興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

msckw 發表於 18-5-21 14:57

補充,我只係話我睇書學到開akashic 睇自己,並不是話憑本書 ...

多謝解說,咁點解要睇阿卡西?知道past life 跟住可以做咩?

大宅

kenby_kamm 發表於 18-5-22 17:13
多謝解說,咁點解要睇阿卡西?知道past life 跟住可以做咩?

我諗每個人的目的都不同,我當初只是好奇想知和家人的前世關係和攞一d對將來的建議,我朋友就想知自己的源頭,知道源頭就可知自己來到地球的目的(即人生課題),其實對自己的心靈成長好有幫助的!

大宅

sabinbin 發表於 18-5-21 18:38
其實我都係想睇自己,人地都費事咁八掛

睇其他人record係要得到當事人同意先可以開到來睇,你自己只能睇到你和某人共同發生既事,睇唔到人地私隱的

大宅

msckw 發表於 18-5-22 19:53
睇其他人record係要得到當事人同意先可以開到來睇,你自己只能睇到你和某人共同發生既事,睇唔到人地私隱 ...

其實呢個阿卡西是否好似催眠咁睇到前世嘅事?不是像三世書咁?可唔可以講多d

大宅

回覆樓主

請問reiki在那裡學?
有可靠的老師嗎?
Thanks!

大宅

sabinbin 發表於 18-5-22 20:29
其實呢個阿卡西是否好似催眠咁睇到前世嘅事?不是像三世書咁?可唔可以講多d
...

不是催眠,全程張開眼的,你可上網睇,台灣好似比較多資料的,或者你真係買本書睇下先,因為太多野我講唔囇。我不知三世書係點,sorry

大宅

classicalmozart 發表於 18-5-22 21:10
請問reiki在那裡學?
有可靠的老師嗎?
Thanks!

香港得一兩間”大公司”,都係可靠的,Facebook 都有不同的”細公司”你自己比較下,我唔幫人賣廣告了費事俾人話

大宅

msckw 發表於 18-5-23 10:34
香港得一兩間”大公司”,都係可靠的,Facebook 都有不同的”細公司”你自己比較下,我唔幫人賣廣告了 ...
咁你學个間係大公司定細公司?

珊瑚宮

回覆樓主:

唔好過份沉迷呢類玩意, 學玩唔會識飛的。

大宅

cbeyond 發表於 18-5-23 17:03
唔好過份沉迷呢類玩意, 學玩唔會識飛的。

Agree!學識左除左滿足左興趣同好奇心之外,咪又係要返工.....

複式洋房

回覆樓主

不過我近期發現自己情緒真係少左好多,例如我之前真係好易燥,見到咩都覺得唔好,同埋唔明點解人咁自私,所以成日怨東怨西... 當我學習左能量,明白所有心念都係由自己改變開始,而且我明白呢個人係肉身,而人生係由指導靈帶住呢個肉身去玩嘅遊戲,所以我睇所有野都輕鬆左,因為所有都係學習嘅進程。

而我嘅改變,我見到我老公同小朋友,同我嘅關係親密左,而同阿媽相處都無覺得佢咁煩,所以我好開心,由我一個人改變,而整個家庭都和諧。

複式洋房

kenby_kamm 發表於 18-5-31 14:20
不過我近期發現自己情緒真係少左好多,例如我之前真係好易燥,見到咩都覺得唔好,同埋唔明點解人咁自私,所 ...

以上所講嘅野,其實我一路都知,但硬係做唔到咁,老公成日叫我睇開d,咁真係唔得,好難。 當老師話俾我地聽人原來一日有四、五萬個念頭,得好少係有用,大部分都會係頭腦計算同干擾,而有「智慧」先可以令人生前進,當我體驗到點分別,我就覺得容易左好多。

珊瑚宮

回覆樓主:

最近上左個課程, 趣味性好高。
唔需要學什麼能量課程, 係用類似易經64卦, 看似好深奧, 了解左就好易明的方法。
由此知道你的心理問題, 影響到身體健康,打開心結, 並進行治療。
好鬼準確 , 又相當好玩

男爵府

msckw 發表於 18-5-23 10:32

不是催眠,全程張開眼的,你可上網睇,台灣好似比較多資料的 ...
阿卡西紀錄係普通人就咁睇都會明白的?內容係所有人睇的都係一樣?抱歉唔明白如何運作但好有興趣想知多點, 上網睇過本書已經冇得賣....可能要到台灣找找...

大宅

shandie 發表於 18-6-4 12:56
阿卡西紀錄係普通人就咁睇都會明白的?內容係所有人睇的都係一樣?抱歉唔明白如何運作但好有興趣想知多點, 上 ...

每個人問的問題不一樣,問既時間也不一樣(時機會影響結果),點會睇到一樣既野呢?
如你真的想看本書,可以去淘x網買本頂住當先,希望幫到你!

公爵府

回覆 dragonsun 的帖子

如果你買到本書,請告知我在那裡買嗎?我好想買這本書

大宅

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

哩本書已經絶版, 我是淘番嚟

公爵府

回覆 dragonsun 的帖子

請問淘寶買是不是全部都是簡體字,有沒有繁體字

大宅

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

唔駛驚, 係繁体字嚟

哩度買
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.49de2e8diHmZjc&id=562455685679&_u=5k5mkmma5fb

男爵府

msckw 發表於 18-6-5 08:12
每個人問的問題不一樣,問既時間也不一樣(時機會影響結果),點會睇到一樣既野呢?
如你真的想看本書,可以 ...
好的,非常感謝你!

首頁
12345...7

尾頁

跳至