自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

說明書唔見左,睇menu又唔見有單焗功能,點算?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

停電?係唔係指出唔到時間同menu顯示?

買過粒電得唔得?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係只係電芯無電,你可參考下:

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=21277523
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 16:53
說明書唔見左,睇menu又唔見有單焗功能,點算?

http://www.panasonic.hk/chinese/products/kitchen/bread-maker.aspx

上信興網站, 揾番你部麵包機型號, 係"支援服務"內有"下載"選項, 可以按"說明書"下載番。

大宅

畀面勳章

my005 發表於 18-4-27 16:57
停電?係唔係指出唔到時間同menu顯示?

俾人熄 咗拖板個掣

wcpcelia    發表於 18-4-28 18:00
my005    發表於 18-4-27 17:09

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

check過呢個型號冇單焗功能 而家麵包就 發酵曬 啦, 我有焗爐,如果放焗爐應該用幾多度焗將耐?

珊瑚宮

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 17:09
check過呢個型號冇單焗功能 而家麵包就 發酵曬 啦, 我有焗爐,如果放焗爐應該用幾多度焗將耐?

...
其實你想做方包款定係造型包呀?

珊瑚宮

可去utube度睇下,有片教既。

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

做方包呀
已經原桶放入焗爐,180度 焗30分鐘睇下會點。
我之前喺淘寶嘅幾百蚊貨仔,都有單焗功能,頭先真係好呢hea, 問得來已經有過發嘅情況。

熄我拖板板製嗰個人,就係叫我整麵包嗰個人囉

大宅

畀面勳章

my005 發表於 18-4-27 17:12
其實你想做方包款定係造型包呀?

方包,上面覆咗你, 撳錯掣冇quote到你嘅說話

珊瑚宮

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 17:41
方包,上面覆咗你, 撳錯掣冇quote到你嘅說話
祝成功。

侯爵府

回覆樓主:

乜野型號?
我用的型號有個mode叫蔬食蛋糕, 係冇攪拌直接單焗! 我自己計住時間焗40分鐘

侯爵府

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 17:40
做方包呀
已經原桶放入焗爐,180度 焗30分鐘睇下會點。
我之前喺淘寶嘅幾百蚊貨仔,都有單焗功能,頭先真係 ...

希望你個包桶冇事啦~

大宅

畀面勳章

jolps 發表於 18-4-27 17:46
乜野型號?
我用的型號有個mode叫蔬食蛋糕, 係冇攪拌直接單焗! 我自己計住時間焗40分鐘
...

即係menu 29 蔬食蛋糕, 我睇吓先,thanks

大宅

畀面勳章

jolps 發表於 18-4-27 17:49
希望你個包桶冇事啦~

算無事啦, 係個頂燶咗,切咗佢個頭就得 ,都仲係一個高大鬆軟嘅麵包。
多謝大家意見

侯爵府

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 18:28
即係menu 29 蔬食蛋糕, 我睇吓先,thanks

我成日都係用呢個mode, 因為我鍾意自己手動排氣整形, 覺得包包比較綿密!

寶石宮

2023年兔年勳章

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 17:08

俾人熄 咗拖板個掣

大宅

我愛芝麻卷 發表於 18-4-27 17:08

俾人熄 咗拖板個掣

好似再按「開始」可以 resume 返繼續?

禁止訪問

侯爵府

beautyhappy 發表於 18-5-11 13:08
請問你手動排氣造型後,係一大舊方包、定一個個包仔咁,再用 mode 29 蔬菜蛋糕焗?如果一個個包仔,啲包會 ...

我本身有焗爐, 所以我唔會用P仔包桶做一個個包仔! 但P仔食譜書裏面有款叫手撕包, 份量較小, 但4個, 係會痴埋一齊架, 不過可以試下用白色的焗爐紙隔開, 咁就好d囉~ 希望幫到你!

首頁

尾頁

跳至