想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

今年40出頭,但我結婚冇幾耐,同老公都好想生BB,係咪真係好危險?高齡產婦呢個名就聽得多,但想問下有冇過來人??

大宅

jenniferchenn 發表於 18-4-27 14:38
今年40出頭,但我結婚冇幾耐,同老公都好想生BB,係咪真係好危險?高齡產婦呢個名就聽得多,但想問下有冇過 ...

而家好多人都遲婚,都好多高0的,唔洗擔心,呢度好多jm可以同你分享。 我今年都38,還在努力中。

民房

JM你生咗嘅話要留言返!!好勇敢!

別墅

我42啦,剛剛開始努力,但平常心隨緣。正如我醫師話,危險與否,在於你個人體質及日常生活是否健康正常....不用太擔心啊。

禁止訪問

洋房

但係我地真係好想有我地下一代,有冇其他方法??

禁止訪問

水晶宮

40頭, 唔係太老,可以試下, 俾兩年自己,
我覺得砣得黎到生,你都4十中,
所以如果我係你,俾兩年自己, 有就有,無就唔會試,

洋房

試管嬰兒好似話會揾最ging的精子同卵子一齊,唔會咁易出事
Relax
Relax..

洋房

朋友提過香港有啲 ivf 嘅公司,好似做過唔少高齡case

禁止訪問

大宅

回覆 jenniferchenn 的帖子

點解一定會危險呢? 高0媽媽多的是, 我今年39, 懷孕中~

大宅

黃家三少奶 發表於 18-4-27 17:10
回覆 jenniferchenn 的帖子

點解一定會危險呢? 高0媽媽多的是, 我今年39, 懷孕中~

同意,我睇唔同既婦科醫生都話高齡好普遍,只要定時檢查,唔覺得咩危險。根本無論咩年齡懷孕都會有風險。今年40,第二胎,第一胎都36,感覺今次陀得仲舒服,可能有過經驗,覺得反而仲輕鬆。

男爵府

jenniferchenn 發表於 18-4-27 14:38
今年40出頭,但我結婚冇幾耐,同老公都好想生BB,係咪真係好危險?高齡產婦呢個名就聽得多,但想問下有冇過 ...

其實我吾知有咩危險?
我生時都接近40 政府同私家一直都冇同我提過會有咩危險 ......

別墅

回覆樓主

我40生第一個自然有順產,現在努力第二個

大宅

回覆樓主:

陀同生都唔係問題,問題係你有冇足夠精力去湊同陪佢玩,湊個b所需的精力遠超想像,年紀大真係未必應付到

複式洋房

我今年三十九,努力左大半年,婦科醫生只同我講有BB機會一定比後生的少,但從未說過高齡產婦生BB會危險,所以不用擔心,大家一起努力吧!

男爵府

回覆樓主

大把高齡~ 最緊要自己身體後生健康!

別墅

而家都好多人4x去生bb,聽講台灣有單6x都去生,咁計樓主一d都唔算高齡產婦

別墅

我39歲陀B(IVF),40歲生,唔覺危險噃,不過,湊仔就真係體力透支,好攰,但開心嘅。
有心唔怕遲,係要嘅,就盡快陀啦,加油呀!

首頁

尾頁

跳至