自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

今年結婚24週年了,
仔女去左外國讀書,
再度二人世界,
會攬住睇電視,
老公仲會邊睇邊幫我按摩小腿,
但最憎佢搓我肚腩!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

green_flower 發表於 18-5-5 08:19
你既方法有道理,但點樣唔好滿足佢?唔好卑佢征服到自己?可以講d例子嗎?好有興趣去知道阿! ...
好難去實體舉例,因為每位老公要求的東西都不同,這只是一個概念,要如何融入要自己想想。

男爵府

michelle071180 發表於 18-5-5 09:55
我同你完全一樣,狀態同周年都一樣
咁啱既....

伯爵府

回覆樓主:

我係老公第二個女朋友, 一齊20年, 結婚14年, 有一位小朋友 12歲。 小朋友係我哋當中嘅第三者, 係今年開始, 我要求我哋兩個有拍拖時候出街食飯, 感情慢慢轉好。 結婚都唔係一件咩嘅事。 但兩個人要維繫感情先係最大嘅挑戰… 時間年日會慢慢改變… 世界太多吸引太多新鮮感, 好容易令人動搖, 敢唔敢去做 係另一件事, 但係維繫一段婚姻… 要好多年歷, 驚喜同愛護。

公爵府

回覆樓主:

一齊左10年仍好愛佢

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我地一齐左18年, 相識20 年, 感情好好....

男爵府

回覆樓主:

我地已經12年,仍然好愛對方,但有時我C6咸濕到我覺得煩

男爵府

cocofashion 發表於 18-5-8 02:50
我地已經12年,仍然好愛對方,但有時我C6咸濕到我覺得煩

哈哈,幸福!

男爵府

SAMLAU 發表於 18-5-7 17:02
我係老公第二個女朋友, 一齊20年, 結婚14年, 有一位小朋友 12歲。 小朋友係我哋當中嘅第三者, 係今年開 ...

有二人世界會好d!我呢兩年都間唔中兩個出去旅行、食飯~

翡翠宮

2018復活節勳章

識咗c6 20幾年, 唔覺有咩唔同, 佢有時喺我工作中打比我, 長篇大論, 講到要我主動收線

男爵府

nieualma 發表於 18-5-8 12:42
識咗c6 20幾年, 唔覺有咩唔同, 佢有時喺我工作中打比我, 長篇大論, 講到要我主動收線 ...

恭喜你地,繼續sweet sweet~

侯爵府

回覆樓主:

快20年了,細水長流,拖佢隻手有温暖,親切感覺,早排觸碰佢隻手,竟然有一刻觸電的感覺。時間長了,唔同階段,人會有成長,成熟的侯,這都是吸引力的地方。最重要都係多些重視對方,多些二人相處時間,就算老夫老妻,行街都要拖手,平時多擁抱,輕撫。拍拖時的感覺又會返番來。感覺都好特別,明明一個好熟識,但又有拍拖時的新鮮感

男爵府

回覆樓主

我過左10年,好老實,邊仲有心跳緊張呀!但兩個仲會氹對方開心,一齊都有好多話題,總之佢響身邊,就覺得好安全。

侯爵府

green_flower 發表於 18-5-5 18:00
睇完大家既回覆,感恩有咁多正能量!睇bk唔再係只呻離婚、小三⋯⋯大家都多d同另一半去拍下拖、二人世界, ...

我之前都經歷過你階段,諗緊對另一半除了親情,究竟算不算稱得上愛情?!但到某個階段,自己都意想不到,對自己另一半都會有愛情來的時候。愈一齊耐了,愈覺得難得,想番轉頭,就覺得好奇妙

男爵府

回覆樓主

我同老公結咗婚廿幾年,老公仲係當年拍拖咁緊張我,錫我!

尤其是我病,唔舒服,佢會在lunch time 揸車來回差不多成個鐘、返屋企煑碗通粉比我食,呢下真係超級窩心!

伯爵府

ar_mak 發表於 18-5-3 23:06
當你今晚想同佢出街食飯既時候,唔係打電話話佢知係邊度等,而係同佢講:你今晚有冇時間?我想約你出黎一齊 ...

如果我咁講
實嚇死我老公
咁formal, 佢會以為我要分身家添呀
我結婚廿一年, 一齊廿六年, 一段婚姻,總會有高低潮, 睇吓每次過唔過度到, 唔同階段總有唔同問題, 有的夫妻好少吵架, 但一爆發就不可收拾, 有的時常吵吵鬧鬧, 愛鬥咀, 但一起相守到老。要Keep住恩愛係好難, 但好同意就係任何時候他都在你身邊, 直到老死, 最好的愛是陪伴。

伯爵府

歌莉亞 發表於 18-7-16 13:30
如果我咁講
實嚇死我老公
咁formal, 佢會以為我要分身家添呀

我地每星期都一定有2人世界, 去食早餐, 飲茶, 食飯, 陪我行超市, 去買餸, 唔好以為我地好恩愛, 我昨天早上去做完facial+body, 佢會來接我食lunch(當然要比signal佢, 否則佢點識做)都有鬧交的時候, 主要是他固執唔醒目, 煩又長氣, 但記住唔好只掛住理小朋友而忽略他。
希望各位婚姻和諧。

水晶宮

回覆樓主:

越來越愛!

大宅

green_flower 發表於 18-5-3 22:52
我結左婚13年,已昇華至家人、朋友、知己的級數,大家點樣keep住對另一半仍有浪漫、心動的感覺?或者點keep ...

雖然未有結婚十年以上,但由開始拍拖到而家都已經有十四年,同居都有九年。

我既心得係感激欣賞對方,仲要開聲講俾對方知,唔好收收埋埋,亦唔好當老奉,自然好甜蜜。

我地好少真係會鬧交,就算而家有兩個小朋友都無,互相都幫到手,齊上齊落,每星期都有幾個鐘頭得我倆獨處,每星期都仲有親密行為,晚晚都仲有傾計,相處時唔好睇咁多電話。

我覺得關係好既夫妻都係咁上下,好睇平時相處係點。

我覺得和你情況可能類似,但我又唔會追求果種心跳的感覺。我覺得信任和愛比起激情更有安心感。

作為男人,我認為家人呢個身份比起情人係更重要。情人要換好容易,家人就係生死與共,不離不棄。

首頁
45678...10

尾頁

跳至