懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Coolkuyan 發表於 18-5-3 13:18
尋日10點45分塞藥,下午5點左右開始痛,半夜1點痛得犀利左,好多血,痛到訓唔到,3點左右訓著後5點自己醒 ...

希望你能排清,唔洗做手術,加油!我十年前排過,但係e院過夜,塞完藥之後兩,三個鍾,係牀度突然子宮收縮左一下,之後就有個高級e生來同我檢查,就話排左出來個組織,但又冇流血,第二日就走得,但我見好多媽媽都話流好多血,好痛,我現在有的驚,怕排唔清

大宅

BAO902 發表於 18-5-3 13:26
希望你能排清,唔洗做手術,加油!我十年前排過,但係e院過夜,塞完藥之後兩,三個鍾,係牀度突然子宮收縮 ...

你上次係無流血情況下排出組織物?咁醫生有無幫你再照下有無排清?
我第一次有呢個情況,覺得係比經痛痛d,可以接受,只係唔知道排清未,希望我地大家順利過左呢關唔洗刮宮。

大宅

Coolkuyan 發表於 18-5-3 14:56
你上次係無流血情況下排出組織物?咁醫生有無幫你再照下有無排清?
我第一次有呢個情況,覺得係比經痛痛d ...

有呀,個高級e生話排晒出來仲幫我用夾夾出來個組織,仲照埋陰照,一早就出埋院。你原來都係第二次,今次係唔係辛苦的,希望大家都順順利利排晒,今日老公去左翹康度攞左份e生信比我星期六入院,加油呀~期待你好消息

大宅

BAO902 發表於 18-5-3 18:53
有呀,個高級e生話排晒出來仲幫我用夾夾出來個組織,仲照埋陰照,一早就出埋院。你原來都係第二次,今次係 ...

我第一次咋,亦係第一胎,呢胎等左好耐,可惜空心胎,人地話空心胎後半年係黃金時間最易受孕,希望小天使快d返黎啦!

大宅

Coolkuyan 發表於 18-5-3 19:06
我第一次咋,亦係第一胎,呢胎等左好耐,可惜空心胎,人地話空心胎後半年係黃金時間最易受孕,希望小天使 ...

係呀~我身邊的朋友都甘講,你加油呀~養好身體再來

大宅

BAO902 發表於 18-5-3 19:28
係呀~我身邊的朋友都甘講,你加油呀~養好身體再來

嗯!你都好好保重!

大宅

BAO902 發表於 18-5-3 18:53
有呀,個高級e生話排晒出來仲幫我用夾夾出來個組織,仲照埋陰照,一早就出埋院。你原來都係第二次,今次係 ...

你今日入院?希望你順順利利!加油!

大宅

Coolkuyan 發表於 18-5-5 15:22
你今日入院?希望你順順利利!加油!

我已經入左院,剛剛見完e生,e生話我冇流血,可以比多一個星期我自己睇下可唔可以自然流,唔塞藥,多謝你關心!原來我上次又係自然流,冇塞藥!你呢點呀?流得清ma,進度如何?加油呀!

大宅

BAO902 發表於 18-5-5 15:29
我已經入左院,剛剛見完e生,e生話我冇流血,可以比多一個星期我自己睇下可唔可以自然流,唔塞藥,多謝你 ...

我本來都係想自然排出,但後來想快d解決先塞藥!而家暫時都ok,食緊小月餐希望排得乾乾淨淨!希望你可以順利自然排出啦,無咁傷嘛,加油!

男爵府

Coolkuyan 發表於 18-5-5 15:59
我本來都係想自然排出,但後來想快d解決先塞藥!而家暫時都ok,食緊小月餐希望排得乾乾淨淨!希望你可以順 ...

你有冇睇中醫助排?坐月餐幫唔到排組織喎

大宅

laisausau 發表於 18-5-5 17:15
你有冇睇中醫助排?坐月餐幫唔到排組織喎

坐月餐有d食材可以幫助排清惡露呀,中醫打算下星期開始睇

首頁

尾頁

跳至