夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

媽媽, 替你辛苦, 見到你付出左好多,但果兩個明顯不當你屋企看待。希望你可爭取到兩個小孩的撫養權。加油!

大宅

回覆樓主:

拎埋兩個小朋友返大陸,唔好俾佢地搵到,上次報警仲好,有記錄,第時要爭仔都整花左佢個底

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

你們計得咁足.....是真的結左婚嗎?

大宅

triplebaby 發表於 18-5-15 12:26
拎埋兩個小朋友返大陸,唔好俾佢地搵到,上次報警仲好,有記錄,第時要爭仔都整花左佢個底
...

帶返鄕下搵屋企人湊啦!係到冇人幫到你架。

珍珠宮

回覆樓主:

好支持你走。

大宅

婆媳不和真係好難攪

大宅

所以揀老公時,要睇埋同对方屋企人夾唔夾得來,結婚真的不只是2個人的事,而且2個家族的事。樓主,而家你同小朋友如何?

男爵府

回覆樓主:

個男人對前妻同埋同前妻生既仔女咁差,就預左對下一個唔會好,佢前妻都養唔起,對與前妻生既兒女都養唔起,你仲夠膽同佢生兩個。

子爵府

回覆樓主:

說實話,你呢類case 喺身邊見唔少。就好似我好朋友的大陸亞嫂又係同老公冇感情,都生了兩個小孩。一到咁上下就呢樣果樣搞離婚,真係苦了小孩又苦了家人

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

所以話嫁比媽寶係所有女人既地獄。
樓主你要堅強, 為左2個小朋友。
而家你帶左2個小朋友走, 佢有可能會再取第三任, 再去傷害多一個無知既女人。
所以一有未婚jm話男友係媽寶我都會叫佢地千萬不要嫁。但好多人仲係會中個頭埋去, 到後悔已經太遲。

複式洋房

mini1204 發表於 18-5-13 10:51
有無家人係內地?
比我趁佢地未癲帶兩個仔返內地生活
屋企人全部係晒hk。住亞媽屋企又被先生短訊威吓

大宅

Solarflare 發表於 18-7-28 19:20
所以話嫁比媽寶係所有女人既地獄。
樓主你要堅強, 為左2個小朋友。
而家你帶左2個小朋友走, 佢有可能會再取 ...

嫁媽寳已夠惨,同媽寶嘅媽一齊住先係……慘……慘……惨

禁止訪問

男爵府

viviko1225 發表於 18-7-29 23:22
屋企人全部係晒hk。住亞媽屋企又被先生短訊威吓

佢講咩根本唔洗理,但你娘家有無人可以睇住小孩你返全職,一般小孩都會判比照顧者,但你都唔好期望你老公會比善養,就算判比都可以唔比,你都作自力更新嘅打算

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 viviko1225 的帖子

一齊結婚...連食飯都要計得咁清~~
小朋友既開支就除番一半..叫佢俾...

珍珠宮

畀面勳章

高秀蘋 發表於 18-7-30 10:29
你一個黎香港霸政府資源唔夠,原來仲要全家係香港,又公屋,唔怪得唔死返大陸啦
...
好心你啦~你又知人家全家都住公屋。

首頁

尾頁

跳至