烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

TobsterBB 發表於 21-5-17 20:44
not yet dear, i didnt cook over the weekend

你好鬼正

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Tebing 發表於 21-5-17 20:49
So healthy! Dance class

因為我食得多一定要做返啲運動, 如果唔係就不堪設想

水晶宮

TobsterBB 發表於 21-5-17 20:45
i remember that's a cartoon called "小狗阿斑", so cute

This I don’t know wor

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Tebing 發表於 21-5-17 20:50
你好鬼正

你指我身材?

水晶宮

TobsterBB 發表於 21-5-17 20:52
你指我身材?

Of course also your determination in dancing

珍珠宮

Tebing 發表於 21-5-17 20:59
Of course also your determination in dancing

i quite like dancing

水晶宮

TobsterBB 發表於 21-5-17 22:36
i quite like dancing

That’s good

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Tebing 發表於 21-5-17 20:37
我又開始keep fit 啦, 今日簡單boil eggs 同蝦皮涼拌涼瓜summer 無乜胃口

...

你就好啦,summer 我都好好胃口,你個涼拌菜一定好好味好香咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

TobsterBB 發表於 21-5-17 20:52
你指我身材?

我肯定Tebing 一定refer to 你身材

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-18 10:24
你就好啦,summer 我都好好胃口,你個涼拌菜一定好好味好香咁
...
Same here dear.................give me 5

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-18 10:25
我肯定Tebing 一定refer to 你身材
I reckon too..........

水晶宮

fatmousechai 發表於 21-5-18 10:24
...

我希望努力減番d磅啦, 真係易肥最好可以將磅數transfer 比小公主, 佢有quota

水晶宮

TobsterBB 發表於 21-5-18 11:23
I reckon too..........

Of course

珍珠宮

Tebing 發表於 21-5-18 18:52

我希望努力減番d磅啦, 真係易肥最好可以將磅數trans ...

吓?你已經減咗好多喎,難委我近排食多咗體重立即直缐上升

珍珠宮

今日終於得閒少少可以update 近排食咗乜嘢搞到體重勁升,其實係上星期放假去嗰staycation 住咗兩間酒店
第一間用hsbc 優惠算好抵,住Delux king room 已經包咗lounge access 同唔少dining credits
房間唔算大但幾舒服,尤其浴室夠大好好用,package 平日可以10am check in 1400 check out 好抵住
Dining credits 用嚟食咗一餐lunch buffet 第二日食點心(加唔使$300 就夠食兩餐)
Lounge 有evening cocktail , 仲有冷熱食物,lounge 平日唔算多人比想像中好呢

Cheuk2012    發表於 21-5-18 21:43

水晶宮

fatmousechai 發表於 21-5-18 19:05
吓?你已經減咗好多喎,難委我近排食多咗體重立即直缐上升

我又升番幾磅呀

水晶宮

fatmousechai 發表於 21-5-18 19:15
今日終於得閒少少可以update 近排食咗乜嘢搞到體重勁升,其實係上星期放假去嗰staycation 住咗兩間酒店
第 ...

好多cake 喎, 你有食嗎?

珍珠宮

早餐係lounge 食唔算豐富但絕對夠食啦,午餐去食中式點心,依間係我食點心心水之一,點心選擇唔多但質素好Ok服務態度都唔錯,食到好飽返房間休息下,可以比我哋1600 先退房太好啦可以住足30小時呢
走時仲有個餅送(味道唔錯不過食到成地都係好麻煩

Cheuk2012    發表於 21-5-18 21:44

珍珠宮

Tebing 發表於 21-5-18 19:17
好多cake 喎, 你有食嗎?

你話呢

珍珠宮

回覆樓主:

第二間其實半年前住過一次,對佢個中餐念念不忘(一定top3之一)今次老公發現佢又可以用房價做dining credits 立即book 咗啦
連續book 咗兩日午餐好開心
第一日我哋點咗兩個set lunch加一碟佢出名嘅XO 醬炒腸粉
點心有三款,蝦餃燒賣同海龍皇舂卷,我之前講過佢蝦餃係我食過最好味嘅,今次連春卷都入埋最美味春卷呢
xO 腸粉好特別因為好脆,我覺得好有新意呀
乳豬都好食不過每人得三小塊太少啦
杏汁豬肚湯太美味
焗帶子我食完驚為天人,老公話我太誇張啦
蟹肉伊面都好食不過無乜驚喜
甜品好精緻,梨入面係豆沙呢

Cheuk2012    發表於 21-5-18 21:44

首頁
633634635636637...2088

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊