d 錢用左黎買奶粉,比佢浪費晒,唔夠錢比家用就算數。最驚佢唔按份量開咋,會飲壞人ga.

男爵府

catcatbox2012 發表於 18-4-28 17:28
我99吾係開大大支奶, 係叫我按奶粉罐罐身指示加多1~2匙 ...

千其唔好,bb會唔夠水份,會死人㗎

大宅

ilovecafe 發表於 18-4-30 00:24
千其唔好,bb會唔夠水份,會死人㗎

所以我選擇斬腳趾避沙蟲 + 借咗聾耳陳隻耳……
佢有佢講, 我有我按指示開奶, 吾經佢手就最安全

禁止訪問

珍珠宮

嘩!
好神奇呀!

邊度有得買.........

就千祈唔好講
無興趣知

打手成日用呢招賣廣告

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

哈哈,真係死症黎,我餵人奶,一出去飲茶食飯,一少少扭,食手指,99就話要食,平時3個鐘先餵奶一次,一去飲茶...2個鐘餵一次....我老公一擔擔,之前個幾月大,瘋狂開奶粉,話佢要追磅,飲到佢噴奶,吾識湊又吾聽人講,我老公恐怖指數勁過99,至少佢99吾會亂開奶粉~

首頁

尾頁

跳至