嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我BB 5月出世...想比BB試下雪印BeanStalk ...
試過0既媽咪比D意見丫...THX...

大宅

我囡囡由出世食到現在20個月, 皮膚白滑, 便便又好正常, 不會太硬, 冇敏感.

原帖由 markmarkmark 於 09-3-24 00:01 發表
我BB 5月出世...想比BB試下雪印BeanStalk ...

禁止訪問

伯爵府

我囡囡依家13個月大, 一直都係食beanstalk 奶粉既..ok 呀! 便便正常, 亦無敏感. 皮膚ok, 無話起粒粒..

大宅

原帖由 markmarkmark 於 09-3-24 00:01 發表

我個bb由出世到依家 5個月都食緊 beanstalk..ok幾好喎.. 食到肥肥白白...便便好軟身又唔硬..幾好 !

複式洋房

咁甜唔甜ga....

大宅

由細仔食到宜家1歲大仔都無問題.

原帖由 markmarkmark 於 09-3-24 14:41 發表
咁甜唔甜ga....

子爵府

I think it is depends on baby's digestive system. My niece had Beanstalk when she was a baby, found it very good and so my sister recommended to me. But for my baby, he couldnt have poo poo everyday until switching to Meiji.

複式洋房

請問邊度有Bean Stalk大仔奶粉旅行裝賣?

別墅

我細仔出世到而家差唔多1歲都係食緊BEAN STALK,每日都好定時有便便去得暢順,無粒粒,無敏感,日本奶粉一定無香港奶粉咁甜同熱氣,不過會較稀!時間可能會密少少食一餐,我大仔而家2歲半都轉埋食BEAN STALK大仔,我唔建議成日轉奶粉,我個人覺得如果BB太細唔好比咁多大人食物佢食,因為佢腸胃未OK~所以排便會好辛苦同喊!

別墅

原帖由 wingyann 於 09-3-25 16:25 發表

卓悅有呀…
再唔係你可以去YAHOO拍賣都有~

大宅

原帖由 macdullbaby 於 09-3-25 07:56 發表
I think it is depends on baby's digestive system. My niece had Beanstalk when she was a baby, found it very good and so my sister recommended to me. But for my baby, he couldnt have poo poo everyday ...

係呀每個bb都唔同... 我呀b 初時食每日都有 poo poo..但佢3個月大左右就係隔日先有 poo poo, 我問過醫生佢話正常既..唔使轉奶粉

大宅

好媽媽勳章

我之前係>九龍城-babyhouse買過...

原帖由 wingyann 於 09-3-25 16:25 發表

首頁

尾頁

跳至